Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha neki nem jó másnak sem...

Ha neki nem jó másnak sem legyen az?

Figyelt kérdés
Nekem anyu kiismerhetetlen... ő takarítónő és nem értem miért nem akarja, hogy jó állása legyen a fiának. Hosszú évek óta nem lakok otthol előre jelzem, nem tart el, semmi ilyesmi, távol élek egy nagyobb városba. Alig hogy felmondtam júliusban gyári melóból, adva magamnak egy utolsó esélyt, hogy szakmámban találjak valamit vagy legalább olyat ami bocsi ha valakinek nem fog tetszeni a kijelentésem, ami a két diplomám valamelyikéhez passzol. Ide azért írnám, hogy aki megcsinált becsületesen két iskolát is, jogosan akarhat jobbat mint azt, hogy nyolc osztályt követelő munkát végezzen. Még egyszer ismétlem bocsi ha valakinek beletaposta valamijébe. Szóval egy hónapig azóta dolgoztam irodába, de nem azt kellett csinálni amit mondtak, nettó száz ezerért reggeltől estig várták volna el, hogy dolgozzon az ember.... felmondtam egy hete, de már anyu mondja, a gyári melót, hogy jelentkezzek, nincs mit várni, stb stb. Van megspórolt pénzem, igaz, most tesóméknál vagyok amíg nem tudok albiba menni, de nagy a házuk, próbálok nem zavarkodni. Ja, és anno még ő biztatott anyu, hogy mondjak fel ha még akarok valamit ebben az életben, utána meg betámad... máskor is csinált már hasonlót, anno az egyik iskolámnál amikor beiratkoztam... utána meg mondta a negatívumokat... Másnál is lehet hasonló gondolom.....
2016. dec. 7. 08:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/88 anonim ***** válasza:
50%

tehat siman felmondtal mert nem tetszett a melo?

Igaza van anyukadnak, neked a gyar valo...

2016. dec. 7. 08:56
 2/88 A kérdező kommentje:

Nincs igaza. Tudtam, hogy felesleges itt feltenni bármi komoly kérdést. Anyu az élő fába is beleköt, tök mindegy, hogy ha fél évenként tudunk hazajárni, két óra múlva már szúrkálódik.

Nem simán nem tetszett, de ha levan beszélve egy munkáltatóval, hogy 150 ezer, és azon kapod magad, hogy mondják a többiek, hogy volt aki egy napot bírt ki, egy hetet max, mert elmentek a munkahelyről, de én maradok, és mikor kiderül hogy a 150 ezer az 100 ezer igazából, a többi meg három hónap után ha úgy látja afőnök akkor egyszerűsítetten kapom meg egy másik kft-jéből. És száz ezerért napi 11 órát nyomni.... számold már ki mennyi órabér ez...

2016. dec. 7. 09:00
 3/88 anonim ***** válasza:
90%

Anyukád nem azt nem akarja, hogy jó legyen neked - gondolom nem azért nevelt úgy, hogy tanulj, hogy tudd, mi az érték. Hanem anyukád tud valamit: nagyon nehéz az álláskérdés, és nagyon nehéz jót találni. Nagyon nagy a munkanélküliség - egy jó diplomás állásra több százan jelentkeznek!!! És minél többet kihagysz, annál nehezebb, ezt sajnos tapasztalatból tudom. A spórolt pénz nagyon hamar elfogy, ha nincs utánpótlás! És talán a spórolás a lakásodra kellene, nem hogy feléld.

Nyugtasd meg anyukádat - és valóban tedd is: ezerrel keresel jó állást!! Ismerősöktől próbálj a netes hirdetésekből nehezen megy.

2016. dec. 7. 09:06
 4/88 anonim ***** válasza:
84%

Nem az a baja anyukádnak, hogy jobb munkát akarsz, hanem hogy csak úgy felmondasz mindenhol, mert éppen nem tetszik.

Dolgozzál és mellette keress másik munkát és válts, ha találsz jobban. De az elég gyerekes, hogy én nem dolgozom, mert nem tetszik ez a munka. Ha találsz jobban, akkor lesz jobb munkád. Ha nem találsz, akkor nem. De nem az a megoldás, hogy felmondasz úgy, hogy még nincs is semmi jobb kilátásban.

2016. dec. 7. 09:08
 5/88 A kérdező kommentje:
Értelek én titeket, de ha mindent leírnék azaz minden körülményt másképp festene. Júliusig három évig dolgoztam Pesten élelmiszeriparban három műszakban keretes időrendszerben, tehát volt hogy egy héten egy szerdai nap jött ki pihenőnek és ismétlem három műszak. Ilyen mellett aki tud keresni, és járni interjúra annak külön gratulálok, amikor alig tudtam átállni egyik időszakról a másikra... Ez nem nem tetszés és továbbállás, de ha valamit látsz és hallasz, hogy milyen egy munkahely és ha megkérded mondják, hogy nem várhatsz mást, csak ezt, akkor továbbállsz. Tudom, lehet munka mellett is keresni, de ott ahol én voltam, eleve már nem akartam pesten lenni... úgy meg háromszáz km-re keresni mást, mivel haza akartam jönni, nehéz....
2016. dec. 7. 09:19
 6/88 anonim ***** válasza:
91%
5 akkor jó, hogy azt otthagytad, a 3 műszak nagyon kikészíti a szervezeted - de most szívleled meg a 3-at, mert tapasztalat áll mögötte - és anyukádra ne haragudj, nem akar neked rosszat.
2016. dec. 7. 09:21
 7/88 anonim ***** válasza:
40%

Retardált vagy nagyfiam?

Két diploma, ezzel a helyesírással?

Szép álom volt.

Vár a gyár fiacskám, meg a 3 műszak, havi 90ért...

2016. dec. 7. 09:23
 8/88 A kérdező kommentje:
Én azért nem értem, mert nem évekről van szó, hogy azóta nincs állásom... viszont én meg azt írom tapasztalatból, hogy ha megint beállok műszakba, ott is ragadok mert nehéz kitörni. Én nem egyik gyárból akarok a másikba menni... csak ezt nehéz a családtagoknak felfogni.... Miért búzdítják az embert ha utána meg azzal a fegyverrel vágnak hátba amit előtte ajándékba adtak? Remélem értitek a hasonlatot. Egy hete vagyok munkanélküli, ismétlem, egy hete.....
2016. dec. 7. 09:25
 9/88 A kérdező kommentje:
Hetes: Hagyjuk már ezeket a helyesírási dolgokat. Mi maga nyelvész? Hányan írnak itt helytelenül? Minél hamarabb akarom leírni és elküldeni, hogy választ kapjak. Nem a Magyar Tudományos Akadémiában vagyunk nem tűnt fel? Diploma Istenke.... igen van akinek volt ereje és megszerzett kettőt is, a másodikat saját pénzből... Ezzel mi a baja?
2016. dec. 7. 09:27
 10/88 anonim ***** válasza:
95%
jó, egy hete - de anyukád reakcióját nem értetted meg. Akkor kezdj el keresni állást! Akkor most vidéken vagy? Ismerősöket kérdezd, testvéredet, kérd, hogy segítsenek, mert nagyon nehéz lesz!
2016. dec. 7. 09:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!