Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az érettségi után felköltözöm...

Az érettségi után felköltözöm Budapestre a tanulmányaim miatt, de anyukámnak ez nagyon nehéz. Hogy tegyem egyszerűbbé a "leválást" (mindkettőnk számára)?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, idén érettségizek. A tanulmányaimat Budapesten szeretném folytatni és ott is szeretnék maradni, ugyanis orosz tolmács szeretnék lenni. Erre viszont a mi kis városunkban nincs kereslet és amúgy is egy nagyvárosba húz a szívem. Anyukám viszont pár napja őszintén bevallotta, hogy neki napról napra szoktatnia kell magát a gondolathoz, hogy én nem sokára itt hagyom őt és már soha többet nem lesz semmi ugyanolyan, hiába fogok hazalátogatni. Nagyon rossz volt ezt hallanom, mert nem is sejtettem eddig, hogy így érez. Sőt, azt hittem, hogy már nagyon elege van belőlem és várja a napot, amikor fellélegezhet. Eddig a pillanatig izgatottan vártam, hogy megkezdjem az egyetemet és belevessem magam a kollégiumi életbe. Most azonban elbizonytalanodtam és egy kicsit aggódni is kezdtem. Eddig nem is gondoltam arra, hogy akár honvágyam is lehet majd... de mi van, ha mégis? Ez most mindkettőnknek nehéz egy kicsit. Szerintetek hogyan tegyem könnyebbé ezt a természetes folyamatot? Hiszen teljesen természetes, hogy kirepülnek a gyerekek, de attól még nehéz.

Egyébként anyukám egyedül nevel engem és az 11 éves öcsémet. Az öcsémmel csak fél testvérek vagyunk, neki más az apukája. Hétköznap szinte minden nap átmegy az apjához és hétvégén is ott van, anya szinte alig látja. Anya mondta, hogy milyen magányos lesz, ha én elmegyek, mert az öcsém is alig van itthon. :( Ezt csak azért írtam le, mert talán könnyebben tudtok tanácsot adni, ha írok a családi helyzetünkről. :) Előre is köszönöm mindenkinek, aki rászán egy kis időt a válaszolásra! :)

2016. dec. 2. 17:36
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Személy szerint nekem úgy történt, leérettségiztem, munkát kerestem, találtam, költöztem az ország másik felére, nem volt honvágyam egy percig sem, tetszik szeged, és már elakartam költözni otthonról. Ha szeretsz otthon lenni bármit is teszel de lesz egy kis honvágyad.
2016. dec. 2. 17:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazából nem szeretek itt lakni, nem szeretem ezt a várost és nincs sok barátnőm. nagyon szeretnék új életet kezdeni. Az egyetlen dolog, amit szeretek itt az az édesanyám, az öcsém és a nagymamám. De már nagyon vonz a nagyvárosi élet is. :)
2016. dec. 2. 17:48
 3/7 anonim ***** válasza:
94%
Bizonyára nem lesz könnyű egyikőtöknek sem. Te hamar meg fogod szokni szerintem, viszont anyukádnak így tényleg nehéz lehet. Nem tudom van-e háziállatotok, ha van egy ragaszkodó cicus vagy kutyus, az sokat segíthet. Még van egy kis időd addig amíg elköltözöl, addig sokat tehettek együtt is azért hogy a házikedvenc megszokja a környezetet és ez is biztos jó emlék lesz majd anyukádnak. Próbálj meg beszélni az öcséddel, ő is segíthet. Ha mindennap felhívod majd és fokozatosan szakadsz el(először 2-3 naponta hazajársz, majd hetente, szép lassan kitolva a látogatásokat) tőle mindketten hozzászoktok majd a külön élethez. Nem tudom mennyire jár társaságba, pár barátnőre/barátra mindenkinek szüksége van. Beszélj vele ezekről! Tudja, hogy mindig számíthat majd rád, és attól még hogy messzebb költözöl, szereted őt!
2016. dec. 2. 17:56
 4/7 anonim ***** válasza:
37%
Nem hiszem, hogy szeretni fogod Budapestet. Én ugyan megyeszékhelyen lakom, nem szeretek, de Szegedre mentem tovább tanulni, nem Pestre, mert azt a helyet nem tudom elviselni. Töménytelen ember, forgalom. Sz.r lesz, főleg az első félév. Én utána már megszoktam a másik várost
2016. dec. 2. 17:58
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

A szülő-gyerek elvárás nem mindig könnyű, de ez az élet rendje. (Nem feltétlenül, de azért eléggé gyakran.)

https://www.youtube.com/watch?v=7vNexU1CUTQ

2016. dec. 2. 17:59
 6/7 anonim ***** válasza:
94%

Az én anyukám is nagyon szenvedett, de én is mindenképp el akartam költözni.

A háziállat nagyon jó ötlet. Ha befogad egy menhelyi macskát, lesz "pótgyereke", akivel törődhet. Ha én ezt hamarabb tudom...

2016. dec. 2. 21:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
2015ben érettségiztem és én Pestre mentem egyetemre. Anyámmal nem volt szoros kapcsolatom. Mégis megviselte h egy gyerekkel kevesebb.Ponthatárhirdetésig reménykedett h nem vesznek fel.Kapcsolatunk meglazult..ez van
2016. dec. 2. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!