Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ha az igazgató...

Mit tennétek ha az igazgató felhívna titeket hogy a 16 éves lányotok rossz jegyet kapott történelemből ezért tesi órán kislabdával kidobta a töri terem ablakát?

Figyelt kérdés
2016. okt. 25. 20:55
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
33%

Sajat penzebil fizetne a javítást.

Es megállapítanam hogy ram utott a gyerek :))

2016. okt. 25. 23:15
 32/44 anonim ***** válasza:
17%
Utolso a legjobb megoldas, tamogatom :D
2016. okt. 25. 23:18
 33/44 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos az itteni válaszokból is megállapítható jelenkori korkép, hogy felfordult a világ...

...és az az alja van most felül!

Vagyis ha sík hülye valaki és ilyen választ is ad, azt a többi agy nélküli jól felpontozza.

Aki meg normális, azt lepontozzák.

(Nem mintha érdekelne ez a dedósok számára kialakított pontrendszer.)

2016. okt. 26. 06:00
 34/44 anonim ***** válasza:
37%
Minél normálisabb valaki, annál kevesebb a százaléka. Legalábbis azoknál a témáknál, ahol sok a nő.
2016. okt. 26. 06:33
 35/44 anonim ***** válasza:
27%

OFF:

Melyik suliban olyan kemény a kislabda, hogy ki lehet vele törni az ablakot? Én eddig csak szivacs verzióval találkoztam, amivel az udvaron nem is lehet felméréseket csinálni, mert elfújja a szél.

2016. okt. 26. 07:11
 36/44 anonim ***** válasza:
49%

Elgondolkodnék, hogy honnan szedte ezt a viselkedésmintát, mert ilyet tőlem tuti nem látott. Ha alapjáraton normális a lány, akkor megbeszélném vele az esetet, tudatosítanám benne, hogy mekkora baromságot csinált, és mennyire megalázta magát ezzel az idegbeteg viselekedésmóddal. Amennyiben nem látnám rjata, hogy bánja amit tett, akkor már rég el van rontva, és valószínűleg nem ez volt az egyetelen ilyen húzása, ez esteben sokkal komolyabb intézkedések, pszichológus, zsebpénz-szabadidő korlátozás, diákmunka, ha suliban nem tanul, akkor mehet állandóra közmunkázni, fél év után vonyítva menne vissza a gimibe. Abból, ha pátyolgatom nem tanul, ellenben ha fél évre megtapasztalja, milyen a kemény munkásélet, az életre szóló lecke lehet, hogy miért fontos a normális viselkedés.

Akik itt büszkék lennének rá, azoknak gratula. Én is lázadó punk kamasz voltam, sok balhés dolgom volt, de nem viselkedtem idegbeteg barom módjára. A rongálás nem elfogadható viselkedés, pláne 16 évesen. Majd ha a munkahelyén nem tetszik neki valami, akkor megkarcolja a főnök kocsiját? Vagy ha veszekedés közben a gyereketek a leendő párja széttöri a széket a lányotokon, akkor is menőnek, meg nonkonformistának gondoljátok majd ezt a viselkedést? A konfliktusokat kommunikációval kell elintézni. Sok hülye szülő, neveli a kezelhetetlen, agresszív vadbarom kölykeit, és még büszke is rá, hogy a gyereke egy idióta. Azt ugye tudjátok, hogy hosszabb távon a gyerek szopja meg, mert nincs az a munkahely, ahol az ilyen viselkedést elnézik, és nincs az a férfi/nő, aki egy ilyen indulatait kezelni nem tudó emberrel akarna kapcsolatot.

2016. okt. 26. 10:33
 37/44 anonim ***** válasza:
45%

én első körben arra gondolnék,hogy biztosan véletlen volt.

nehezen tudom elképzelni,hogy ilyen agresszív gyerekem legyen.

ha az udvaron gyakorolták a dobást és pont ott volt a töri terem ablaka,akkor miért nem lehetett véletlen?

a tanárnak kéne gondolnia erre és olyan helyen végeztetni a labdázást, ahol nincsen semmi törékeny a közelben. pl a tesi teremben.. ott az ablakok direkt rácsozva vannak.

