Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám azt várja tőlem hogy...

Anyám azt várja tőlem hogy gold digger legyek? (többi lent)

Figyelt kérdés
Nem tudtam mire vélni ezt a kijelentését.. Másnak is van ilyen kedves drága anyja? A minap beszélgettünk, és megemlítettem hogy az egyik barátnőm igencsak tudja hova tegye a seggét, mert mindig valahogy annyira szerelmes lesz egy olyan férfiba akiről tudom hogy nem is az esete, vagy hozzá se szólna egy ilyenhez, aztán később mindig kiderül hogy az illető kőgazdag... Egy ilyen miatt dobta a 4 éves kapcsolatát mert hát a párja nem halmozta el minden szarral mert nem tehette meg.. És csak ahogy ezt elmeséltem anyámnak rendesen nekem esett, hogy bezzeg neki van esze. ő legalább jól fog élni, követhetném a példáját. Aztán elkezdte szidni a páromat h mert bezzeg mellette majd hajléktalan leszek miért nem szakítok már vele és keresek valami pénzes palit.. ( több mint 3 éve együtt vagyunk egyébként, és párom most is külföldön dolgozik, szóval nem egy földönfutó)

2016. dec. 10. 19:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
20%

Sajnos az anyagi helyzet mindig is egy fontos tényezője volt illetve most is van és továbbra is így marad az életben. Leegyszerűsítve a sorsunk változása jelentős részben presztízs kérdése. Hiába boldog valaki, ha nincs vagyona, viszont az a helyzet is fenn áll, hogy hiába gazdag valaki, ha egyszerűen boldogtalan. A szegény ember azzal van elfoglalva, hogy nincs pénze, míg a gazdag ember a pénze miatt elfoglalt. Mellesleg hiszitek vagy sem, az anyagi helyzet az egyik legdrasztikusabb személyiség-formáló, úgy mint a boldogság. Ez esetben nehéz eldönteni, hogy a boldogság vagy a vagyon a fontosabb.

A gazdag világgal az a gond, hogy külsőre nagyon vonzónak tűnik (szép ruhát, lenyűgöző partik, finomabbnál finomabb ételek és italok, luxus otthon, menő kocsik...), viszont ezeket figyelmen kívül hagyva átlátunk a szitán, akkor megtapasztalhatjuk, hogy nagyon visszataszító tud lenni.

A gazdag emberek többsége a tisztességtelen énjüknek köszönhetik a sikereiket (pl. csaló brókerek, korrupt hivatalnokok, hazudozó és manipulatív politikusok, hajthatatlan ügyvédek...). Persze vannak olyanok is, akik becsülettel emelkedtek fel, mert valamilyen velük született különleges tehetségüknek köszönhetik, de azokról képzelhetitek, hogy a mindennapjaik hányad része áll munkából, erre élő példák az informatikusok vagy a hírességek. Vannak olyanok is, akik beleszülettek ebbe a gazdag világba, viszont ezeknek a döntőtöbbségük az a tipikus elkényeztetett "gazdag gyerek mentalitású" emberekké válnak, akiknek csak addig marad nagy a pofájuk, míg el nem herdálják az örökségüket, és onnantól kezdve a lejtőn haladva válnak a társadalom hányadékaivá.

Az pedig egy ritka ostoba felfogás, hogy a szegények csak boldogok lehetnek. Egy szegény ember napi stressznek van kitéve, mert sokszor azon aggódik, hogy a közeljövőben nem biztos, hogy lesz tető a feje felett. Ráadásul a dolgok súlyát még jobban fokozza, hogy az emberek egyfolytában lesajnálják és lenézik őket. De szerintem ezzel mindenki tisztában van.

A történelem során nem hiába mondták a filozófusok, hogy csak az aranyközépút járható rendesen.

Egyébként kedves kérdező, ajánlom a drága anyudnak a "Blue Jasmine" című filmet, melyet maga Woody Allein rendezett, szerintem nagyon tanulságos. Egy nőről szól, aki hozzáment egy milliárdoshoz. Ezt követően a nő természetesen megszokta a gazdag életet, majd hirtelen ennek az egésznek vége lett. A nő végül csóró lett, majd megőrült, mert nem bírta megszokni ezt az életet. Igaz nem teljesen erről szól, csak egy kicsit leegyszerűsítettem.

