Miért ilyen anyukám?
Sziasztok, 20 éves vagyok férfi vagyok. Az lenne, a kérdésem h anyám miért, nem szereti ha megölelem és miért ilyen? Az a helyzet, hogy anyuval nem igazán szoktunk ölelni egymást. Puszilni sem mint más családnál. A mi általában szekálni szoktunk egymást... Egyszóval gúnyos beceneveken szekáljuk egymást. Általában minden hülyeségen egymásba kötünk...
Viszont, van hogy oda megyek hozzá és megakarom ölelne, erre el lök magától, hogy maradjak... Vagy azt mondja h jaj de nehéz vagy ne támaszkodj rám... Nagyon ritkán szoktam puszit adni a fejére... Inkább szekálás képen szoktam a fejét simogatni, de néha el lök magától vagy azt mondja h maradjál hülye gyerek. Viszont, szokott rám gondolni, tudja h mi a kedvenc üdítőm pl... Néha viszont, ruhát is vesz nekem, annak ellenére h megkértem h ne vegyen mert én is meg tudom venni magamnak... Párkapcsolataimnál, is az én érdekeimet nézi. Ha pl.: Úgy gondolja és úgy lássa, hogy az a lány/nő nem nekem való, őszintén megszokta mondani. (Persze, én szeretek a saját bőröm tapasztalni, és a saját fejem után menni, így hiába mondja valaki, hogy szakítsak akkor nem szoktam...)
Mindig kérdezi, hova megyek mikkor érek haza stb... Viszont, ha napokig nem jövök haza nem idegeskedni... (Ez max 2-3 nap szokott lenni, ha természetesen hosszabb távra nem mennék haza, azért haza szólnék...)
De mégis van köztünk, egy bizonyos bizalom, vannak dolgok amiket, soha senkinek nem mernék elmondani, még a barátaimnak sem... Anyunak viszont, igen... Mindig meghallgat és bizalmasan kezeli a témát...
Tudom, vad ötlet, de mièrt nem kérdezed őt erről?!?
Vannak emberek, akik nem szeretnek ölelkezni, pusziszkodni, de hogy egy szülő/gyermek kapcsolatban... olyat még nem láttam.
Nevelés kérdése. Valószínűleg ő is olyan családból jön, ahol nem volt módi, hogy kimutatják egymás iránt fizikailag is a szeretet is.
Az én anyám is ilyen sajnos. Néha én is szívesen megölelném, de már mi is eljutottunk abba a korba ahol "feszélyez" mindkettőnket a helyzet és már nem vagyok gyerek, hogy ne érezzem meg hogy nem igazán veszi természetesen az ilyen szituációkat.
Ettől függetlenül tudom, hogy nagyon szeret. Én is imádom, mindig is anyás voltam. Csak éppen ez hiányzik a kapcsolatunkból.
Sajnos megoldást nem tudok ajánlani a helyzetre. De ettől még szeret téged. :)
"de hogy egy szülő/gyermek kapcsolatban... olyat még nem láttam."
Hát sajnos itt vagyok élő példának. Van 2 gyerekem, 4 és 8 évesek. Imádom őket, bármit megtennék értük. És mégis: ritkán ölelem meg őket, zavar, ha megölelnek. K szar érzés. Most elbőgtem magam, amíg leírtam, olyan borzasztó érzés... És nem tudok ellene tenni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!