Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan ertessem meg anyammal?...

Stewie200 kérdése:

Hogyan ertessem meg anyammal? Mar belefaradtam (bovebben lent)

Figyelt kérdés
Roviden probalom leirni es tomoren. 19 eves vagyok, iden erettsegizem. Masodikos korom ota tudom hogy mi szeretnek lenni, ez egy darabig tetszett is anyamnak de az utobbi 2 evben teljesen megbolondult es koti az ebet a karohoz hogy marpedig azt kell elvegeznem majd szakmat, amit o megalmodott nagyhirtelen... Mostmar odaig fajult a dolog hogy minden nap uvoltozik meg idegbeteg es most mar azt is mondta vagy elvegzem a szakmat amit o akar vagy erettsegi utan osszepakol nekem es koltozhetek (Bar ezt amugyis szeretnem, csak nem rogton erettsegi utan). Hogyan probaljam elmagyarazni neki hogy semmilyen mas szakma nem erdekel, tehetsegem is van hozza es ha jol csinalom meg jol is kereshetek vele, foleg kulfoldon? Tanacstalan vagyok...

2016. okt. 25. 20:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, johetnek meg. Ui.: nem en pontozgatok lefele!
2016. okt. 26. 19:22
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én kérdeztem, hogy milyen szakmákról lehet szó, mert azt gondoltam, hogy valami buta dolog lesz.

Szerencsére tévedtem!

Ha jó grafikus leszel, akkor megvalósíthatod az olyan vágyaidat is, amikről anyádék álmodni sem mernek. Ráadásul ebben a szakmában ha befutsz, nincsen ú.n. fizetési besorolás, azaz a művészetednek csupán a csillagok szabhatnak anyagi határt.

Hidd el, hogy tudom, hogy miről beszélek.

Ráadásul neked már a rendelkezésedre állnak a számítógépes ismeretek is, mert bele születtél. (Nem úgy mint az előző generációk.)

Ezzel simán mehetsz külföldre is.

Ha elfogadod tőlem a tanácsot, akkor tartsál ki, mert jó irányban indultál el.

2016. okt. 28. 22:51
 13/14 A kérdező kommentje:
Utolso: koszonom a biztatast, termeszetesen kitartok a dontesen mellett bar emiatt meg rengeteg balheban lesz reszem. :/ legjobban a grafika szamitogepes resze erdekel, meg ugy minden mas, probalom minden nap fejleszteni magam, Jo lenne majd egy kulfoldi ceghez bekerulni
2016. okt. 29. 12:16
 14/14 anonim ***** válasza:
50%

Örülök, hogy kitartasz az elképzelésed mellett.

Sajnos sok szülő teljesen földhözragadt nézeteket vall, mert nem lát tovább a "Barátok közt"-nél. Náluk az az önmegvalósítás, ha akciós gagyit vesznek a teeszkóban és/vagy hétvégén van otthon húsleves meg rántott hús...

A számítógépes grafika egy NAGYON JÓ IRÁNY!!

Ezzel bárhol -a művelt világban- boldogulni tudsz, és nem is akárhogyan.

(Van nálunk a családban.)

Ha most belehúzol, megnézed a trendeket, ráfekszel a nyelvekre, biztos egzisztenciád lesz.

Ha van egy kis tehetséged és kitartásod, és nem ijedsz meg a kezdeti nehézségektől, sokra viheted.

Hidd el nekem, hogy -már befutott grafikusként- egészen másfajta "gondjaid" lesznek.

Pl. Nem az, hogy miből menjél nyaralni, hanem, hogy hová.

Nem az, hogy miből vegyél kocsit, hanem, hogy milyen színűt.

stb...

(Ne várd el anyádéktól, hogy ezt felfogják. Ők valószínűleg "jót akarnak neked", de sajnos csak a saját szintjükön.)

2016. okt. 30. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!