Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szüleim kitesznek az...

Ha a szüleim kitesznek az utcára, hova fordulatok segítségért? 18/f (részletek lent)

Figyelt kérdés

Mint írtam 18 éves vagyok, végzős gimnazista. Édesapámmal kisgyerek korom óta nem túl jó a kapcsolatunk, sőt az utóbbi 4-5 évben csak romlott. Utolsó szép emlék ami hozzá köt 4-5éves koromból van. Sajnos mára szörnyű lett a viszonyunk, állandóak a veszekedések, sose feleltem meg az elvárásainak, a bátyám árnyékában élek, mert sokkal jobb tanuló volt a gimiben, valamint sokkal többet segít a családi vállalkozásban. Én "csak"közepes tanuló vagyok és a vállalkozás helyett a sporttal foglalkozom szabad időmben. Bátyám sosem sportolt, sosem járt más közegbe ezért ő teljesen természetesnek veszi és elfogadta normának az otthoni értékrendet. Szerintük a mai környezet rossz és az a jó az a mi családunkban megy. Szerintem meg fordítva. Sokszor meg voltam verve, a szóbeli bántalmazás pedig mindennapos máig. Ennek következtében sajnos én is rosszul álltam a helyzethez. Csúnyán visszabeszéltem(ek), de egy idő után nehezen kezelem a gyülemlő feszültséget. Többször voltak rendőrök nálunk, mert apám úgy érzi tehetetlen velem szemben amiért nem hallgatok rá.(Eszem ágában sincs olyan embernek lenni mint az apám, más elveket vallok). Édesanyám sose áll ki értem, csak akkor szól közbe ha apám már üt vagy ha dulakodás van. Apám elhatározta hogy kijelent a lakásból, mert nem vagyok hajlandó megváltozni. Kérdésem hogy ha ez megtörténik hova fordulhatok segítségért? Rokonokhoz nem tudok, nagyszüleim nem élnek. Ha kijelentenek anyagi támogatásra lesz szükségem ez pedig tanulás mellett nem megoldható, valamilyen anyagi támogatásra szükségem lesz. Gyerektartást igényelhetek? Vagy valamilyen szociális támogatást? A diákmunka sajnos nem teljes körű megoldás, nem lenne elég. Valamint szeretnék tovább tanulni.

Köszönöm, hogy elolvastad!

2016. nov. 4. 21:04
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Kedves Andizsuzsi!

Köszönöm, hogy írtál!

Tudomásom szerint a szülő köteles támogatni gyermekét ameddig tovább tanul, legfeljebb 25éves koráig, ha tanulmányit folytatja. Kivéve ha a családban kiskorú gyermek tartása végett miatt nincs rá forrás,

Ha a tanuló saját hanyagsága miatt nem az előírt ütemben halad tanulmányaival vagy ha veszélyt jelent a családra nézve. Ezek szerint teljesen rosszul tudom?

2016. nov. 4. 21:59
 12/29 anonim ***** válasza:
80%
10-es vagyok: apránként csepegteted az infokat. Hát ha apád alkoholista és veri anyádat, az konkrétan bántalmazás és büntetendő.
2016. nov. 4. 22:00
 13/29 anonim ***** válasza:
83%

Akinek ilyen apja van, illetve ilyen nézeteket vall, az mi a rákért vállal gyereket?

4-esnek van igaza, mire kijelent, az több hónapot is felemészt. Neki ment a zöld. A rosszindulatú f452fejeknek meg kívánom, hogy az legyen a legnagyobb örömük az életükben, hogy beszóltak egy gyereknek egy anonim oldalon. Gratulálok nektek.

2016. nov. 4. 22:02
 14/29 A kérdező kommentje:

Kedves 10. Hozzászóló!

Félreértés ne essék, nem a munkával van bajom. Majdnem egész nyáron dolgoztam.

Emlékszem 7.-es koromban kint dolgoztam én is a hidegben, ástuk a répát és láttam ahogy reggel oszt társam a tanyáról ahogy reggel biciklizik suliba, majd ahogy délután jön. És nem nem ettem semmit közben. Kint kellett zöldelnem a répát..

És nem nem vagyok hajlandó igazodni olyan normákhoz, amik szerintem nem normálisak és nem értek egyet azzal, hogy ha a gyerek betöltötte a 18-at leveszem a válláról a kezem, menjen amerre lát.

2016. nov. 4. 22:05
 15/29 A kérdező kommentje:
Am van egy kisebb lány tesóm is, ő szinte mindent meg kap. Szívemnek hívja, saját szoba(én bátyámmal egy szobába vagyok 18éve), 26ezerért cipő stb. És annyit csinál hogy max felmos. Én meg egész hétvégén segítettem, hogy akk segítek, megpróbálom, majd amikor kértem 10ezer forintot (ballagási öltöny előlegnek kellett). Ennyi volt a válasz: "Szerinted ért nekem ennyit a segítséged?"
2016. nov. 4. 22:11
 16/29 A kérdező kommentje:

Befizettem a félretett nyári diákmunkás pénzemből.

Legszívesebben lelépnék, de akárhogy számolom nem tudom hogy oldhatnám meg, a lakhatást, enni, inni, egyéb költségeket. Szoc támogatás meg diákmunka mellett nem látom megoldhatónak hogy az érettségire is tudják készülni.

2016. nov. 4. 22:14
 17/29 A kérdező kommentje:
Mindenesetre, köszönöm az eddigi válaszokat!
2016. nov. 4. 22:25
 18/29 anonim ***** válasza:
Kolesz nem megoldható?
2016. nov. 4. 22:26
 19/29 anonim ***** válasza:
35%

12-es egyetértek, hogy apránként csepegteti az infókat, ez a gyökér írt nekem egy gyökér levelet, melyben én vagyok a gyökér csak azért, mert ő nem mondott el dolgokat.

Van ezzel a gyerekkel baj, nem is kicsit!

Nehogy azt higgyétek, hogy olyan elveszett bárányka, aki semmiről se tehet....

2016. nov. 4. 22:29
 20/29 A kérdező kommentje:
Tavaly voltam kollégiumban pont a családi problémák miatt. Megkértem az igazgatót vegye rá szüleimet. Belementek. 2hónap után apa mondta hogy örülne ha hazajönnék. Hazajöttem, kezdődött minden előröl. Nem tartják elfogadhatónak, hogy 18évesen ne menjek el dolgozni, mert szüleim ilyen idősen munkahelyen voltak. Anyámat nem engedték tovább tanulni, apám 25évesen érettségizett levelezőn. Édesapját nem ismerte(meghalt), édesanyját 17évesen vesztette el. Általános iskola után dolgozni kellett, mert édesanyja nem tudta állni az iskoláztatását. Tankönyv, bérlet, egyebek. Megértem, hogy mindkettejüknek nehéz volt, de akkor sem értem apám hozzáállását.
2016. nov. 4. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!