Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehetek így jó anya? Mit...

Lehetek így jó anya? Mit csináljak, ha úgy érzem, hogy hiba volt megtartani a kislányunkat?

Figyelt kérdés

A terhességem elején voltam bizonytalan, amikor kiderült, hogy tényleg terhes vagyok. De akkor még érthető is volt, hiszen

1. nem volt rendes kapcsolatom a baba apukájával (ez mára rendeződött)

2. fogalmam sem volt, hogy a szüleim, a családom hogy fog reagálni (szerencsére mindenki jól fogadta és már most imádják, pedig még meg sem született)

3. nem tudtam én magam sem, hogy mit akarok, hogy képzelem el a jövőmet/jövőnket

Jövő kedden megszületik a babánk és most rám tört az az érzés, hogy nem leszek jó anya és hogy őrültség ez az egész. Hiszen kisbabát leginkább csak képen láttam, sosem kellett semmire vigyáznom és sosem éltem "felnőtt életet". Vagyis jó, nem egy burokban élek, bejártam a világot, de pl. sosem fizettem még be csekket, életem legkomolyabb döntése szerintem a magánkórház kiválasztása volt, vagy az, hogy melyik egyetemre menjek.

Pedig a terhességem csodás, nem szenvedek (na jó, az elején hánytam párszor és sokat aludtam, de ennyi).

Mindenki várja a babát, a vőlegényem is mindent megcsinál, amit éppen kitalálok. Tegnap pl. hajnalban gofrit akartam enni, szóval nekiálltunk sütni. Még a terhességem elején megvettük az álombabakocsimat, az összes tartozékával, csillagászati összeget hagytunk ott a boltban, pedig semmi mást nem vettünk akkor még. Erre most 3 hete kitaláltam, hogy nekem az a típus mégsem tetszik annyira, nézzünk meg attól a márkától 2 másik fajtát. És kb. másfél órán át ott volt velem a következő nap a boltban, amíg én azon gondolkoztam, hogy kell-e cserélni a babakocsit, vagy jó az, amit először vettünk.

Nagyon rosszul érzem magam, hogy ezek járnak a fejemben. Mit csináljak?

Úgy érzem, a lányunk jobb anyukát érdemelne, hiszen én semmit nem tudok arról, hogy kell babázni, gyereket nevelni, vagy úgy egyáltalán, bármiért/bárkiért felelősséget vállalni.

2016. nov. 18. 20:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
De jó neked.. Nekem 12 éves koromtól takarítani, bevásárolni kellett pár szóval az egész háztartás rám zúdult. Gondozom az idős nagyszülőm, ellátom a háztartást: főzők-mosok-vasalok-takarítok minden hivatalos ügyet intézek közben iskolába járok és saját vállalkozásom beindításán dolgozom amikor marad időm. Nincsen ilyen rugalmas és türelmes barátom és anyagilag sem vagyok ennyire elengedve. Nagyon sokan két kezüket összetennék ha a helyedben lehetnének.
2016. nov. 19. 00:01
 12/22 anonim ***** válasza:
68%
Végtelenül sajnállak. Nem az a kérdés, hogy lehetsz e jó anya, hanem az, hogy te leszel e valaha boldog ember? Mert nem vagy az, csak azt hiszed.
2016. nov. 19. 07:21
 13/22 anonim ***** válasza:
49%
Hát öregem, ezt elszúrtad.
2016. nov. 19. 08:01
 14/22 anonim ***** válasza:
22%

Miert vedekezni nem tanultal az egyetemen ?

Milyen egyetem porkoltkevero spenot szak ?

Tul jo dolgod van unatkozol

En 39 hetig dolgoztam napi 12 orat

2016. nov. 19. 10:02
 15/22 anonim ***** válasza:
40%
Olyan gusztustalan itt egy-két válaszoló. A kérdező segítséget kért, nem azt, hogy felsorolja mindenki a saját nyomorát.
2016. nov. 19. 11:00
 16/22 anonim ***** válasza:
72%

Ne aggódj, nem lesz baj! Egy nagyon jó baràtnőm kétségbe esett, elindította az abortusz ügyintézését is, de nem ment el rà. Az elején boldog volt, majd terhesség végén ugyanezek a kétségek, mint nàlad. Amikor a pici megszületett még bizonytalan volt, jó anya lesz e, fog e menni, mert soha nem vokt babàk kőzelében. Belejött, és mostmàr el sem tudnà képzelni az életét nélküle.

Te is belejössz majd és mikor làtod, hogy megfelelően fejlődik nem aggódsz majd, hogy eleget eszik e. Mikor a kezdeti óvatos 20-30 perces fürdetéseket màr gyakorlottan reflexből csinàlod, meglepődsz majd, hogy mennyire féltél tőle. Ugyanez lesz minden baba jörüli teendővel.

Aki nem làtott még el babàt, az esetek 90%-àban tart attól, hogy fog e menni neki.

Ha bizonytalan vagy ne félj tanàcsot kérni a tapasztaltaktól. Ha van nagyszülő, hidd el ott lesznek. A védőnőt is megkérdezheted jó e úgy ahogy csinàlod. Senki nem fog elítélni azért mert tapasztalatlan vagy. Belejössz!

Idővel majd azt is felismered miért nyűgös a pici. Tudni fogod mikor éhes, mikor peluscserés vagy épp fàradt!

SENKI NEM SZÜLETIK ÚGY HOGY TÖKÉLETESEN TUD MINDENT!

2016. nov. 19. 12:05
 17/22 anonim ***** válasza:
93%

"Olyan gusztustalan itt egy-két válaszoló. A kérdező segítséget kért,"

Valóban 15? olvasd vissza a kérdést, elég furcsa azon bánkódni a szülés előtt, hogy nem ment abortuszra.

2016. nov. 19. 15:17
 18/22 anonim ***** válasza:
84%
Kedves 17-es válaszoló. Minden ember más, mindenkire máshogy hatnak a változások. A kérdező megijedt egy új helyzettől, szerintem attól tart, hogy tönkreteszi majd egy emberi lény életét. Összejátszanak ellene a hormonok is, van ilyen. Rengeteg nőben nincs meg az anyai ösztön az első jónap végéig, csak eltitkolják, szégyellik. Fogadjuk már el, hogy mindenki más. Neked ezek szerint nem voltak ilyen negatív gondolataid, de ilyen igenis előfordul. Ettől még nem lesz valaki rossz ember.
2016. nov. 19. 15:32
 19/22 anonim ***** válasza:
*első hónap
2016. nov. 19. 15:34
 20/22 anonim ***** válasza:
65%

köszönöm, 18, lehet, hogy igazad van. Bár az, hogy "nincs meg az ösztön" "tombolnak a hormonok" egy felnőtt önmagán uralkodni tudó embernél, ráadásul nőnél, soha nem hoz egy pusztításra indító vágyat. Egy felnőtt pedig tud felelősséget vállalni - az a felnőttség első ismérve.

Akkor maradjunk annyiban, nem szeretnék egy ilyen helyre születni, akkor inkább nem szeretnék megszületni, bármennyire is gazdagokról van szó. Akkor inkább egyszerű, szegény, jószívű embereknél lenni jó.

2016. nov. 19. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!