Igaz az ún. szesszacionizmus, miszerint a csodák kora lejárt, és a Szentlélek ajándékai sem működnek már?
A gyakran hivatkozott bibliai rész a következő:"A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem.Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet." (1.Kor 13:8-13)
A levél megírása után is működtek a Szentlélek ajándékai,prófétálás és a többi is,valamint az utolsó fő-apostol,János halála után is.Az egyháztörténelem szintén tele van ilyen beszámolókkal.
Akkor hogy is van ez?
A Szentlélek ajándékai persze hogy működnek. A legelső ajándék amit megkap, aki megkap, az az alázat és szerénység ajándéka. A többi ajándék, ha kap még valamit az ember, az csak ez után jön.
Vagyis ha valaki valami "karizmát" kapott a Szentlélektől, és közben az alázat karizmáját nem kapta meg, akkor az a másik "karizma" sem a Szentlélektől van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!