2016. okt. 26. 10:40
 38/44 anonim ***** válasza:
50%

Ez azért elég sok dologból összeálló ügy. Nem mindegy pl., hogy egy proli lumpen alkoholista családból származik-e a gyerek, egy durván teljesítménykényszeres ridegtartásos családból, vagy egy teljesen normális, szeretetteljes családból. Az sem mindegy, hogy az iskola milyen - lehet-e a tanárokkal, igazgatóval beszélni normálisan, ha esetleg jogtalanul kapott rossz jegyet.

Én megkérdezném a gyereket, hogy miért tette, és ha még meg is értem, a zsebpénzéből kellene fedeznie az ablakcserét, ez a minimum. Aztán, hogy további bünti van-e, az attól függ, hogy nem mi raktunk-e rá túl nagy terhet otthon, hogy hogy ismerjük a sulit, hogy ha jogtalanul bánnak a gyerekekkel a tanárok, akkor mennyire védik a diákot. Ha mi sulinkra gondolok, ilyen problémával biztos nem fordultunk volna az igazgatóhoz, még a szüleim sem, mert vagy a tanárt védték volna még akkor is, ha nyilvánvalóan hibázott, vagy a szülőknek elmormogott volna vmi alibi dumát, aztán az ofőnk mondta volna utána ofőórán, vagy személyesen, hogy "hát az igazgató úr azt mondta, hogy érti ám a problémát, de hát XY tanár úrral most nem tudunk mit kezdeni, mert 3 éve van hátra a nyugdíjig / most kapott tanári elismerést / támogatja az iskolai alapítványt stb., és reméli, hogy megértitek, és KIBÍRJÁTOK". Szóval ha már nem rúghatja ki, akkor nem is beszélhet vele, hogy ne viselkedjen úgy, mint egy tirpák. Azért egy tiniben még dúl az igazságérzet, és nem mindegyik elég érett arra, hogy a benne levő dühöt intelligens módon vezesse le... vagy hogy tudja, milyen tettével kin áll bosszút.

Mert pl. ebben az esetben nem a tanárral tett rosszat, hanem a sulival meg a diákokkal is, akik a teremben tanulnak.

Ezt mind elmagyaráznám nekii, és tudatosítanám benne azt, hogy ha még igazságtalanul is kapott rossz jegyet, NEM rongálás a megoldás.

2016. okt. 26. 11:15
 39/44 anonim ***** válasza:
40%

Biztos nem tőlem tanulná ezt a viselkedést, mert én ilyet nem akarok tanítani a leendő gyerekemnek, mellesleg a dobási érzékét sem tőlem örökölné, mert én mindig pocsék dobó voltam.

Az biztos, hogy elővenném otthon, hogy mégis ezt hogy képzelte, és nem ez a megoldás. Nem vagyok a verés híve, kaptam eleget gyerekkoromban indokolatlanul, nem fogom követni azt a mintát leendő szülőként.

2016. okt. 26. 11:45
 40/44 anonim ***** válasza:
75%

Egyébként egy normális gyerek nem tör be semmijen ablakot, mert igazságtalanok voltak vele vagy rossz napja volt. Ugyanis tisztába van vele, hogy ezzel csak saját magával szúr ki. Valószínűleg ennek a lánynak nem ez volt az első húzása.

Amúgy a fejemet verem a falba, hogy egyesek milyen baromságokat írtak. Lehet, hogy nem büntetnétek meg ezért... Csak szólok, hogy ha nagykorúként csinál hasonlót, a bíróság akkor se adna neki igazat. Meghallgatni meghallgatják, hogy mi motiválta eme cselekedetét, de akkor is ugyanúgy megbüntetik. Az álláspontját pedig hidegen hagyják. Szerintem itt, ha egy legalább olyan komoly büntetést szabnánk ki neki, amennyire súlyos a tette, azzal némileg észhez térítenénk. Tetszik vagy sem, a tetteink következményét vállalni kell.

2016. okt. 26. 18:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!