A szüleim nevelése miatt vagyunk ilyen szerencsétlenek?
Engem és 2 fiú testvéremet úgy neveltek, hogy mindent megcsináltak helyettünk, a suliba egész végig kísérgettek minket általánosig meg ilyesmik.
Meg mindig féltettek és túlzásba vitték az aggódásukat... Magyarán szólva nem hagyták, hogy kibontakozzunk, hanem olyan mintha egy burokban neveltek volna.
Az egyik tesóm még 17 évesen anyámmal alszik. Azért ez elég durva nem? Amúgy is kb. 13 évesnek néz ki és csak gépezik, semmi mást nem tud csinálni...
És hát rám nézve is meg lett az eredménye ennek...
Most 21 éves vagyok, de egy rakás szerencsétlenség.
Semmit sem tudok egyedül megoldani, félek emberek közé menni, és ilyesmik. Félek az élettől, félek mindentől, félek élni, megnyílni stb.
És a tesóim ugyan fiatalabbak, de valószínűleg ők is ugyanúgy fogják végezni, mint én, vagy rosszabbul.
Ha nekem lesz gyerekem biztosan nem így fogom nevelni.
Addig nem is szeretnék gyereket, amíg meg nem változom...
Engem nem érdekel, hogy ennyire elcseszték a nevelésemet, mert véleményem szerint így lehet a legjobban elcseszni. Csak az bánt, hogy a tesóim is ilyenek, és rossz rájuk nézni.
Véleményem szerint nem feltétlenül úgy lehet elcseszni a nevelést, hogyha például nincs apuka vagy anyuka, legalább a gyerek akkor talpraesett lesz, és rákényszerül arra hogy egyedül csinálja meg a dolgokat (ez egy szélsőséges példa volt).
De most én hiába nevelkedtem egészséges családmodellbe... Na mindegy is... Vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!