Anyukám benne van a facebookomba. Mit lehet ilyenkor csinálni?
Nagyon jó a viszonyom Anyukámmal, viszont napi szinten nézi a facebookomat, konkrétan a sajátja ként kezeli, néha még beszélget is pár barátnőjével. Engem ez nagyon zavar, a tesóimmal már próbáltuk is neki mondani, és azt mondta, hogy majd ha tudom kezelni. (16 évesen) Felelősségteljesnek érzem magam, és szerintem ő is annak lát engem, ezért nem értem. Már azon is gondolkodtam, hogy lehet azért van benne, mert szeret facebookozni, csak saját profilt nem akar.
13/L.
13 évesen igaza van.
Ha csak nézi, és nem kritizál, nem tesz megjegyzéseket, akkor ne ellenkezz!
Ha téged ez zavar, akkor töröld a fiókodat, és majd később csinálsz másikat, ha már nem kotorászik benne anyukád.
Én is annak a híve vagyok, hogy a gyerek ne "garázdálkodjon" a neten ellenőrzés nélkül, de ez már nekem is túl sok. Egy dolog, hogy ránézek a fiam fb-jára a sajátomról, vagy ha kérném, akkor megengedné, hogy belépjek.
De úgy biztosan nem fogom használni, mint a sajátomat, elvégre az az ő profilja, egyfajta kép a külvilágnak róla. (Én azt ellenőrzöm legfeljebb, hogy ez a kép mindig szalonképes és udvarias legyen. :D )
Egyébként pedig miért ne tudnád kezelni? Nem kell hozzá diploma, tök egyszerű.
Nekem az is fura, hogy az ő barátnői a te ismerőseid. Pl. én se jelölgetem be a fiam osztálytársait és a barátait, akiket csak látásból ismerek.
Azért mondom, hogy a helyedben törölném a profilomat, vagy legalább is egy időre jegelném. Ha anyád akar, majd csinál magának sajátot.
Ha megkérdezi, hogy miért, akkor megmondod, hogy azért, mert ez már az ő profilja, a te profilképeddel, és nem akarod használni.
(Nem tudom, mennyire érezné sértőnek, ha tényleg átírod a nevet, kiteszed anyád profilját, és te nem lépsz be többet.)
Ez egy jó kérdés mert egy 13 éves lányról beszélünk. Aki ugye úgy gondolja (tisztelet a kivételnek) hogy teljesen felelős döntéseket tud hozni stb.
Nem fogom a kislányom facebookját használni, de azt igen is szeretném tudni h mi van. Egy gyerekről beszélünk, nem egy 18-20 éves lányról aki már tud magára vigyázni jobb esetben.
Gondoljátok már végig, hogy mi van.
Anyud 30-35 éves lehet legalább, azért az a korosztály még máshogy volt ennyi idősen. Az előtte való korosztály még annyire sem volt nyílt mint anyud.
x éve a strandon nézték egymást, sutyiba ment a szerelmeskedés stb.
Most emberek egy ilyen kislánynak a sok erkölcstelen szét fogja offolni a facebookját f*aszos képekkel stb.
Lehet mondani a hülyeséget, de aki nincs tisztában azzal hogy milyen veszélyeket hordoz magában az internet, az buzdítja ilyen hülyeségre hogy így a magánéleted, úgy a magánéleted.
Ha meg nem nézi a facebookot és találkozik 20 éves palival, aztán az árokban találják meg, az jobb lesz? Hány ilyen sztorit linkeljek be?
1,5 éves a kisfiam, és pocakban a kislány. De az biztos, hogy valamit addig kitalálok hogy ameddig tudom védjem ezektől. X óriáig lehet menni csavizni ahogy én, haverok, csajok, fiúk, bál suliba stb. De 12-13 éves lányoknak teljesen felügyelet nélkül hagyni, az bűn lenne.
Ahogy az is, hogy 12 éves korra csökkentették a büntethetőséget. Miszerint ha 12 éves kora felett beleegyezik a nemi aktusba akkor az már nem bűn.
Hol élünk emberek? Akinek gyereke van az megérti amit mondok.
Ne változtasd meg a jelszót, csak beszélj vele róla, hogy neked ez kénylmetlen, csináljon sajátot, hozzád meg akkor lépjen be ha valamire kíváncsi, de ne ezt használja sajátnak.
Ennyi, ez teljesen korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!