Bármilyen hasonló infó? 2006-ban vásároltunk egy családi házat ami 1986-ban épült. A kialkudott ár 2/3 banki kölcsön volt amit a házra terheltünk. Minden szépen lezajlott éltünk szépen csendesen és fizettettük a részleteket.
Eltelt 10 év és úgy gondoltuk kiváltjuk a hitelt egy frissebb jobbra és a megmaradt pénzt felújításra fordítjuk. Itt is a ház lett volna hitel ellenértéke. Új hitel, új körülmények. Az értékbecslő hozott egy hivatalos térképmásolatot amin a kocka ház helyett egy L alakú épület szerepel és addig amíg nincs rendezve nem tud segíteni?Hogyan tovább, mi a teendő az ügyben? Mindenhol mást mondanak. Voltam a polgármesteri hivatalban , beszéltem a földhivatalban, beszéltem földmérőkkel. Egyenlőre végeláthatatlan az ügy?
Köszönök minden segítséget.
A földhivatali okmányon az szerepel hogy a telken áll egy ház ekkora és ekkor százalékos megosztással. A polgármesteri hivatalban keresik a lakhatási engedélyt. Ott nagy kérdés milyen épületre adták ki azt és milyen tervek szerepelnek a doksiban.
Köszönöm hozzászólásod.
2013. január 1 előtt, ha az építtető az építési munkákat befejezte, a jogerős és végrehajtható használatbavételi engedély kézhezvétele után az ingatlan-nyilvántartásban a változás átvezetése céljából épületfeltüntetés iránti kérelmet kellett előterjesztenie. Az építmény ingatlan-nyilvántartásban való feltüntetéséhez a területileg illetékes földhivatalhoz kellett benyújtani:
- az erre irányuló kérelmet, valamint
- az ahhoz mellékelt jogerős használatbavételi engedély másolatát és
- az épületfeltüntetési vázrajzot (193/2009. (IX. 15.) Korm. rend. 38. §).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!