Mennyi árvasági jár ha apuka sosem dolgozott?
"Tájékoztató nyugellátás méltányosságból történő megállapításáról
2015. március 31.
Kivételes nyugellátás megállapításának engedélyezésére csak a törvényes ellátásra való jogosultság iránti igény jogerős elutasítását követően van lehetőség. Kivételes nyugellátás (árvaellátás) engedélyezésére az érintett személy, illetőleg meghatalmazottja vagy törvényes képviselője kérelme alapján kerülhet sor.
Ha a 16. év alatti gyermek árvaellátás iránti igényét amiatt utasítják el, mert az elhunyt jogszerző a szükséges szolgálati időt nem szerezte meg, a kivételes árvaellátás megállapítása iránti eljárást hivatalból kell megindítani."
Talán, ha az elejétől olvasnád...:-)
"tehát nem vagytok rá érdemtelenek."
Az érdemtelenség nem azon múlik, hogy a szülők egyetértettek-e, vagy sem. Tartásdíjnál amúgy sincs érdemtelenség, hiszen azt a gyerek jogán kapja a szülő. És igen, megfelelő jövedelemmel rendelkező nagyszülőtől is lehet követelni a tartásdíjat.
A szülők nem támogatották a kapcsolatot. Mert én 1,5 évvel idősebb vagyok. Nem is hitték el h a páromé a gyerek.ki is rakták otthonról,amig velem van,nem érdekli őket mi van vele. Szerintük én elvettem tőlük a fiukat,és vkivel direkt felcsinaltattam magam,mert ők jól élnek. Dolgoztam 6 órába szülés előtt,vmennyi gyedet kapok. De nagyon kellene az árvasági vagy hogy a nagyszülők támogassák a picit. Akár jihi úton ki kell harcolnom.
Párom januárban kezdett volna dolgozni,a munkahelye a sulit is támogatta volna neki.
Szerezz ügyvédet, kérdező, olyat, akivel meg tudsz egyezni, hogy a per után fizetsz neki, és indítsátok el a tartásdíj megállapítására az eljárást a nagyszülők ellen. A perköltségbe, amit a vesztes fizet, beletartozik az ügyvédi munkadíj is. Ha van apasági nyilatkozat, sima ügy.
Egyedülálló szülőként emelt családi pótlék jár, és mindenképp add be az árvaellátásra is a kérelmet a nyugdíjigazgatósághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!