Ti járnátok olyannal, aki néha szidja a szüleit?
"Idősebb" ember vagyok.. :D (44 éves nő).
Nem. A férjemmel 19 évesen jöttünk össze, sosem szidta a szüleit, pedig az Édesanyját lehetett volna.. Mindig szépen beszélt róluk/velük. És nem csalódtam. 25 éve vagyunk együtt, és engem sem szidott és a gyerekeket sem, másokat sem. Aki nem szimpi neki, azt kerüli.
Nem. Ha tényleg jogos lenne, akkor is idegesítene, ha folyton azt kéne hallgatnom, hogy rinyál, hogy az apja mekkora szemét, az anyja mennyire hülye, stb.
Szíve joga, ha nincs jóban velük, de akkor ne ossza őket a hátuk mögött.
hasonlóan vagyok, ahogy az #1-es, soha senkit nem szidott a férjem, és soha senkiről nem beszél tiszteletlenül, csúnyán, egy csúnya szót nem hallottunk tőle - és ez bizony nagy ajándék a családnak, az igazi férfi, akinek a szava tiszta és igaz.
És hát igen, ha a szüleiről tiszteletlenül beszél valaki, nagyon nehéz - nem lehetetlen - de emberfelettien nehéz jó, tiszta, igaz családot létrehozni. Ezért is volt régen számomra ijesztő aki szidta a szüleit. Volt itt szó, hogy "megérdemelte volna" nos vannak sajnos rossz szülők, de azon dolgozni kell a felnövő embernek, elhatárolódni, nem szidni, az nem hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!