20as jót ìrt, de csalàdvédelmi szolgàlatnak van ingyen jogsegélyszolgàlata is. Tudom durvát irok de: keress pàrt aki gyerekkel együtt szeretni tud. Kicsi gyerek abba fog felnőni mintha sajàt apja lenne. Gyereknek fontos az apakép. Van itt 1 vagy 2pasi aki egyedülálló anyukàkat keres mert steril. Nekem is volt egy csodàs évem egy kislàny melett.... Jó tudom durva amit ìrtam. De hosszú tàvon egy normàlis pasi kell neked.
2016. dec. 4. 11:49
22/39 anonim válasza:
Saját szüleid? Vagy csak a jómódúak segítsenek? :)
2016. dec. 4. 12:30
23/39 anonim válasza:
Azt se akarták, hogy megszülessen szegény gyerek, miért támogatnák?
Elhiszem, hogy nehéz anyagi helyzetben vagy, de sokra ne számíts.
És ha 5 év múlva lerokkannak, akkor jogosan kérhetnek tőled ők rokontartást? Vagy csak ők kötelesek téged támogatni, te őket már nem?
2016. dec. 4. 13:10
24/39 anonim válasza:
Gondolod ha"kiharcolod tőlük a gy.tartást"majd szeretni fognak?Bizonyára nem csak azért nem nézték ezt jó szemmel,mert elvetted anyutol a kicsi fiút.Ez baromság.Én sem örülnék szinte még gyerek gyerekem, gyereket gyártana.Ők felnevelték a sajátjukat.te kész tények elé állítodtad őket.Unoka lesz,unoka van.ha bevállaltátok,bár sajnálatos apuka ilyen fiatalon elment.Most velük akarod megfizettetni a saját gyereked nevelést.Még ha unoka is.Ha nem akarták nem akarták,a a nyakukba varrtad.Nem korrekt egyáltalán.Az relativ kinek mi a jó mód.Várd meg amig ők is kicsit lenyugszanak a fájdalmukba,amig eljutnak odáig önszántukból esetleg keressék az unokát,de ha nem akkor sem lehet erre őket kényszeriteni.Viszont ha egyből bepereled őket,még az esélyt is ellővöd valaha is nagyszülei legyenek annak a kisgyereknek.Nekem biztos nem lenne ehez pofám.Mások is felneveltek ám totál egyedül nem egy de több gyereket.Anélkül hogy mást kizsigereltek volna.
2016. dec. 4. 13:14
25/39 anonim válasza:
Párod szüleit nem támogattak téged.Ennek ellenére megszülted. Akkor milyen jogon követeled tölük adjak sok pénzt, mert semmire szültél gyereket? Ezek szerint te szülök nyakára szülted gyereket? :) Miért nem a TE szüleidtől követeled adjanak sok pénzt neked?
2016. dec. 4. 13:17
26/39 anonim válasza:
"picinek szüksége van a támogatásra"
Akkor add nevelőszülőkhöz ha az anyjától nem tudja megkapni...
Más f**zával nem verjük a csalánt
2016. dec. 4. 18:53
27/39 anonim válasza:
Ennyi hülyét...Tökmindegy, mit akartak vagy mit nem, a gyerek már ott van, jog szerint pedig a nagyszülők jönnek a sorban a tartási kötelezettség tekintetében. Miért lenne jobb neki nevelőotthonban, mint a saját anyja mellett, amikor van lehetőség a családan az eltartására, felnevelésére? Egyébként ha neadj'isten bármelyik fiamat el kellene temetnem (Isten őrizzen tőle), akkor egy percig nem gondolkodnék azon, hogy segítsek-e felnevelni az unokámat, aki tőle van.
2016. dec. 4. 19:04
28/39 anonim válasza:
Nem jár árvasági. Az arra van, hogy az egyik szülő kiesett jövedelmét pótolja.
Nálatok nincs kiesett jövedelem, hiszem az apa eddig is 0 ft-al járult hozzá a gyerek eltartásához.
Ha eddig megéltetek a te jövedelmedből és a csp-ből, akkor most miért kell a nagyszülők pénze?
2016. dec. 4. 19:47
29/39 anonim válasza:
Miért kellene nagyszülőknek gyt-t fizetni? Majd méltányossági alapon kap 25-26 ezres árvaságit.Menj be ingyenes tanácsadásra,ha a nagyszülők nyernék meg a pert akkor is a vesztes fizet..ne kezdj ebbe csak úgy bele.
2016. dec. 4. 19:47
30/39 anonim válasza:
"Miért kellene nagyszülőknek gyt-t fizetni?"
Azért, mert a szülő nem képes egyedül kielégíteni a gyermek szükségleteit. Ilyen esetben a tartásra kötelezettek sorában a nagyszülők következnek, mindkét oldalról, teljesítőképességük arányában. Erre van már precedensértékű döntés a Kúriától, de mindenképp ajánlatos ügyvédet fogadni, ahogy már írtam.
Árvaellátásról pedig már volt szó, belinkeltem az érvényes szabályozást, lehetőségeket, nem tudom, miért kell még okoskodni. Különösen, hogy sajnálatos módon érintettként eléggé képben vagyok a dologgal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!