Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehetne tenni anyukámmal?

Mit lehetne tenni anyukámmal?

Figyelt kérdés
Anyukámnak a kapcsolata a szüleivel nem volt túl jó, szerintem az is közrejátszott abban, hogy most olyan amilyen. Fiatalon ment férjhez és egy gyereke is született de el is váltak. 20 évesen egyedül maradt egy pici gyerekkel (a nagyanyja ekkor már nem élt) kicsit később ismét férjhez ment és megszülettem én is. Szeretetben, tisztességben felneveltek mindkettőnket, a házasságuk is mondhatni problémamentes. Anyukámmal valami még sincs rendben. Egy kezemen meg tudom számolni szerintem, hogy hányszor nevettünk együtt úgy istenigazából, nem lehet vele annyira viccelődni, hamar felkapja a vizet minden kis hülyeségen... például többször volt már, hogy késődélután olyan 6-7 óra körül valaki csengetett (nem vártunk senkit) rögtön felhúzta magát, hogy "ki az isten büdös fxszx az ilyenkor" pedig csak egy utcabeli jött valaminek de az egész nem tartott tovább 3 percnél. Ha valami apróság nem sikerül akkor is rögtön káromkodik. A nagyanyám velünk lakik aki eléggé idegesítő személyiség csak muszáj elviselnünk első perctől de ahogy öregszik egyre rosszabb. Anyukám teljesen ki van már készülve tőle. Nem tudom, hogy miért de nyugtatót is szed. Nem mondta nekünk, csak mindig láttam, hogy a konyhában félrevonul és bevesz valamit, majd pár éve találtam meg a kis gyógyszeres üveget. Nagyanyámat nem tudjuk betenni otthonba és nem tudunk elköltözni se. Néha komolyan nem tudom mit gondoljak. Amikor 1-2 napig egy barátnőmnél vagyok vagy valahol máshol és jó kedvem van, de amint hazaérek megcsap ez a lehangoló, negatív légkör és nekem is rossz kedvem lesz. Máskor meg olyan jól el lehet vele beszélgetni de ez sajnos ritkán van. Nem tudom mit lehetne tenni, hogy ne legyen ennyire lehangolt... Még csak 40 éves de néha azt érzem rajta, hogy olyan mint egy fásult 60 éves :/
2016. dec. 2. 15:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Jajaj... Te a gyereke vagy, nem tudsz rajta segíteni. Neki megvannak a saját problémái, amiket te nem tudsz, nem látsz át, de nem is kell... A szüleink boldogulása nem a mi feladatunk.

Nálunk én vagyok a 40, anyám 60+, én sem tudom "megmenteni" őt, de még csak picit sem tudok változtatni rajta. Ő is hasonló, hamar bepöccen, csúnyát mond, ellenséges az emberekkel, ahogy öregszik. Régen nem volt ilyen.

Adja Isten, hogy az én gyerekem ne ilyennek tapasztaljon engem, ha megnő...

Te tizenéves lehetsz, most építed a saját felnőtt korodat. Neked az a felelősséged, meg majd a saját gyerekeid gyerekkora. Ez van. A szüleiden nem tudsz segíteni, nem is a feladatod. Ez most okoskodásnak hangzik, üres szavaknak, de megélt valóság és sok gyötrelem van mögötte...

Minden jót Neked!

2016. dec. 2. 15:27
 2/2 anonim ***** válasza:
Akkor voltam ilyen, amikor mély depresszióba voltam, amikor minden kilátástalan volt és sötét. Egyet tudsz tenni: szereted folyamatosan. Nekem nagyon jó volt, mikor a gyerekem átölelt és éreztem, hogy szeret. Nagy segítség. Esetleg nagyon óvatosan lehetne vele erről beszélgetni, mert lehet, hogy van betegség tudata, csak nem akarja elmondani, mert azt hiszi nem látszik.
2016. dec. 3. 04:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!