Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám a börtönben megtanulta,...

Apám a börtönben megtanulta, hogy "Nehogy már másnak jó legyen! " 20 éve ezt hallgatjuk. Valami jó választ írnátok?

Figyelt kérdés
Mi a három gyereke már régen elmenekültünk otthonról külföldre, de amikor hazajövünk mindig meg kell hallgatni ezt az okosságot. Senki soha nem mond neki semmit, mert őt sajnálni kell, hiszen börtönben volt a szerencsétlen. Közben mi a 3 testvér úgy utálja, hogy az elképzelhetetlen.
2009. jún. 16. 20:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
22%

Igazából nem tudom, hogy most mi a kérdésed. Az, hogy leírtad, hogy rühelled az apádat, még nem kérdés. Az már más tészta, hogy másokban ez kérdéseket vált ki. Tudom, hogy nehéz a szülőkkel, de mi gyerekek sem vagyunk angyalok, ezt jobb nem elfelejteni. Másrészről addig kell örülni, amíg élnek a szüleid, mert ha már meghalnak, akkor már réges-régen késő. Kérhetsz ezerszer-egymilliószor a sírjuknál bocsánatot, a lelkiismeret furdalásoddal akkor sem fogsz tudni megbirkózni. Lehet, hogy el kellene kezdeni kicsit másképp állni a dolgokhoz. Ha apukáddal vagytok, akkor azért beszélgettek is, vagy csak kukultok? Megpróbáltatok már valaha is beszélgetést kezdeményezni vele, vagy csak állandóan a panaszáradatot hallja felőletek? Érdekel titeket egyáltalán az élete? Nem gondoljátok, hogy jól esne, ha néha megkérdeznétek, hogy hogy vagy apa? Hogy telnek a napjaid?

A panaszáradat, a szájhuzogatás meg a seggforgatás nem vezet semmire. ő nyilván szeret titeket, ti meg hálátlanok vagytok, ha nem szeretitek őt. Nektek kell először felé lépni, mert ő a szülő. Az egyértelmű, hogy a szülő szereti a gyerekét, de az már sajnos nem, hogy a gyerek is szereti a szüleit. itt lenne az ideje felé egy kis szeretetet, egy kis tiszteletet mutatni.

2009. jún. 16. 20:24
 2/18 A kérdező kommentje:
Mi hárman őmiatta menekültünk el otthonról. Amikor hazajövünk mit válaszoljunk erre a kijelentésre, hogy "Nehogy másnak jó legyen!"
2009. jún. 16. 20:30
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

mondd azt, hogy ha csak Neked lenne jó, akkor kihalna az emberiség. :)

vagy És mi lesz a családoddal? Az emeberekkel? Csak Neked legyen jó? És Ta attól bvoldog lennél? Mert akkor viszont látásra.

és húzz el otthonról, csapd be az ajtót, ahogy kell:):)

Miért volt börtönben? Csak nem ölt meg valakit? Mert akkor inkább haza se mennék a helyedben

2009. jún. 16. 20:41
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
Azt kellene neki mondani, hogy neki azzal nem lesz rosszabb, ha másnak jobb, viszont jobb se lesz neki, ha másnak rosszabb. Ilyen egyszerű! Én megértelek benneteket, mert látom, hogy apádat a börtön semmivel nem tette jobbá, sőt: még gonoszabb is lett. Csak veletek ne tegyen semmi rosszat! A helyetekben én nemigen keresném, mert a vele való együttlét kellemetlen és egyáltalán nincs rá szükségetek. Sajnos! Vannak ilyen szülők szép számmal.
2009. jún. 16. 20:42
 5/18 anonim ***** válasza:
88%

azt válaszoljátok hogy:

mi jó neki abban, hogy más szenvedését látja? meg gazdakszik? vagy a közérzete jobb lesz ha pl a szomszád naykig szarban van? az ilyen felfogással ne várja el hogy más is jót kivánjon neki.

nyugodtan megmondhatod neki hogy e miatt a felfogás miatt menekültetek el otthonról. mondd meg az igazat! söt én még azt is megmondanám neki, ha még egyszer igy viselkedik elöttem, addig nem teszem be a lábam abba a házba, mig meg nem változik. nektek semmi szükségetek egy ilyen negativ környezetre!!

2009. jún. 16. 20:44
 6/18 A kérdező kommentje:
Sikkasztásért volt börtönben.
2009. jún. 16. 20:49
 7/18 anonim ***** válasza:
88%
Én azt válaszolnám, hogy "valószínűleg mások is ezt gondlják, ha te eszükbe jutsz".
2009. jún. 16. 21:18
 8/18 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló! Örülök a válaszodnak. Viszont gondolhatod, ha mi mindannyian elmenekültünk otthonról, akkor vajon miféle megértéssel és jóérzéssel fordulhatunk apánk felé, akitől már akkor és a mai napig csak a rosszat kapjuk.
2009. jún. 16. 21:23
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

Ehhez nem kell börtönben lenni. Sajnos a magyar ember sajátos vonása a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" fajta mentalitás.

Ezer példát tudnék erre ....

2009. jún. 16. 21:29
 10/18 anonim ***** válasza:
89%

a 21:18-as találó,én valami ilyesmit mondanék:

"De ba**meg, legyen jó másnak is !"

2009. jún. 16. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!