Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentlélek közvetlen jelenlé...

A Szentlélek közvetlen jelenlétét meg lehet-e tapasztalni?

Figyelt kérdés
Van-e valakinek valamilyen tapasztalata erről?

2016. jan. 1. 20:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%

Számtalan módon. Már az, hogy élsz, már az is a Szentlélek jelenléte. Ha van lelkiismereted, az is a Szentlélek jelenléte.

Nem kell ahhoz transzba esni, hogy a Szentlelket megtapasztaljuk. Sokszor elég csak csendben lenni, és meg fogjuk hallani a hangját. A legtöbben azért nem tapasztalják meg Őt soha sem, mert mindenféle külső és belső zajokkal elnyomják Őt.

2016. jan. 1. 20:26
 2/12 anonim ***** válasza:
És igen, személyes tapasztalat is. Meg nálam sokkal bölcsebb és szentéletűbb embereké is. (1. voltam.)
2016. jan. 1. 20:28
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Igen, lehet tudni, mikor betölt. Bár én sem fetrengeni, se rángatózni nem szoktam.
2016. jan. 1. 20:31
 4/12 A kérdező kommentje:

# 1.

Lehet pl. ima közben egy gondolatsegítség vagy ilyesmi?

Írnál bővebben?

2016. jan. 1. 20:33
 5/12 A kérdező kommentje:

# 3.

Örömöt érzel vagy békét? Mit teszel imádkozol?

2016. jan. 1. 20:35
 6/12 A kérdező kommentje:

Segítsetek légyszíves! Nem tudom mi lehet ez?

Szentségimádásra járok az utóbbi időben többet (Rk.vallású vagyok).Ha elég időt töltök a Szentség előtt min. fél - háromnegyed órát, egy idő után bizseregni kezd a fejem,torkom,kezeim,talpaim is.Erősödik-gyengül hullámokban.

Nem hülyeséget írok többször tapasztaltam!

Kis kápolnában vagyunk,nagyon közel van a Szentség kitéve, ha közel vagyok hozzá akkor kb.1,5m-re bár nem biztos hogy ennek jelentősége lenne.

2016. jan. 1. 20:48
 7/12 anonim ***** válasza:
Én a barátomon tapasztalom meglehetősen erőteljesen. Nagyon az Úrban jár, hála Istennek. Én igyekszem felnőni hozzá, sajnos én bennem még nem olyan erős a lélek. :(
2016. jan. 1. 21:02
 8/12 anonim ***** válasza:

ennek semmiféle jelentősége nincsen, Isten mindenhol ott lehet ahol csak akar lenni, ez, hogy az jobb ha közelebb mész nem más mint bálványimádás! A katolikus tanítás szerint is! A Szentlélek jelenlétét pedig majd fogod tapasztalni, sokszor csak utólag jösz majd rá ,hogy erről van szó.

És persze ne higyj a szektáknak akik azt állítják ,hogy csak akkor száll rád A Lélek ha ők neked adják, és akkor nyelveken szólsz majd és érintéssel gyógyítasz és egyebek

"éssel nem kezdünk mondatot" <--- ez utóbbi mondat mivel kezdődött?

2016. jan. 1. 21:03
 9/12 anonim ***** válasza:
45%
Targyak nem kozvetitik Isten jelenletet. Mindig az igehirdetes elozte meg az Istennel valo talalkozast. Rossz iranyba mesz. Targyak elotti terdepeles helyett kezdd el olvasni azt a kinyilatkoztatast amit a Szent Lelek ihletett: a Bibliat es azon belul is az USZ-et.
2016. jan. 2. 01:23
 10/12 anonim ***** válasza:
5re: nem mindig érzem, de ha igen, akkor vagy imádkozom, ez a leggyakoribb és olyankor egy hatalmas erőt érzek, ami belőlem árad és a nyugalom a minimum, amit érzek, vagy dicsőitek énekkel teljes szerető szívvel és olyankor is szétárad a testemben, mintha velem énekelne. Jobban nem tudom megfogalmazni.
2016. jan. 2. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!