Egy jó anya nem hajszolja a lányát egy olyan dologba, amit a lány alapvetően sem akar, és ez az út a boldoguláshoz nem biztos, hogy jót tesz a lányának. Szóval az anyud igazán kinyithatná a szemét és felfoghatná, hogy ez nem ilyen egyszerű. Én szánnék a saját lányomnak egy gazembert vagy egy munkamániást vagy egy elkényeztetett f@**t, csak azért mert gazdag. Alapvetően úgy vagyok vele, hogy az ember úgy élje a sját életét, ahogyan ő helyesnek látja, de számoljon azzal is, hogy mindig lesz valaki, aki ennek nem fog örülni.

2016. dec. 10. 22:00
 12/23 anonim ***** válasza:
95%

"A gazdag emberek többsége a tisztességtelen énjüknek köszönhetik a sikereiket"

Ezt a nettó hülyeséget tudod valamivel bizonyítani is, vagy csak könnyebb másra ujjal mutogatni, mint azt beismerni, hogy esetleg nálad vannak ügyesebb, okosabb, kitartóbb emberek is?

2016. dec. 10. 22:13
 13/23 anonim ***** válasza:
20%

Kedves 11. kommentelő, a szövegemben azt is említettem, hogy igen vannak olyan emberek, akik a tehetségüknek és a kitartóerejüknek köszönhetik a sikert. Mondhatsz, gondolhatsz és írhatsz rólam, amit akarsz, viszont én magasról sz@rok rád. Ostoba-naiv emberrel vitatkozni csak időpazarlás, mellesleg nem alacsonyodom le a szintedre.

Viszont a kedvedért részletesen kifejtem most az álláspontomat.

Az eddigi megfigyeléseim szerint a gazdagok többsége bizony tisztességtelen. Azt ne mondd, hogy egy sikeres bróker csakis becsületes lehet. Oké biztos, hogy köztük is van kivétel, de a 2015-ös budapesti brókerbotrány nem azt az álláspontot támasztja alá, hogy a többség az volna.

Azt pedig te sem hiheted el, hogy a politikusok a céljaikat csak is tisztességesen érték el. Ha azt mondod, hogy a magyar parlamentben a politikusok döntőtöbbsége talpig becsületes emberek, akkor én eldobom az agyam. Pl. Gyurcsányra valóban lehet mondani, hogy valóban egy körmönfont, okos és tehetséges valaki, viszont talpig becsületesnek egyáltalán nem mondanám.

A történelem során is számtalan olyan személy létezett, akik nem éppen becsületes módon érték el céljaikat. Mit gondolsz a pápaválasztások miből álltak. A pápák többnyire szimoniával nyerték megy a választást(erre ékes példa IV. Sándor pápa).

A királyi családok se voltak kutyák. Habsburgok, Tudorok, Plantagenetek, Burbonok, Mediciek és még sorolhatnám őket.

2016. dec. 10. 23:32
 14/23 anonim ***** válasza:
95%

"Kedves 11. kommentelő, a szövegemben azt is említettem, hogy igen vannak olyan emberek, akik a tehetségüknek és a kitartóerejüknek köszönhetik a sikert. Mondhatsz, gondolhatsz és írhatsz rólam, amit akarsz, viszont én magasról sz@rok rád. Ostoba-naiv emberrel vitatkozni csak időpazarlás, mellesleg nem alacsonyodom le a szintedre. "

Igen, kifejtetted hogy vannak, viszont te azt állítottad mindenféle bizonyíték nélkül, hogy a TÖBBSÉG ilyen. Idézzem?

"Az eddigi megfigyeléseim szerint a gazdagok többsége bizony tisztességtelen."

Látom nem érted a problémámat, ez te megfigyelésed, tök jó. Az enyém meg az, hogy többnyire annyit tanultak, dolgoztak és tepertek mint másik 10 ember együtt. Persze ettől én sem gondolom azt, hogy nincsenek olyanok akik törvénytelen eszközökkel gazdagodtak meg, te viszont azt állítod, hogy egyenesen a többség köztörvényes bűnöző. Tehát tiéd a bizonyítás kényszere.

"Azt ne mondd, hogy egy sikeres bróker csakis becsületes lehet. "

És nálad egy bróker a gazdag kategória? Egy bróker csak egy alkalmazott, nem is a legjobban fizető iparágban.

"Oké biztos, hogy köztük is van kivétel, de a 2015-ös budapesti brókerbotrány nem azt az álláspontot támasztja alá, hogy a többség az volna. "

Ott sem a brókerek csaltak, hanem egy 4-5 fős, meglehetősen szűk vezetőréteg bocsájtott ki fiktív, fedezetlen "értékpapírokat".

