Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám benne van a facebookom...

Anyukám benne van a facebookomba. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés

Nagyon jó a viszonyom Anyukámmal, viszont napi szinten nézi a facebookomat, konkrétan a sajátja ként kezeli, néha még beszélget is pár barátnőjével. Engem ez nagyon zavar, a tesóimmal már próbáltuk is neki mondani, és azt mondta, hogy majd ha tudom kezelni. (16 évesen) Felelősségteljesnek érzem magam, és szerintem ő is annak lát engem, ezért nem értem. Már azon is gondolkodtam, hogy lehet azért van benne, mert szeret facebookozni, csak saját profilt nem akar.

13/L.

2016. nov. 20. 15:12
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%
Mondd neki, hogy csináljon sajátot, de ha nem akar, akkor így jártál. Ha csak ír a barátnőinek, nézegeti, hogy ki mit osztott meg, sok ellenvetésed nem lehet, mert nem utánad kutakodik. Legalábbis eddig nem ezt írtad, de majd most kijavítod magad...
2016. nov. 20. 19:19
 32/37 anonim ***** válasza:
75%
Amig nem csinalsz semmi butasagot,igenis semmi koze nincs hozza. Ha mar eddig belemaszott a profilodba,gondolom latta,hogy pl a baratnoiddel meg az osztalytarsaiddal beszelgetsz,nem kamuprofilokkal. Szoval egesz nyugodtan megvaltoztathatod a jelszavadat,es megkerheted,hogy csinaljon sajat profilt. Meg ilyet,hogy a tiedrol levelezget... Gondolom,te sem az o telefonjan hivod fel az osztalytarsaid,ha beteg vagy es elkered a lecket.
2016. nov. 20. 19:21
 33/37 anonim ***** válasza:
79%

#18, "Egyetemi hallgató vagyok, és éppen tegnap fakadt ki az oktató hogy számára ez a jogszabály érthetetlen és elfogadhatatlan, akár mennyire is csekély változtatásnak tűnik egy átlag ember szemében."... akkor dobd ki az oktatódat... nagy ívben.

Elmondom azért neked, hogy valójában miről van szó. Ma, Magyarországon a fiatalok sacckb 10%-a szerzi az első szexuális tapasztalatát 14 éves kor alatt valamivel. Ez ugye egy évi 100 000-es korosztálynál 10 000 gyerek. Na most nyilván ennek a kisebb részénél van szó valóban társadalmi veszéllyel bíró bűntettről, a többség simán korábban érő, kiváncsi, vagy ilyesmi. Ezt a magyar jogrendszer MINDIG kezelte, az ominózus 1. magyar Btk, a Csemegi-kódex óta. Csak az előző Btk (IV./1978 trv) oly módon kezelte, hogy a 12-14 éves kor közötti eseteket MAGÁNVÁDASSÁ tette, tehát csak bizonyos határidőn belül megtett feljelentés esetén üldözhetővé. A jelen Btk meg ezt eltörölte, tehát közvádas lett, ami minden esetben üldözendő, de cserében kivette belőle azokat az eseteket, ahol az idősebbik fél 18 év alatti, szóval a JOGTECHNIKÁN változtattak. Valójában feltehetőleg ez a szigorúbb megoldás, de még nem telt el elég idő, hogy lássuk, a két esetben mikor több a kriminalizált esetek száma, magyarán hány ítélet születik ilyen ügyben 1 év alatt.

(egyébként a szabály tényleg kretén szerintem is, de nem ezért... képzelj el egy 12/17-es párt, akik nyugodtan szexelhetnek, aztán jövőre a 13/18-nál 1 év kényszerszünet, aztán 14/19-nél újra nyugodtan. Remélem nincs épeszű bíró, aki olyan párt elítélne, akik előzőleg már jogszerűen éltek szexuális életet... azt hiszem ennek is olyannak kellene lenni, mint a korengedményes házassággal szerzett nagykorúság, ahol ugye akkor se lesz újra kiskorú a fiatal, ha felbontja a házasságát, szóval az egyszer már megszerzett jog adott 2 ember között nem lehetne elveszíthető)

2016. nov. 20. 19:40
 34/37 anonim ***** válasza:
45%

Utolsó, én ezt tovább vinném:

Egy 15 éves kamasz fiú, simán be tud fűzni egy 12 éves kiscsajt, mert imponál neki a korkülönbség. Számomra ez is erőszak kategória.

(köztünk szólva kibelezném azt a kisfickót, aki a 12 éves lányomat megdugja)

2016. nov. 20. 19:47
 35/37 anonim ***** válasza:
77%
... tehát te tényleg egyértelműen szigorítottál volna az úgymond "diktatúrai" Btk-n... én nem, szerintem a magyar szabályozás a jók közül való... és hát időt álló is, mert az említett Csemegi kódex (1878) óta ezen csak apróbb, inkább technikai változtatások történtek, rendszerek ide vagy oda.
2016. nov. 20. 20:09
 36/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. nov. 21. 12:53
 37/37 Orfeus ***** válasza:
18%

Nem hinném hogy gond lenne az oktatóval. Azon kívül hogy 1 előadás alatt 2-3 erősebb kávé lecsúszik nagy koponya, persze attól még nagy kérdés hogy megyek át jogból. ELTE doktorival nem hülyegyerek, érted.

Ha rajtam múlna nem tudom mit találnék ki hogy szigorítsam a dolgokat, de nagyon durva dolgokat látok a hétköznapokban is. Az a baj hogy az sem megoldás ha megköti a gyerek kezét az ember, és az sem ha hagyja hogy azt csináljon amit akar, főleg ha lány.

Lehet lepontozgatni, de az pontozott le akinek nincs gyereke, vagy éppen nem érdekli mit csinál. Nem azt mondtam hogy elkell venni a netet tőle, de bizonyos szabályokat kell hozni. Szerencsére nekem van még addig időm, majd kitalálok valamit.

De példának hugomat tudnám mondani, aki mai napig mindent megoszt muterrel. 21 éves, melo mellett fősulin tanul ő is. Semmi hátrány nem érte soha, hogy ilyen bizalmas a viszonyuk, mondhatni barátnők. Pezseg a társadalmi élete, számtalan hobbija van stb, szóval még azt sem jelenti hogy kirekesztik mert h neki nincs face, vagy muter be-be lépkedett annó.

2016. nov. 22. 06:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!