Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom a családom! Segitetek?

Utálom a családom! Segitetek?

Figyelt kérdés
Anyám leszar tesóim mindenben ellenem vannak 16/lány es 8/fiu a tesóim.en 14/f. Apám nemolyanreg elment. Elváltak. Apámmal szeretnék élni. Anyám tuti nem fog beleegyezni. Kihez forduljak ez ügyben? Anyám dönt arról hogy kivel élek? Vagy apámmal élek tovább vagy elszökök innen. Légyszíves Segítsetek

2016. nov. 7. 11:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

12 éves kortól kérdezi meg a bíróság a gyerekekegt, kivel akarnak élni...

Gyámhatósághoz fordulhatsz.

(csak így zárójelben jegyzem meg, ne utálj senkit... főleg ne a családodat :)

2016. nov. 7. 11:42
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

1. Az elsö nem pontosan tudja: a gyereket adott esetben megkérdezik, hogy hol szeretne élni, de ettöl függetlenül a bíróság dönt és nem feltétlen a gyerek kivánságával egyezöen.

2. Ha a bírósági határozatban az áll, hogy anyádnál kell élned, akkor ezt a válás kimondásától számított két éven belül nem lehet megváltoztatni, csak nagyon indokolt esetben (komoly bántalmazás)

3. Azt írod, hogy apád "elment" - ez nem egyértelmü, hogy mit jelent. Ha nem törödik veled azóta, akkor semmi esélyed, hoyg hozzákerülj.

4. Mindentöl függetlenül az még erösen kérdéses, hogy apád egyáltalán akarná-e, hogy odaköltöz hozzá - ugyanis ez nem lényegtelen feltétel.

5. Elszökni eleve gyerekes dolog, de emellett a rendörök megkeresnek és visszavisznek, szóval értelmetlen is.

2016. nov. 7. 11:51
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Apukád mit szeretne? Ha ő is szeretné, hogy vele élj, akkor ezt neki kell megbeszélni anyukáddal.
2016. nov. 7. 12:03
 4/11 anonim ***** válasza:
93%
Az miben nyilvánul meg,hogy anyukád "leszar" ?Nem vesz meg neked valamit?Vagy nem kérdezi meg,hogy mi volt a suliban?Nem segít a tanulásban?Nem tudsz vele bármiről őszintén beszélni?Nem mos,főz,takarít rád,hanem azt mondja,hogy old meg magad?Az öcséd még kicsi,azt csinálja amit a felnőttek.A nővéred meg ha lehet ilyet mondani ,nem éppen a legjobb korban van,nehéz lehet vele kijönni.Mi a konkrét probléma?Te hogy viselkedsz velük?
2016. nov. 7. 12:44
 5/11 A kérdező kommentje:
Anyám semmit nem csinál velem...nem segít/támogat. Eltilt a barátaimtól es a kedvenc hobbimtol,elveszi azt ami nekem kedves csak azert mert szerintem élvezi hogy idegesít. Apum normális anyámat jo okkal hagyta el. Partján állok teljesen. En mindig mindenben próbálok segiteni. De anyám meg abba is beleszól hogyha valamit magamtól csinálok. Például takarításnal. Senkiben nem tudok megbízni ebben a világban ha pedig megis anyám eltilt tőle. Suliban a társaság rossz.a csalad rossz.a barátokat akik teljesen Normálisak azokat nem láthatom. Mindegy majd megbeszélem a szülőkkel hogy hogy legyen mert mondom vagy apámhoz megyek vagy elszökök. Kedves válaszoló engem tuti nem találnak meg ha elszökök 😊. Koszi a gyors válaszokat.
2016. nov. 7. 13:02
 6/11 anonim válasza:
3%

Nem tudom láttad-e a Kapj el ha tudsz! filmet, ott a gyerek elszökött a szüleitől, olyan helyzetben volt, mint te, aztán milliárds vállalkozása lett.

Én tuti megszöknék, aztán keresnék valami bandát, aki ad munkát.

2016. nov. 7. 13:11
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
"engem tuti nem találnak meg ha elszökök" - persze, majd csak a holttestedet, ha nem adják el a szervkereskedők... Én a helyedben nem gondolkodnék szökésen. Ha nem vernek, van fedél a fejed felett, és van mit enned, sőt még tanulhatsz is, annyira nem gáz az életed. Tinédzserkorban az ember hajlamos mindent és mindenkit sötétebben látni, nekem is volt ilyen időszakom. Te ráadásul még azt is hiszed, hogy mindenki mindent csak azért csinál, hogy neked ne legyen jó. Ez elég életszerűtlen, nem körülötted forog a világ. Ha azt szeretnéd, hogy jó dolgok történjenek veled és szeressenek, tegyél érte jó dolgokat, és állj másokhoz pozitívan. Ha ettől nem látsz javulást, beszélj apukáddal, hogy vállalná-e a nevelésedet, és anyukáddal is, hogy mit gondol erről.
2016. nov. 7. 13:35
 8/11 kovpet ***** válasza:
89%

"engem tuti nem találnak meg ha elszökök"

Aha... a bűnözők is ezt hiszik, aztán a börtönök meg tele vannak velük.

Amúgy hol tervezel aludni ilyen hidegben? Mit tervezel enni? Miből veszel ruhát, ha leszakad rólad a mostani? Addig is, hol mosnád ki a mostanit? Te magad hol tisztálkodnál, ha már itt tartunk? A tetvekkel és a bolhákkal mit csinálnál?

Ez egy rossz terv, felejtsd el.

A jó terv az, hogy beszélsz a fateroddal, hogy átcuccolnál hozzá inkább. Meglátod, hogy hogy áll hozzá. Ha ő is benne van, akkor utána fog nézni a teendőknek.

2016. nov. 7. 16:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy a családoddal van a probléma.
2016. nov. 7. 22:21
 10/11 A kérdező kommentje:
Haat nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek :) nagyon sokat segitettetek :) kösziii :D
2016. nov. 7. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!