Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valóban ilyen megbocsáthatatla...

Valóban ilyen megbocsáthatatlan lenne?

Figyelt kérdés

Egy 18 éves fiú vagyok és már vagy fél éve gondolkodtam rajta, hogy szeretnék egy tetoválást. Szüleimet megkérdeztem erről, bár nem voltak eziránt nagy lelkesedéssel, de annyival elintézték, hogy már felnőtt vagyok, nem nagyon akarnak beleszólni a döntéseimbe. Mindenek előtt elmondták, hogy miért vannak ellene. Alapjáraton mindig meghallgatom a véleményüket, ez most sem volt másképp. Ők is meghallgattak engem és azt a konklúziót vontuk le, hogy csináljam, ha akarom, csak meg ne bánjam.

Megcsináltattam, igazándiból nem kell semmilyen vad dologra gondolni, de ne firtassuk. Én tudom hogy mi és miért van rajta, csak rám tartozik.

A szüleim előttem azt mutatták, hogy semmi bajuk vele, de egyszer kihallottam a beszélgetésüket, hogy anya valami olyat mondott apának, hogy nem gondolták volna, hogy megcsináltatom, azt hitte csak hülyéskedtem, a suliban biztos ki fognak nézni miatt. (Egy, nem néznek ki miatta. Kettő, a legtöbb embernek tetszett.) Apa pedig valami olyannal állt elő, hogy csak ki ne találjak még valami ostobaságot.

Nem bírom, ha valaki a hátam mögött beszél rólam, így odamentem hozzájuk másnap és elmondtam, hogy hallottam egy-két dolgot a múltkori beszélgetésükből és szeretném, ha konkrétan a szemembe mondanák, hogy mi nem tetszik. Erre mind a ketten elkezdtek engem szidni, hogy mekkora nagy hülyeség volt, inkább ellenezniük kellett volna, nem vagyok normális stb.

Egyébként ha olyan pólót veszek fel, hogy azt akarom hogy ne látszódjón, akkor el tudom takarni, mert tisztában vagyok vele, hogy vannak helyek ahol ezt nem fogják tolerálni (csak az alkaromon van)

2016. okt. 29. 23:33
 1/8 Snorri ***** válasza:
73%
Majd megemésztik. Valamiért vannak emberek, főleg idősebbek, akik ellenzik, de maguk sem tudják miért. Hol nem fogják tolerálni? Japánban, egy tradicionális fürdőben esetleg. Nálunk az egyik könyvtáros egy kitetovált, piercinges hölgy, aki nagyon kedves, és szerintem senkit nem érdekel. Az én férjemnek ki van tetoválva az egész háta, meg az egyik felkarja. Az apja nem is volt hajlandó megnézni, elfordult, kiment a szobából. :) Soha nem volt ebből gond, de már többször megszólították, hogy de szép, mi ez, ő mit szeretne...jó kis beszélgetések kerekedtek belőle.
2016. okt. 29. 23:43
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
A szüleid biztos, hogy csak jót akarnak neked. Én elmondom, hogy egy elég durva szubkulturában nőttem fel, ahol az emberek 99%-a tetovált volt. Engem is elfogott a láz 18 évesen, hogy én is olyan akarok lenni, de aztán se pénz, se lehetőség nem volt rá. Ma már 36 éves vagyok és basszus áldom magam, amiért nem csináltattam. Azért, mert hidd el, hogy teljesen másképp gondolkodsz tizenévesen, huszonévesen és majd harmincévesen is. Változik a véleményed, sőt, lesznek, amikkel anno egyet értettél és 20 év múlva már a teljesen ellenkezőjét fogod gondolni. Egy tetoválással a testedet bélyegzed meg egy életen át. Az már hozzád tartozik és lehet, hogy 20 év múlva már ciki lesz, divatjamúlt és takargatni fogod.
2016. okt. 30. 00:08
 3/8 anonim ***** válasza:
44%

És te most nem a szüleidet beszéled ki a hátuk mögött? Csak féltenek. Tetoválás begyulladhat, fertőzést kaphatsz, lehetsz allergiás a festékre. Legalább rendes helyre mentél, ahol engedéllyel dolgoznak?

