Szülők mindent ti fizettek a 18 éves gyereketeknek?
Bringaznak a nagyok esoben szelben telen nyaron napi 30 km az iskolaba.
Megsporoltunk egy sportberletet eros edzett fiuk es lanyok lesznek tole.
Kocsi ? Majd ha ok veszik es fenntartjak
Ugyan én 18 vagyok, nem pedig szülő, de szüleim csak alap dolgokat fizetnek. Könyvek, ruhák, osztálypénz, írószer, stb.
Minden mást magamnak kell fizetnem, ebbe beletartozik a mozi, diszkó, lemegyünk este a haverokkal, stb.
Nem kocsival járok suliba, bár alig 1 km-re van a gimi, szóval felesleges is lenne ( gyalog járok ). Ellenben amikor kocsival megyek olyan helyre, ami nem létfontosságú ( bolt, rokonok, stb ), akkor a benzin pénz is az enyém. Saját kocsim meg még nincs, csak a "közös", majd veszek ha fent tudom tartani.
19 éves vagyok, még gimibe járok, a suli kb 2 km-re van, gyalog járok, vagy anya reggel elvisz.
DE
Sulimban sokan járnak autóval, és még többen járnának, ha lenne hely a suli előtt (belváros legközepén van, kocsival bemenni se lehet).
volt, hogy már kocsival mentem suliba úgy, hogy én vezettem, mert kényelmesebb.
Nekem fizették az üzemanyagot. Saját kocsim még nincs, a bátyámét használom, ha kell valamire.
Nem hinném, hogy a gazdag rétegbe tartozunk, de nálunk semmi gond nincs, ha a gyerek kocsival jár. Más sulikba is rengetegen járnak a saját autójukkal (amit tuti, hogy nem ők fizettek, hanem a szüleik). Mondjuk, lehet akkor ez az én városom privilégiuma.
Akkor én is leírom az én helyzetemet, bár félve, hogy lepontoznak. 18 éves múltam, eddig egyszer dolgoztam az egyik nyáron annak ellenére, hogy a szüleim le akartak róla beszélni, hogy nem éri meg, és igazából anyagilag semmiképp tényleg nem érte meg mert majdnem került az utazás, mint amennyit kerestem egy nap. De mindegy is, igazából csak "buliból" akartam dolgozni.
Szerencsére nem szorulunk rá, hogy dolgoznom kelljen, de a mostani tanulmányaim mellett esélytelen is lenne, így természetesen mindent a szüleim fizetnek, hiszen saját keresetem nincsen. Ennek ellenére nem élek vissza a helyzettel, nem érzem magam elkényeztetettnek, nincsenek luxus dolgaim. Igaz, autóm van, megörököltem anyukám régi kocsiját, így most az enyém, a szüleim tartják fent, de az is igaz, hogy nem azzal járok egyetemre, arra ott van a vonat meg a metró, ha néha viszont nem lehet megoldani másképp (pl. késő este) akkor ők is mondják, hogy nyugodtan használjam a kocsit.
Hogy a kérdésre is válaszoljak (igaz nem szülőként): ha megtehetik a szülők és más megoldás nincsen a közlekedésre, akkor miért ne fizetnék?
18 évesen meglett a jogsim és azóta mindenhová autóval megyek Magyarországon belül. Lehet lepontozni, meg elkényeztetettet kiabálni, de nem azért dolgozott anya, apa, a nagyszüleim, hogy hajnalban a koszos buszon fagyoskodjak mondjuk, vagy hogy anya két kisgyerek mellett még engem is furikázzon gimnazistaként.
Szóval igen, nekem mindent fizettek.
Autót kaptam apától, aztán mikor leérettségiztem, akkor lakást a nagyszüleimtől. Mégis felnőttem, nem lettem "életképtelen senki", ahogy sokan gondolják itt. Elvégeztem két egyetemet, tanulhattam külföldön is és ez szerintem lehetetlen lett volna a családom támogatása nélkül.
A legjobbat akarták nekem adni mindig is és ezért nagyon hálás vagyok. Az egyetem elvégzése előtt sosem dolgoztam, de ennek semmilyen hátrányát nem éreztem soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!