Miért akarnak lebeszélni az elhatározásomról?
A szülésznő nincs megfizetve?
Anyukádékat kérd meg, kérdezzék meg mostanában szült friss anyukától, mennyit fizettek a fogadott szülésznőnek. Zsebbe. Ezen felül kapják a tényleg nem sok bejelentett fizetésüket.
Ráadásul egy fantasztikus szakma, ha elhivatottságot érzel hozzá.
kulfoldon szuleszno szuper jol keres es ha van nyelverzeked akkor kulfoldon is kitanulhatod a szakmat.
Akkor szuleidnek nem kell aggodni a fizetes miatt hiszen kulfoldon nyithatsz maganrendelot is mint szuleszno
Egyrészt: a bejelentett fizu valóban nem sok, de zsebbe sokat adnak.
Ráadásul egyre elterjedtebb a "háborítatlan szülés", amikor csak a szülésznő van ott az anyukával, orvos csak a legszükségesebb esetben.
Lebeszélni nem szeretnélek (sőt), de azért az tény, hogy nem éppen családbarát szakma. Ezt is érdemes átgondolni, ha szeretnél gyerekeket.
Nézd egy 3 éves BSc képzést végzett vegyészmérnököt jellemzően mindenki komolyabb emberként kezel mint egy 3 éves OKJ-s képzést végzett szülésznőt.
Ha komoly fejed van akkor lehetnél szülész-nőgyógyász szakorvos legrövidebben 11 év alatt (6 év után általános orvos, majd legrövidebben 5 év kórházban zajló szakorvosképzés után szakorvos). Aminek a presztízse és anyagi megbecsültsége is igen komoly.
Tök mindegy, "kit hogyan kezelnek", ez a társadalmunk rákfenéje. Többre tatanak valakit, mert elismertebb papírja van. Én kétszakmás, ezeken felül diplomás ember létemre taxis vagyok. Hogy miért? Mert ezt szeretem. Nem lehet vele túl jól keresni, de megélni jó, veszélyes, de mi nem az...
Sokszor kaptam, kapom, hogy "a te eszeddel fiam nem hiszem el, hogy beéred azzal, hogy taxis vagy". Pedig de. Nekem elég. 30 elmúltam, a hátralévő nagyon max 50 évemet nem monitor előtt akarom leélni, hanem a "bal-egyben".
Szard le mit mond más, azt csináld amiben örömöd leled. Hogy jobb reggel felkelni? "Na b@zzeg, megint menni kell melózni" vagy pedig "csá, mentem melózni, majd jövök" tehát hivatás vagy kényszer. Melyiknek lesz minőségibb eredménye? Az irodában régen mindig agyf@$z volt, meg ez nem jó, az nem jó, taxisként utastól soha semmilyen kritikát nem kaptam (ja, de bocs, azt "kifogásolta" egyszer egy hölgy, hogy túl udvarias vagyok. Ennyi
"nincs szebb dolog szerintem, amikor világra jön egy pici baba"
A szüleidnek egyértelműen nincs igaza, de ez egy kicsit naívnak hangzik. A filmekben mindig csak a szép részt mutatják, amikor megszületik a kisbaba, de a valóságban az anyukák egy jó része pl. bekakil szülés közben (halál komoly), úgyhogy azért jól nézz utána, hogy biztosan ezt akarod-e csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!