Egyébként rengeteg értelmetlen mondatot írtál. Olvasd vissza a saját szövegedet.

Ha 18 éves vagy nem kell a beleegyezésük a szalonban. Ezt ők is tudják. Ugyan hogy tarthattak volna vissza, inkább a józan eszedben bíztak. Tudod hányan megbánták a tetkójukat?

2016. okt. 30. 00:12
 4/8 Varga Péte4 ***** válasza:
26%

Tisztességes dolog két ember beszélgetését kihallgatni?

Helyedben hálás lennék nekik, hogy legjobb meggyőződésük ellenére hagyták, hogy azt csináld amit akarsz.

2016. okt. 30. 05:05
 5/8 anonim ***** válasza:
39%
A szülők mindig beszélnek maguk között a gyerekeikről, és ez nem egyenlő azzal, hogy a háta mögött beszélnek róla, vagy kibeszélik. Nem is tudom, hogy gondolod ezt.
2016. okt. 30. 06:43
 6/8 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem az zavarja a kérdezőt, hogy a szemébe mondtak valamit, a háta mögött meg egészen mást. Hiába szülők, ez már kibeszélés kategória.
2016. okt. 30. 07:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szülőként írom... igaz, még kicsik a gyerekek, de mivel fiatal szülő vagy és szülő is egyben megértelek téged is, a szüleidet is.

Az egyik fentebb válaszolónak igaza volt: a szülők rengeteget beszélnek a gyerekről, a jó és rossz dolgairól, hülyeségeiről, jó lépéseiről. Ezt ne vedd negatívumnak.

Nekik nem tetszik, nem akartaka megbántani, de rád hagyták a döntés jogát, te megcsináltattad és ennyi. Neked tetszik? Számodra fontos jelentőséggel bír? Ennyi. Ez a lényeg! Viseld büszkén! Szerinted apukád és anyukád minden tette és cselekedete tetszett a nagyszüleidnek? :) Bizony nem.. hát ilyen az élet... a lényeg, hogy te elégedett vagy és ebből nem származott semmi egyéb konfliktus. Ők jófejül álltak ehhez, nem tiltották meg, hogy "márpedig kizárt, hogy te míg itthon laksz tetováltass!!!"

Lépj túl ezen, idővel majd fel sem fog tűnni nekik, megszokják, te pedg ne kattogj azon, hogy ők mit gondolhatnak.

2016. okt. 30. 08:06
 8/8 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem nem szép dolog tőlük, hohy ilyeneket mondanak...

Valószínűleg, ők még annak a generációnak a tagjai, akik abban a korban nőttek fel, ahol nem volt divat a tetoválás. Én lassan 30 éves leszek, normális munkám van, normális, átlagos emberekkel vagyok körülveve, de szinte mindegyiknek van tetoválása. Nem hiszem, hogy akkora ördögtől való dolog lenne.

Lassan 30 leszek, és nekem is van. Fiatalon csináltatt, aztán meguntam, és tetettem rá egy takarást, nagyobbat, szebbet. :) valaki irta, hogy igy a tested ugy a tested megbélyegzed. Hát nekem nagyon szép test volt, majd a 20as éve elején kiderült egy örökletes betegségem, ami azóta csak romlik (és dolyamatosan romlani is fog), igy gyakorlatilag a testemen az egyetlen szép dolog a tetoválásom. :( ezt csak ezért irln le, hogy a testeddel bármikor barmi történeht, az nem olyan, hogy életed végéig bársonyos puha bababőr lesz rajta. Szóval én teljesen támogatlak kérdező. A szuleidnek esetleg ezt is elmobdhatod, az én példámat, hátha akkor kicsit átgondolják. :)

2016. okt. 30. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!