Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben,...

Mit tennétek a helyemben, hogy kölcsön adják a családi autót?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, hogyan kéritek meg a szüleiteket, hogy kölcsönadják az autót néha. :)

Mivel egy kicsi, mindentől távol lévő községben lakom, így ha valahova kell mennem ügyet intézni, vagy állásinterjú, orvos, kórház stb. jobban örülnék, ha elintézhetném egy óra alatt, ahelyett, hogy 3-4 órára nyúlna egy rövid dolog.

A busz közlekedés erre nagyon rossz, 2-3 óránként, vagy ritkábban jön, illetve utána még a városban a helyijáratos buszjegy nagyon drága. Főleg ha másik városban van dolgom, át is kell szállnom sokszor. (A kórház tipikusan ilyen helyen van :D)

Nyilván olyan alkalmakra gondolok, amikor nem használják. A benzinpénzbe beszállnék, visszatankolnám, amennyit megyek, illetve ha már gyakrabban elvihetném, akkor még többet is.

19 éves egyetemista vagyok, diákmunkázok iskola mellett. Igyekszem félretenni saját autóra, de sajnos ez nem megy olyan gyorsan.

Jogosítványom van egy éve, látták már, hogy vezetek, nem volt kifogásuk. Nagy ritkán megengedik, hogy elvigyem egy fél órára-órára, de ez annyira ritka, hogy számon is tarthatnám.

Vezettem már sötétben, éjszaka, esőben, nem történt semmi baj. Idegen országban is vezettem már (szerintem ott még többet is, mint az autónkat idehaza :D).

Igyekszem bizonyítani, nem csalódást okozni, de ha nem vezetek semmit, elég nehéz "gyakorolni". Magabiztos vagyok, de nem nagyképű, szóval biztos vezethetnék rutinosabban is, de így nem tudom, hogyan.. :)

2016. nov. 2. 21:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
9%
Én se adnám oda. Egyik kollégám oda adta a lányának és totál károsra lett törve a 6 millás autó. Azóta se tudott csak egy 200000 ft-ost venni.
2016. nov. 3. 18:56
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Édes atya ég, imádom az ilyen szülőket. Már miért kéne könyörögnie a kocsiért, ha éppen nem használja senki addig, amíg ő visszaérne vele?

Erre egyszerűen nincs jobb megoldás, mint hogy:

- Szia apa, kéne a kocsi, mert megyek állásinterjúra és 2 órát kéne várnom a buszra a városban ebben a gyönyörű, seggrepesztően hideg időben. Odaadod?

A) verzió

- Szia fiam, persze vigyed.

Mindenki boldog.

B) verzió

- Szia fiam, dehogy viheted, na taka!

Innen meg nincs tovább, mert nyilvánvalóan agyalágyult az apád.

2016. nov. 5. 21:23
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy a gyakorlat megszerzése közben óhatatlanul is vannak gikszerek. Tudom a saját két gyerekemről, én odaadtam a kocsit, először csak városon belül, aztán már hosszabb utakra is, itt egy karc, ott egy horpadás stb. összejött az első évben. Ha nincs túl jó helyzetben anyagilag a család, akkor teljesen érthető, hogy nem akarják ezt kockáztatni a családi autóval. Az egészségügyi dolgaidat intézd abban a városban, ahová egyetemre jársz, gondolom, kolis vagy, nem az isten háta mögül ingázol naponta a suliba.:-) Hétvégén, amikor otthon vagy, aligha akad hivatalos intéznivalód.:-)
2016. nov. 5. 21:57
 14/21 anonim ***** válasza:
24%

"Tudom a saját két gyerekemről, én odaadtam a kocsit, először csak városon belül, aztán már hosszabb utakra is, itt egy karc, ott egy horpadás stb. összejött az első évben."

Bocs, akkor elég bénák a gyerekeid. Nekem se volt soha semmim, sőt, a teljes ismerősi körömből 3 emberről tudok, akik még friss jogsisként kárt tett az autójában, abból 2 alapból is annyira felelőtlen, hogy sose engedném autó közelébe.

2016. nov. 5. 22:21
 15/21 anonim ***** válasza:
30%
Nem gondolnám, hogy bénák, uttsó, fogalmad sincs, milyen helyeken vezettek, nálunk a kapun bekanyarodás se megy mindenkinek, a trükköket (kézifékkel kanyarodás pl.) is a régi családi autón gyakorolták be.:-)
2016. nov. 5. 22:59
 16/21 A kérdező kommentje:

Nem vagyok kolis sajnos, pont ezért járok be csak hetente kétszer, a többi nap diákmunkázom. Sajnos ingázom a munkahely és lakóhely között is átszállásokkal, és az iskolám és a lakhelyem között is ugyanúgy átszállásokkal.

Az egészségügyi dolgaim miatt muszáj odamennem, ahova tartozunk. És legalább eddig a kis ideig amiket itthon töltök, szeretném gyorsan elintézni a teendőim. :)

2016. nov. 6. 00:25
 17/21 anonim ***** válasza:
46%

" trükköket (kézifékkel kanyarodás pl.) is a régi családi autón gyakorolták be.:-)"

Ja, akkor meg mit magyarázod, hogy megtörik az autót? Hát ha hülyék vagytok a normális közlekedéshez, akkor ilyen előfordul.

Persze, biztos a kérdező is kézifékkel akar kanyarokat csinálni, nyilván.

2016. nov. 6. 01:26
 18/21 anonim ***** válasza:
50%
A kézifékkel kanyarodás jó poén, de mióta tartozik a hétköznapi, normális közlekedésbe??? Nyilván nem oké, ha a kölök apuci autójával áll neki driftelgetni, de a CSALÁDI autó nem apuci autója, hanem a CSALÁDÉ, aminek gondolom tagja a gyerek is, vagyis neki is szabadon kéne használnia.
2016. nov. 8. 23:10
 19/21 anonim ***** válasza:

Kérd meg apád, vigyen el autóval orvoshoz, hivatalba.

Ha apád dolgozott meg a kocsiért, ő dönt. Majd, ha idős lesz, te viszed őt.

2016. nov. 9. 22:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem nincs jogsim de páromnak van, szüleim 6 éves kora óa ismerik, 4 éve vagyunk együtt, ha kell a kocsi és tudom hogy apának nem kell szimplán odamegyek hogy "apa, elvihetjük a kocsit ide és ide?" "ja csak egyben hozzátok vissza"
2016. nov. 10. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!