Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem hagyják, hogy...

A szüleim nem hagyják, hogy abbahagyjam a sportot?!

Figyelt kérdés
Anya és apa is sportolt gyerekkorában, és most én is thai boxolok. Valamiért már nem élvezem (tényleg nem tudom,miért) és nem engedik, hogy abbahagyjam. Amint szóbahozom, azonnal leállíanak, hogy szó sem lehet róla. Egyáltalán nem akarom már folytatni, mert az lenne elvileg a lényege az egésznek, hogy élvezzem. A thai box mellett eljárok kondiba, és ez így is maradna. De arról hogy győzzem meg a szüleimet, hogy abbahagyjam a thai boxot? 15/L
2016. nov. 3. 17:53
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

19 ezzel nem tudok egyetérteni.

akik csak szórakozásból sportolnak azok általában nem kerülnek komfortzónán kívülre szinte sose.

kín nélkül,áldozat nélkül meg nincs fejlődés se testi sem mentális részen.

főleg a küzdősportokra igaz ez,amit ha rendesen elsajátít valaki,akkor komoly hatalom birtokosa lehet.

ilyen képességek elsajátításhoz meg nem elég alibizni de még a komfortból kilépés is kevés,hanem a személyiség és a jellem teljes fejlődésére szükség van ahhoz,hogy az erőszak világában valaki sikeres legyen.

2016. nov. 4. 19:08
 22/23 anonim ***** válasza:

Pff jó hát bocs már, hogy nem kínlódni akarok testmozgás közben. :D

Sajnos nem figyelsz.. Mondom, személyiségfüggő. Amit te írsz, az élsportoló típusú emberekre jellemző. Ők az emberiség egy elenyésző százaléka (akik teljesítménye előtt én egyébként tisztelettel és csodálattal adózom), de a többség nem a sporttal fogja megváltani a világot. Valószínűleg a kérdező sem lesz thai box világbajnok, szóval nyugodtan válthat valami másra.

És mielőtt nagyon belelovalnád magad a komfortzónás marhaságba: én pl éppen azért szoktam időnként sportágat váltani, mert egy idő után megszokom, és kell, hogy kilépjek abból a komfortzónából új kihívást keresve. Jó lenne, ha nem vezetnéd félre a kérdezőt, akinek a sport láthatóan örömforrás, nem pedig fegyencmunka.

2016. nov. 4. 20:30
 23/23 A kérdező kommentje:

huuu, nyugi :D

igen, elsősorban azért sportolok, mert szeretem, nem azért, mert határozott céljaim vannak vele

2016. nov. 4. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!