Ez vajon kimeríti a Szentlélek elleni megbocsáthatatlan bűn fogalmát? (Lent)
Az őr(dög)torony napi szövegében ez található:
"Ez arra indít, hogy legyünk hálásak, amiért Jehova a szervezetén keresztül oktat minket."
A Bibliában pedig ez:
Jn 14,26-27
A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen."
János 14:16 Én pedig megkérem az Atyát, és másik Segítőt küld nektek, aki örökre veletek marad.
Ő az Igazság Szelleme, akit a hitetlen emberek nem tudnak elfogadni, mert nem látják, és nem ismerik őt. Ti azonban ismeritek, mert veletek lakik, sőt bennetek él majd.
Tudjuk, hogy vigasztaló, hogy tanító, hogy bátorító, fohászkodik értünk és ez mind a Bibliából van!
Tehát, ha egy szervezet azt állítja, hogy csakis ő tudja átadni a Szentlélek tanítását, akkor hazudik, mivel a Lélek mindenkié, csak kérni kell. De aki nem ismeri, az akkor a bibliai ige alapján hova is tartozik???
Az lemaradt, hogy ez a szervezet azt állítja, hogy a Szentlélek csupán személytelen erő és úgy is tanítja a verseket, hogy ők megkapják ettől az erőtől az utasításokat és ők tanítják a tanúkat mindarra, amit tulajdonképpen kitalálnak!
MINDEZT A SZENTLÉLEK NEVÉBEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!