Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám benne van a facebookom...

Anyukám benne van a facebookomba. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés

Nagyon jó a viszonyom Anyukámmal, viszont napi szinten nézi a facebookomat, konkrétan a sajátja ként kezeli, néha még beszélget is pár barátnőjével. Engem ez nagyon zavar, a tesóimmal már próbáltuk is neki mondani, és azt mondta, hogy majd ha tudom kezelni. (16 évesen) Felelősségteljesnek érzem magam, és szerintem ő is annak lát engem, ezért nem értem. Már azon is gondolkodtam, hogy lehet azért van benne, mert szeret facebookozni, csak saját profilt nem akar.

13/L.

2016. nov. 20. 15:12
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
4%
Nem, nem korrekt. Először is mindenki szövegértés 1 es és annyi hiba volt abba amit mondtál hogy legszivesebben elvenném az internetet nálatok. A büntethetőség nem 12 hanem 14, ha még 13 éves lenne (miközbe 16) felfogná épp ésszel hogy 20 éves emberek nem lehetnek szerelmesek 13-14 évesekbe es még sorolhatnám
2016. nov. 20. 15:53
 12/37 anonim ***** válasza:
72%

Az, hogy tudja a jelszavad 13 évesen, rendben van, viszont hogy a te fiókodban tartja a kapcsolatot a saját ismerőseivel, az már elég furcsa :)

Kérd meg, hogy csináljon magának saját fiókot, ne a tiedet használja.

2016. nov. 20. 15:58
 13/37 anonim ***** válasza:
94%
11, orvos látott?
2016. nov. 20. 15:59
 14/37 anonim ***** válasza:
98%

42%: Olvasd már ezt a pár sort mégegyszer. Tudom, fárasztó neked, de próbáld meg.

A kérdező 13 éves.

Hány osztályt sikerült elvégezned?

2016. nov. 20. 16:00
 15/37 anonim ***** válasza:
52%

"Ahogy az is, hogy 12 éves korra csökkentették a büntethetőséget. Miszerint ha 12 éves kora felett beleegyezik a nemi aktusba akkor az már nem bűn."

Ezt hol álmodtad, már ne is haragudj?

A büntethetőségi korhatár azt jelenti, hogy mikor lesz valaki büntethető, ha bűncselekményt követ el. A régi Btk-ban ez 14 éves kor volt, és kész. Most pedig egyes bűncselekmények esetében a 12 éven felüli elkövető is büntethető. Kiemelem: csak bizonyos, taxatív felsorolt bűncselekmények esetén! Egyébként az általános büntethetőségi korhatár továbbra is 14 év most is.

Amiről pedig te beszélsz, az a beleegyezési korhatár, egyáltalán nem változott: továbbra is 14 év.

Olyan jó lenne, ha nem beszélnél baromságokat. Elég, ha te vagy buta, nem kell még terjeszteni is!

Szegény gyerekeid, borzasztó lehet, ha valakinek ilyen gondolkodású anyja van...

2016. nov. 20. 16:03
 16/37 anonim ***** válasza:
4%
Végre egy normális ember
2016. nov. 20. 16:05
 17/37 anonim ***** válasza:
73%

"Ahogy az is, hogy 12 éves korra csökkentették a büntethetőséget. Miszerint ha 12 éves kora felett beleegyezik a nemi aktusba akkor az már nem bűn."

Abban az esetben, ha az idősebb fél 18 év alatt van.

De etz csak azt jelenti, hogy nem büntetik a másik felet, nem pedig azt, hogy a szülő eltűrje, hogy 12 éves gyereklánya 18 alattiakkal dugassa magát.

2016. nov. 20. 16:35
 18/37 Orfeus ***** válasza:
27%

"Ezt hol álmodtad, már ne is haragudj?

A büntethetőségi korhatár azt jelenti, hogy mikor lesz valaki büntethető, ha bűncselekményt követ el. A régi Btk-ban ez 14 éves kor volt, és kész. Most pedig egyes bűncselekmények esetében a 12 éven felüli elkövető is büntethető. Kiemelem: csak bizonyos, taxatív felsorolt bűncselekmények esetén! Egyébként az általános büntethetőségi korhatár továbbra is 14 év most is."

Nem kellett megálmodni, ez olyan helyen van leírva, ahol te sosem fogsz járni. Egyetemi hallgató vagyok, és éppen tegnap fakadt ki az oktató hogy számára ez a jogszabály érthetetlen és elfogadhatatlan, akár mennyire is csekély változtatásnak tűnik egy átlag ember szemében.

Itt egy rövid link róla. Ha 8 általánosod van, elméletileg olvasni még tudsz, olvasd, értelmezd, és ne olyanról beszélj amiről nem volt szó.

[link]

Ja, és férfi vagyok, nem anya. Majd ha lesz gyereked, és több eszed mint egy marék lepkének, akkor te is próbálod védeni majd a gyereked. Reméljük nem lesz.

2016. nov. 20. 16:59
 19/37 anonim ***** válasza:
9%
Miért nem csinál sajátot?
2016. nov. 20. 17:00
 20/37 Orfeus ***** válasza:
23%

Gyorsan írtam mert melóba vagyok.

Szóval:

"Amiről pedig te beszélsz, az a beleegyezési korhatár, egyáltalán nem változott: továbbra is 14 év."

Igen, erről beszéltem. Továbbra is 14 év? Nagyon hiteles vagy. Még valami hasonló infó?

Nekem elég nagy érvágás lenne az is ha 12-13 éves lányomat fűzné egy 18 éves és vágná meg. Ezért írtam be az első hozzászólásomban. Semmi féle vitát nem akartam kelteni. De szerintem érthető h miért. Akinél nem, ott baj van.

Aki pedig nincs tisztába a korhatárokkal, attól pedig várom az értelmetlen magyarázkodást komment formájában.

Kedves szövegértő kollega.

"és azt mondta, hogy majd ha tudom kezelni. (16 évesen)"

Tehát az én rossz szövegértésemmel ez azt jelenti, hogy az édesanyja 16 éves korra szabta azt a határt, amikor szerinte tudja majd kezelni a kislány a facebook-ot.

A végén pedig a tipikus 13/L, vagyis 13 éves lány.

Van még kérdés okos emberek?

2016. nov. 20. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!