Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám benne van a facebookom...

Anyukám benne van a facebookomba. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés

Nagyon jó a viszonyom Anyukámmal, viszont napi szinten nézi a facebookomat, konkrétan a sajátja ként kezeli, néha még beszélget is pár barátnőjével. Engem ez nagyon zavar, a tesóimmal már próbáltuk is neki mondani, és azt mondta, hogy majd ha tudom kezelni. (16 évesen) Felelősségteljesnek érzem magam, és szerintem ő is annak lát engem, ezért nem értem. Már azon is gondolkodtam, hogy lehet azért van benne, mert szeret facebookozni, csak saját profilt nem akar.

13/L.

2016. nov. 20. 15:12
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
45%

Nálunk úgy van, hogy a laptopomhoz, a telefonjaimhoz, meg az egyik szekrényfiókomhoz nem nyúlhat senki sem, soha, semmilyen esetben. Egyébként minden le is van védve jelszóval/lakattal, max a telefonomról tudnának vészhívást indítani, semmi több. Ezt el is fogadja mindenki. Ha valaki nyúl a telefonom felé, már b**zok is rá a kezére.

Egyébként a facebook az mi az?

2016. nov. 20. 17:10
 22/37 anonim ***** válasza:
72%

Változtass kódot.

Add neki accod és csináld saját profilt.

2016. nov. 20. 17:13
 23/37 anonim ***** válasza:
70%

változtasd meg a jelszavad. ennyi idősen nekem myvipom meg iwiwem volt. nem volt hozzáférése a szüleimnek.miért lett volna?

ha rendesen nevelt és sokat beszélgetett veled a net veszélyeiről,akkor gondolom nem kellene félnie semmitől.

változtass jelszavat és mondd meg neki,hogy csináljon saját facebookot

2016. nov. 20. 17:30
 24/37 anonim ***** válasza:
73%

micsoda álszentség, hogy "13 évesnek nem is lehetne".... alighanem mindegyikünknek volt 13 évesen facebookja, vagy még a régi időkben iwiw, msn.... abba se nézett bele anyu... a kedeves kérdezőnek nagyon is igaza van abban, hogy neki is van magánszférája, levéltitok védelme őt is megilleti.

Anyukád csináljon magának egy saját profilt, jelöljön be ismerősnek, így látjátok mit csinál egymás,ugyanakkor megmarad a magánszféra védelme.

Nyilván nem fogsz ismeretlen csúnya bácsikkal levelezni, és nem fogsz nekik magukról meztelen képet küldeni...

érthető, hogy próbál védeni, szóval csak finoman, de kellő határozottsággal beszélj vele...és ha nem ért a szép szóból, változtass jelszót.

2016. nov. 20. 17:43
 25/37 anonim ***** válasza:
29%

"Nyilván nem fogsz ismeretlen csúnya bácsikkal levelezni"

Ja, mert úgy kezdik a csúnya bácsik, hogy "szia, 60 éves pedó maci vagyok."

Egy 13 éves gyereket rettentő könnyű megvezetni annak, aki okosan csinálja. Aki az ellenkezőjét mondja, az maga is gyerek.

2016. nov. 20. 18:14
 26/37 anonim ***** válasza:
75%
Meg kell változtatni a jelszót, és megmondani neki, hogy neked is van már magánéleted, amit nem osztasz meg vele és kész. Ha nem fogadja el csinálni új Facebookot.
2016. nov. 20. 18:34
 27/37 anonim ***** válasza:
71%
7 te hova bujtál a kilencvenes években? Én most vagyok 35, de mi százszor rosszabb tinik voltunk, mint a maiak, hát fb az pont nem volt, de azonkívül minden, amit csak el tudsz képzelni, úgy tűnik te kimaradtál a buliból.
2016. nov. 20. 18:47
 28/37 anonim válasza:
85%

Hozz létre egy másik azaz kamu facebookot.

Regisztrálj egy új email címmel, talál ki valamilyen nevet és egy új jelszót. És kész. Én is ezt csináltam annó mikor 13 voltam.

18/l

2016. nov. 20. 18:53
 29/37 anonim ***** válasza:
81%

Jajj már emberek, én már 11 évesen velem egykorúakkal levelezgettem a neten, és képzeljétek, nem akartak se ők, se én találkozgatni velük, sőt el se akartak rabolni, sőt, az adataimat se adtam meg nekik össze-vissza, ma pedig már egy felnőtt nő vagyok, és még mindig tartom a kapcsolatot azokkal a barátaimmal. Lehet, hogy azt látjátok, hogy a mai tizenévesek felelőtlenek és idióták, de nem mindegyiknek ment el az esze teljesen. Igazán fölösleges már egyből arra gondolni, hogy aki facebookon van azt már úgy erőszakolja meg bárki, ahogy akarja, mert ez nem ilyen könnyen megy.

Anyuka csináljon saját facebookot. Az ő barátaival ne más nevében beszéljen. Igazából azzal nem lenne baj, hogy tudja a jelszavát, azzal van a baj, hogy a sajátjának tekinti, azzal kommunikál másokkal... ami logikátlan és idegesítő is egyben. Nem értem miért kell egyből mindent belelátni egy ilyen egyszerű dologba.

2016. nov. 20. 19:08
 30/37 anonim ***** válasza:
60%

A beleegyezési korhatárt csökkentették le 12 évre, de vannak mellette megkötések.

Amikor a fiam 13 éves volt, én mindent néztem, amit a neten művelt, mert felelőtlenül szólogatott hozzá/be embereknek-posztoknak, felnőttekkel csetelt (nem nőkkel) és nem akartam, h baja essen. Volt, h töröltettem vele a profilját, erre kreált másikat, az volt az a pont, h elvettem a telefonját és a netet is megszüntettem az eszközein.

Szóval lehet itt keménykedni, h ez és az zavar, majd ha idősebb leszel, akkor okés, de addig, amíg más felel a te tetteidért, addig alkalmazkodj.

2016. nov. 20. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!