Nem tudok már mitkezdjek ezzel a helyzettel?
Azt nem tudom mi anyád betegsége ha van neki, szóval erről nem irnék semmit.
Logikai alapon nézve:
- ha elköltözöl: takarítanod kell
- he nem költözöl el: takaritanod kell, de legalább hibáztathatod anyádat, hogy mért nem csinálja meg
Döntsd el neked melyik a jobb. Szerintem nincs lényegi különbség.
Egyébként 13 éves gyerektől én is elvárom, hogy be tudjon kapcsolni egy mosógépet, szóval szerintem nem volt olyan nyomorúságos gyerekkorod, bár lényegtelen a kérdés szempontjából, csak te hoztas fel.
Szerintem anyukád depressziós, nem élvez semmit ebből az életből, így nem is izgatja semmi,ha valami körülötte nincs elvégezve vagy koszos/poros a lakás.
Ezt vagy beismeri vagy nem ( egyáltalán ha hajlandó szembe nézni önmagával ), de a lényeg, hogy tennie kellene valamit, ami újra érdeklődést hozna az életébe, újra tudna mosolyogni, újra érdekelné a főzés, újra érdekelné az élet apró örömei. Sajnos, te ( apukád sem ) nem tudsz segíteni neki, max bátorítást, együttérzést mutathatsz felé. Elsősorban ő neki kell a saját belső harcát megvívnia, de kérdés az, hogy akarja-e? Ha nem akarja, akkor már csak lefelé mutat a létra és egyre rosszabb kapcsolatba kerül mindenkivel aki körülötte még most van.
Szerintem szimplán elege van.
Nem tudhatod min ment át az életében, te csak láttál valamit.
Lehet, hogy most ő tűnik nehéz esetnek, de lehet, hogy korábban éppen nem ilyen volt és a helyzet tette ilyenné.
Pl. nem tudhatod miket vágott a fejéhez akár apukád, ami miatt nem hajlandó egy szalmaszálat sem arrébb tenni.
Láttam már ilyet!
Lehet, hogy most regenerálódik a korábbi sérelmek miatt.
Nem csak depressziótól lehet az ilyesmi.
Na akkor rakjuk tissztába! NEM AZZAL VAN A BAJ HOGY NEKEM TAKARÍTANI KELL ÉS FŐZNI!!!Hanem, hogy nem segít! Az hogy 13 éves koromtől magamra mosok (akkor még csak tárcsás volt a mosógép) szerintem az sem volt elfogadtható! Nem a depresszióval van itt a gond, hanem azzal hogy
enni is lusta vinni magának! Én szoktam általában! És ne hogy már én talarítsam ki az ő szobájukat is! Ha különmegyek tudom, hogy ott is én fogok takarítani, tiszában vagyok vele! A betegsége meg az, hogy fáj a feje!
Meg görcsöl néha a veséje! És szerintem amikor hazaérek legalább egy mosogatást csinálhatna, ha már nem dolgozik és nem csinál semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!