"Azt pedig te sem hiheted el, hogy a politikusok a céljaikat csak is tisztességesen érték el. Ha azt mondod, hogy a magyar parlamentben a politikusok döntőtöbbsége talpig becsületes emberek, akkor én eldobom az agyam. Pl. Gyurcsányra valóban lehet mondani, hogy valóban egy körmönfont, okos és tehetséges valaki, viszont talpig becsületesnek egyáltalán nem mondanám. "

De te most megint nem érveltél semmivel. Ki a francot érdekel, hogy te mit hiszel? :D Ráadásul a parlamentben csücsülő politikusok többsége még magyar mércével sem kifejezetten gazdag, egy szimpla középvezetőnek nagyobb a jövedelme mint amik nekik ott csurran-cseppen.

"A történelem során is számtalan olyan személy létezett, akik nem éppen becsületes módon érték el céljaikat. "

Tök jó. És olyanok is, akik tisztességesen. Ez most mégis mit bizonyít?

"Mit gondolsz a pápaválasztások miből álltak. A pápák többnyire szimoniával nyerték megy a választást(erre ékes példa IV. Sándor pápa)."

És? Nem tudom feltűnt-e, hogy most nem töriórán vagyunk. Te azt állítottad, hogy itthon a gazdagok többsége bűnöző lényegében. Ezt kéne alátámasztani valamivel.

"A királyi családok se voltak kutyák. Habsburgok, Tudorok, Plantagenetek, Burbonok, Mediciek és még sorolhatnám őket."

Ennek szintén semmi köze a témához, másrészt pedig itt sem áll meg az érvelésed. Amit ezek a nemesi és uralkodó családok csináltak, azok a maguk idejében törvényesnek számítottak. Nem ítélkezhetsz visszafelé, a mai jogszabályok alapján.

2016. dec. 10. 23:42
 15/23 acelsziv ***** válasza:
98%
13: Azért még az egyiptomi fáraókat és Al Caponét hozd már fel hátha még nem mindenki tart komplett idiótának.
2016. dec. 11. 00:21
 16/23 anonim ***** válasza:
44%
Anyád se normalis
2016. dec. 11. 00:42
 17/23 anonim ***** válasza:
19%
És még azt hazudják magyar nők/lány, nem számít nekik mennyi pénze van a férfinak. Szánalmasok vagyok!
2016. dec. 11. 07:38
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

mindenkinek joga van úgy élnie/alakítani az életét,ahogy neki tetszik.

a barátnőd nyilván tudja magáról,hogy nem annyira okos,nem jó szakember,sosem fog olyan jól keresni,hogy olyan színvonalon élhessen,amilyet ő szeretne. ezért úgy döntött,hogy inkább fog magának egy pénzes pasit,aki mellett nem kell aggódnia mi lesz anyagilag.

ő tudja. ha neki ez jó,akkor miért ne? persze,lehet pár év múlva megbánja,hogy pl a 4 éves kapcsolatát eldobta. de az is lehet,hogy őszintén boldog lesz egy gazdagabb pasi oldalán. de mindegy,tényleg az ő élete,hadd dönthessen már ő mit akar.

te is a saját életedben dönthetsz. anyukádat meg állítsd le,vagy mondd el neki,hogy szedjen akkor ő össze egy pénzes pasit,ha ez a vágya.

ha neked jó a pároddal,akkor maradj vele értelemszerűen. bár engem tuti zavarna,hogyha gyakorlatilag távkapcsolatban vagyunk. inkább éljünk együtt kisebb pénzzel,mint hogy pár havonta lássuk egymást sok pénzzel.

2016. dec. 11. 09:08
 19/23 A kérdező kommentje:
A barátnőm egyébként diplomás.. és a szakmájában is dolgozik, jól keres, ő nem szorul rá más pénzére csak nyilván imponál neki ha a másik még jobban keres mint ő.. nem is rajta van a hangsúly, és ezeket a kommenteket hogy ilyen "barátok" mellett ellenségek se kellek és hasonlók.. :D Nagyon nevetek. Ő a legjobb barátom de már csak megbeszélhetem anyukámmal ha éppen nála vagyok, hogy szerintem hülyeséget csinál. nem tudom mi ebben olyan nagyon felháborító, de hát néhány embernek tényleg az a boldogság faktora ha kötekedhet.
2016. dec. 12. 15:27
 20/23 A kérdező kommentje:
Igen a távkapcsolat valóban nem jó :\ De sajnos ezt dobta a gép, egyébként még csak fél éve vagyunk ebben, éltünk is már együtt, de a jobb megélhetésért ezt most bevállaltuk. A távkapcsolat is kibírható ha ott lebeg a cél az ember szemei előtt.
2016. dec. 12. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!