Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehetek így jó anya? Mit...

Lehetek így jó anya? Mit csináljak, ha úgy érzem, hogy hiba volt megtartani a kislányunkat?

Figyelt kérdés

A terhességem elején voltam bizonytalan, amikor kiderült, hogy tényleg terhes vagyok. De akkor még érthető is volt, hiszen

1. nem volt rendes kapcsolatom a baba apukájával (ez mára rendeződött)

2. fogalmam sem volt, hogy a szüleim, a családom hogy fog reagálni (szerencsére mindenki jól fogadta és már most imádják, pedig még meg sem született)

3. nem tudtam én magam sem, hogy mit akarok, hogy képzelem el a jövőmet/jövőnket

Jövő kedden megszületik a babánk és most rám tört az az érzés, hogy nem leszek jó anya és hogy őrültség ez az egész. Hiszen kisbabát leginkább csak képen láttam, sosem kellett semmire vigyáznom és sosem éltem "felnőtt életet". Vagyis jó, nem egy burokban élek, bejártam a világot, de pl. sosem fizettem még be csekket, életem legkomolyabb döntése szerintem a magánkórház kiválasztása volt, vagy az, hogy melyik egyetemre menjek.

Pedig a terhességem csodás, nem szenvedek (na jó, az elején hánytam párszor és sokat aludtam, de ennyi).

Mindenki várja a babát, a vőlegényem is mindent megcsinál, amit éppen kitalálok. Tegnap pl. hajnalban gofrit akartam enni, szóval nekiálltunk sütni. Még a terhességem elején megvettük az álombabakocsimat, az összes tartozékával, csillagászati összeget hagytunk ott a boltban, pedig semmi mást nem vettünk akkor még. Erre most 3 hete kitaláltam, hogy nekem az a típus mégsem tetszik annyira, nézzünk meg attól a márkától 2 másik fajtát. És kb. másfél órán át ott volt velem a következő nap a boltban, amíg én azon gondolkoztam, hogy kell-e cserélni a babakocsit, vagy jó az, amit először vettünk.

Nagyon rosszul érzem magam, hogy ezek járnak a fejemben. Mit csináljak?

Úgy érzem, a lányunk jobb anyukát érdemelne, hiszen én semmit nem tudok arról, hogy kell babázni, gyereket nevelni, vagy úgy egyáltalán, bármiért/bárkiért felelősséget vállalni.

2016. nov. 18. 20:23
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon fiatal és érettlen vagy még.

Nem attól leszel jó anya, mert megveszed a legszuperebb babakocsit, hidd el!

Kb én is ìgy éreztem anno, mint te.

Nem terveztük a babát, de megtartottam. Nem tudom mennyire vagyok jó anya, de a fiam az egyik legjobb dolog az életemben.

Minden nap elmondom neki mennyire szeretem, milyen boldogság, hogy van nekem és szoros a kapcsolatunk.

Ha megszületik a babád, minden a helyére kerül és nem lesznek kétségeid.

2016. nov. 19. 16:41
 22/22 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, perpillanat több hormon van benned mint egy évnyi fogamzásgátló tablettában, ilyenkor természetesek az ilyen érzések, sokan mondják ha meglátod a gyereked úgyis beütnek az anyai ösztönök.

Meg most gondolj bele, annyira nem lehet szörnyű dolog ha ilyen sokan csinálják, jó, nyilván nehéz lesz, de itt már ne add fel.

Jó anya meg senkiből se varászütésre lesz, pláne nemaz első gyereknél, ki kell tapasztalni mi az ami működik, minden gyerek más.

Egy valamit jegyezz meg, bármit, AKÁRMIT csinálsz, akárhogy neveled a gyereked, valaki bele fog kötni és vinnyog hogy de ez így nem jó ezt nem így kell, na az ilyenekkel nem kell törődni.

2016. nov. 20. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!