Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi árvasági jár ha apuka...

Mennyi árvasági jár ha apuka sosem dolgozott?

Figyelt kérdés
2016. dec. 4. 09:33
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
70%
Tudod,ha az apa 19 éves volt,munkanélkül,az anya sem lehet több,szexeltek,terhes maradt,és megtartották,nulla munkaviszony,nulla háttér,az szerinted felelős döntés?Ez még akkor sem az,ha él az apa.Csak úgy,kell gyereket vállalni,ha egyedül,kevés segítséggel is meg tudja oldani az anya,ha úgy alakul.És látod,nemcsak az lehet,hogy elhagy a pasi,vagy munkanélküli lesz,sajnos betegség,halál is történhet.Ezért kell előre tervezni.
2016. dec. 4. 10:35
 12/39 anonim ***** válasza:
77%
71%-os,én itt csak a méltányosságból történő meghosszabítást látom.Hogy lehet meghosszabítani valamit,ami nem is jár?
2016. dec. 4. 10:39
 13/39 anonim ***** válasza:
100%

"Tájékoztató nyugellátás méltányosságból történő megállapításáról

2015. március 31.

Kivételes nyugellátás megállapításának engedélyezésére csak a törvényes ellátásra való jogosultság iránti igény jogerős elutasítását követően van lehetőség. Kivételes nyugellátás (árvaellátás) engedélyezésére az érintett személy, illetőleg meghatalmazottja vagy törvényes képviselője kérelme alapján kerülhet sor.

Ha a 16. év alatti gyermek árvaellátás iránti igényét amiatt utasítják el, mert az elhunyt jogszerző a szükséges szolgálati időt nem szerezte meg, a kivételes árvaellátás megállapítása iránti eljárást hivatalból kell megindítani."

Talán, ha az elejétől olvasnád...:-)

2016. dec. 4. 10:49
 14/39 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"tehát nem vagytok rá érdemtelenek."

Az érdemtelenség nem azon múlik, hogy a szülők egyetértettek-e, vagy sem. Tartásdíjnál amúgy sincs érdemtelenség, hiszen azt a gyerek jogán kapja a szülő. És igen, megfelelő jövedelemmel rendelkező nagyszülőtől is lehet követelni a tartásdíjat.

2016. dec. 4. 10:50
 15/39 anonim ***** válasza:
12%
Hát van olyan akit a szülei tudnak támogatni abban hogy fiatalon vállalhasson gyereket.Sőt van akinél direkt azt szeretnék.Nem feltétlen a megélhetésért szeretné az árvaságit,lehet csak úgy gondolja hogyha jár neki akkor igenis él vele.
2016. dec. 4. 10:53
 16/39 anonim ***** válasza:
34%
Ja és egy abortusz lehet sokkal felelőtlenebb döntés,mint megtartani a babát ha megszeretnéd és megteheted.
2016. dec. 4. 10:55
 17/39 A kérdező kommentje:

A szülők nem támogatották a kapcsolatot. Mert én 1,5 évvel idősebb vagyok. Nem is hitték el h a páromé a gyerek.ki is rakták otthonról,amig velem van,nem érdekli őket mi van vele. Szerintük én elvettem tőlük a fiukat,és vkivel direkt felcsinaltattam magam,mert ők jól élnek. Dolgoztam 6 órába szülés előtt,vmennyi gyedet kapok. De nagyon kellene az árvasági vagy hogy a nagyszülők támogassák a picit. Akár jihi úton ki kell harcolnom.

Párom januárban kezdett volna dolgozni,a munkahelye a sulit is támogatta volna neki.

2016. dec. 4. 11:27
 18/39 anonim ***** válasza:
75%
Jogos,csak a címeket olvastam,meg belenéztem,bocsi.De a 18 évesek gyerekvállalásáról szóló nézeteimet a mai világban! tartom.
2016. dec. 4. 11:27
 19/39 anonim ***** válasza:
7%
Oké,így más azért,kicsit több az infó.Mindenképpen harcolj.Sajnálatos,ami veletek történt.
2016. dec. 4. 11:30
 20/39 anonim ***** válasza:
21%

Szerezz ügyvédet, kérdező, olyat, akivel meg tudsz egyezni, hogy a per után fizetsz neki, és indítsátok el a tartásdíj megállapítására az eljárást a nagyszülők ellen. A perköltségbe, amit a vesztes fizet, beletartozik az ügyvédi munkadíj is. Ha van apasági nyilatkozat, sima ügy.

Egyedülálló szülőként emelt családi pótlék jár, és mindenképp add be az árvaellátásra is a kérelmet a nyugdíjigazgatósághoz.

2016. dec. 4. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!