Mit tennétek a helyemben?
Anyukám kiskorom óta furán viselkedik, ha tanulásról van szó. Ez mára akkora nyomást gyakorol rám, hogy nem tudom miként tudnék túl lendülni rajta. Szakközépben a tanáraim a jó jegyeim ellenére feleléseknél mindig értetlenkedve kérdezték mitől félek, miért nem bízok magamban. Anyum ált.nos alsós korom óta soha nem motivált, sokat kiabált, a nagy stressz hatására pedig akkoriban nagyon sokat vérzett az orrom is, először amikor nem tanultam a könyvet vágta hozzám a gerinc részével ért emiatt másnap olyan nagy lila folt volt a kis karomon. Ezt aránylag elfogadtam,mert tudtam,h. az én hibám.
Emellett hiába voltak jó jegyeim, úgy tett mintha neki köszönhetném.
Mára leérettségiztem. Viszont töriből pótra kell mennem, mert a tanárom nem szívlelt és ez a miértnek is van miértje..sajnos nem vagyok wikipédia akármennyire is igyekszem így 1 kérdésre nem tudván a választ megbuktatott. Mindig minden tanárom szeretett, próbáltak hatni rá, a vizsga biztos is,de ő nem engedett.
Anyukám reakcióját gondolhatjátok nyár óta hallgatom,hogy belőlem soha nem lesz semmi. Próbálok tanulni rá, de egyszerűen bejön a szobámba és megnyugtatt,hogy teljesen felesleges. Olyan lehúzó, negatív embernek érzem, hogy lassan elhiszem magamról tényleg nem leszek rá képes. Hiába érettségiztem le a többiből jól.
Állandóan rossz kedvem van és szorongok.
Hogyan tudnék ebből kikerülni?
Lenne egy tippem. Előre is elnézést kérek, nem áll szándékomban a családodról semmi rosszat feltételezni!
Nos, szerintem ez tipikusan az a szöveg amikor a szüleid nem vitték semmire és mivel nekik nem sikerült amit el akartak érni ezért neked sem fog.
Egyáltalán ne halgass rá mert hülyeséget beszél... Az ilyen szülő számomra undorító... Ne foglalkozz vele, mondd hogy te szeretnéd vinni valamire és te mindent megfogsz tenni ennek érdekében. Költözz el jó messzire amint 18 leszel és ha tényleg összejön és jól fogsz keresni ott fog kéregetni tőled. Az egyik ismerősöm története. Nem ismerem a pontos sztorid ezért ha nálad nem ez a helyzet ELNÉZÉST KÉREK!!
"1 kérdésre nem tudván a választ megbuktatott"
Kizárt dolog.
Először is vedd tudomásul, hogy azért buktál meg, mert nem tanultad meg eléggé az anyagot.
Ha tudtad volna rendesen, akkor bármit kérdezhetett volna a tanár, tudsz válaszolni!
Ez a legnagyobb baj, hogy a kudarcot másra fogod és nem magadba keresed a hibát.
Ismert be, hogy nem tanultam eleget, de most majd a pótvizsgára rendesen felkészülök és ha ezt lerendezed magadba, akkor édesanyád hiába mondd bármit, te csak mondd magadnak, hogy most minden másképp lesz.
Szedd össze magad és bizonyítsd be, hogy nem úgy lesz ahogy anyukát mondja.
Nem kell rossz kedvűnek lenni, hanem neki kell feküdni a tanulásnak, különben minden ugy lesz ahogy anyukád mondja!
Akkor meg majd ráfogod, hogy azért nem sikerült, mert ő ezt mondogatta.
A te életedért te vagy a felelős, ne keress állandóan bűnbakokat a kudarcodra!
"Mára leérettségiztem. Viszont töriből pótra kell mennem, mert a tanárom nem szívlelt és ez a miértnek is van miértje..sajnos nem vagyok wikipédia akármennyire is igyekszem így 1 kérdésre nem tudván a választ megbuktatott. Mindig minden tanárom szeretett, próbáltak hatni rá, a vizsga biztos is,de ő nem engedett. "
ez kamu, ilyen nincs, főképp nem érettségin
Tanulj akkor amikor anyukád nincs otthon, vagy amikor már alszik. Vagy keress magadnak egy saját helyet és oda menj tanulni.
Sok sikert! :)
A többieknek köszönöm az értelmes választ.
7-es válaszoló szerintem felesleges a másik ledegradálása, elvégre ezzel magadat minősíted.. :)
Persze kamunak tűnhet, mert 1. nem említettem az iskola nevét, valószínűleg ha leírnám akkor nem lenne oly meglepő. Ezen az oldalon sem írtak róla túl sok pozitívat. 2. Sajnos az előttem lévő oszt.társammal pedig elég megalázóan beszélt, mondjuk ő valóban nem tudta (ettől függetlenül nem tartom helyesnek), sírt is, de átengedték. Persze az élet nem igazságos, tudom.. Csak furcsa.
nem, kérdező, ilyen nem létezik
vanna szabályok, amiknek meg kell felelni
olyan nincs, hogy egyet kérdez, te nem tudsz felelni, és meghúz
ha meg szerinted nem volt igaza, miért nem küdzöttél tovább és jelentetted fel a tanárt? nem lehet valaki ennyire életképtelen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!