Örök haramdiknak lenni?

Figyelt kérdés

Az anyámnak és az apámnak van kettő- kettő gyereke az első házasságából. Közösen anyám kettőjét nevelték, aztán születtem én. Nagy a korkülönbség köztem meg a testvéreim között.

A lényeg az, hogy apám az érzéseit szinte képtelen kimutatni, ezért róla nem igazán tudok mit írni.

Viszont anyám! A nővéremtől teljesen el van és volt ájulva. Ő a szerény, a kedves, a tisztelettudó, mindig szófogadó, aranyos, stb...

A bátyám meg a tökéletes férfi számára. Szorgalmas, rendes, kedves, dolgos, stb...

Én meg...Az aki nem csinálja soha jól a dolgokat! Én igaz, hogy erre a koromra már jóval többet letettem, mint a testvéreim ilyen korban, de az kit érdekel? Úgy csinálnak, mintha evidens lenne. Arra fogják, hogy én jobb képességű vagyok, mint a többi. De nem baj a szüleim szerint, mivel a nővérem hamar tökéletes nővérré avanzsált, a bátyám meg szegény nagyon rosszul tanult, de 2 nagyon jól fizető állása lett. Az eszükbe se jut, hogy talán csak kitartás nem volt bennük.

De egyébként a nővérem tényleg olyan, mint amilyennek leírja anyám, sőt a bátyám is. De engem örökké bántanak azzal, hogy mit nem csinálok jól. Róluk viszont soha semmi rosszat nem lehet hallani. Apám néha úgy érezem, hogy a bátyám hiába nem az övé, mégis jobban szereti mint engem. Ha meg merek valamit mondani, akkor én vagyok a hálátlan. Jön anyám azzal hogy ném igaz, hogy nem érzem hogy mennyire szeretnek. Meg a kedvencem, hogy nem mindent megvesznek nekem. Ez igaz, de valami olyanra vágyom ami nem kerül pénzbe.

Egyszerűen elegem van belőlük. Én ezt már nem bírom. Apámat a másik 2 lánya alig keresi, de ba évente párszor mégis akkor meg könnyes a szeme úgy örül nekik, velem meg állandóan kimért és érezteti, hogy nem vagyok neki az első semmiben.

Ezt hogyan lehet elviselni? Lehet hogy én vagyok a legtehetségesebb és problémásabb lányuk, de ezért ezt kell hogy kapjam? Rengeteget veszekszünk, elegem van. Mit tehetnék?

2016. nov. 1. 21:09
 1/6 A kérdező kommentje:
#anyává avanzsált
2016. nov. 1. 21:13
 2/6 A kérdező kommentje:
#nekem mindent megvesznek
2016. nov. 1. 21:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi 5-en vagyunk edes testverek. En vagyok a masodik legidosebb. A neveremmel, es a ket legkisebb tesommal ugyanez van :) Ok a legjobbak a vilagon :) Es en soha nem fogok felerni hozzajuk. Olyan 16 voltam, mikor rajottem, hogy mar nem is akarok. Letettem az egeszrol, es onnantol, hogy kihalt belolem a megfelelesi kenyszer sokkal konnyebben kezeltem a banto helyzeteket. Egyszeruen elengedtem a fulem mellett. Talan neked is ezt kellene tedd. Nem mondom, hogy ne foglalkozz veluk, az en helyzetem nem a tied. De akarhogy is, az ha nem gorcsolsz ra az egeszre csak segiteni fog. Aztan egyszer majd talan rajonnek, hogy te is tokeletes vagy nekik. Vagy nem, de ezen nem tudsz valtoztatni. L/22
2016. nov. 1. 21:31
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, biztosan így van. Csak tudod nálunk az van, hogy szorosabban mi 3an vagyunk "testvérek". Apám kettőjét alig látjuk.

És így elég nehéz, hogy 3ból kettőért odavannak, és engem egyedül nem annyira szeretnek. Könnyebb lenne, ha egyet szeretnének mégha az sem én lennék.

2016. nov. 1. 21:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Egyetemre szépen elmész az ország túlfelébe, diákmunka és viszontlátás. Sajnálom, hogy ilyen szülők jutottak neked, de egyrészt ezt a megfelelési kényszert nagyon-nagyon hamar felejtsd el, másrészt megvan a motivációd a minél előbbi önállósodásra, a saját családodban majd másképp csinálod.
2016. nov. 1. 21:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy ? Szerintem is az lenne itt jó megoldás ha megpróbálnád függetleníteni magadat, pénzt, anyagiakat NE kérjél mert akkor úgymond hozzájuk leszel kötve. Próbálj inkább elköltözni ,tanulni/dolgozni , megállni a lábadon és csak akkor látogatni őket amikor hívnak, rá fognak jönni hogy mégis hiányzol nekik :) a tesóid tehetnek erről a helyzetről ?
2016. nov. 2. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!