Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nevelése miatt...

A szüleim nevelése miatt tartok a kapcsolatoktól? Mit tudok tenni? 16/L

Figyelt kérdés

Valahogy egész gyerekkoromban azt hallgattam hogy mennyire gáz, hogy xy összejött nemtudomkivel, pedig még csak gyerekek. Kb 15-16 évesekről van szó. Egyszer voltam már szerelmes, nem voltam még együtt senkivel, de a szüleimnek ezt sem merem elmondani. Annyira félek hogy gyereknek tartanak az egészhez. Szerintem nem vagyok sem gyerekes, sem hülye, gyakran mondják hogy sokkal érettebb vagyok a koromnál. Most alakul valami, de nem tudom, hogy hogy tálaljam nekik. Félek, hogy teljesen kiakadnának. Anyum egy éve közölte, hogy 18 éves koromig nem lehet barátom.

Tudnátok tanácsokat adni? Hogy lépjek ki ebből? Ha arról mesélek hogy az egyik barátnőm a barátjával megy valahova akkor rögtön furán néz.

És ezek mellett egyre inkább azt érzem hogy semmit sem tudok megbeszélni velük. Nagyon nehéz dolgokon vagyok túl, és nem tudom nekik úgy elmondani, hogy ne szóljanak le a semleges problémáim miatt.

Elnézést, ha összeszedetlen lett, és előre is köszönöm a válaszokat! :)

2016. nov. 3. 16:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
35%
Egy kiskorúnak még nem kötelező szex, kapcsolat. Ráér felnőtt korban is. Érdekes, hogy itt mindig minden gyerek érettebb a koránál. Én pedig a pápa vagyok.
2016. nov. 3. 19:35
 12/17 anonim ***** válasza:
95%
18 éves korodig nem lehet barátod?! Jézusom, ez mennyire gáz már a szüleid részéről... Szerintem simán csak ne mondd el nekik, ha találsz magadnak valakit, sajnos az ő véleményük nem igazán fog változni. Én 16 évesen jöttem össze az első barátommal, a szüleim támogatóak voltak. Most 20 éves vagyok, és még mindig együtt vagyunk. :) Kitartást!
2016. nov. 3. 21:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tudniuk róla.
2016. nov. 3. 23:53
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

"mert ha most nem tapasztalok meg dolgokat, nem csalódok, akkor ott fogok állni x év múlva és semmi se leszek a kortársaimhoz képest"

Eszerint nem is azért akarsz kapcsolatot Bélával, mert fülig szerelmes vagy belé, hanem azért, hogy le ne maradj a kortársaidhoz képest?

És te írod magadról, hogy sokkal érettebb vagy a korodnál?

Atyaég!!!

Egyébként pedig: ha MOST (16 évesen) nem tapasztalnál meg dolgokat, akkor 18 évesen, tehát 2 év múlva tehetnéd meg ugyanezt. Ha jól értem, akkor már anyukád sem ellenezné, meg nagykorú is leszel, meg főiskolára járnál vagy dolgoznál, ami eleve más életforma és nagyobb önállósággal jár.

Rengeteg lány ismertem, akinek középiskolában nem volt barátja. Pedig nem is tiltották a szülei, csak nem akadt meg egyetlen fiú szeme sem rajtuk, vagy egyszerűen a tanulásra koncentráltak. Aztán szépen mindnek lett párkapcsolata, férje, családja. Semmiről nem maradtak le.

2016. nov. 4. 13:24
 15/17 anonim ***** válasza:
91%
Szia:) szerintem sem korai a párkapcsolat ebben a korban de csak akkor ha tényleg szerelmes vagy és ő is beléd :) szerintem várj 1-2 hónapot , addig találkozzatok sokat , mutasd be anyukádéknak is és ha már megkedvelték mint "havert" akkor könnyebben elfogadják mint a barátodat :).
2016. nov. 4. 14:09
 16/17 anonim ***** válasza:
37%
Szégyen hogy a 21. században ilyen gondolkodású emberek gyereket nevelhetnek.
2016. nov. 4. 21:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Attol tartok pont amiatt hogy ebben a korban mindentol tiltottak majd kesobb emiatt fogod igazan kielni magad es lehet el is fogsz k.rvulni ezt kene elmond nekik es egyaltalan nem vagy mar gyerek. 16F
2016. nov. 7. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!