Megbántottak engem, és még nekik áll feljebb!?
Egy "jó hangulatú"(bár számukra tényleg az,hisz azt csinálhatják,amit szeretnek jelen esetben megalázhatnak engem) családi vacsora alkalmával apa megkérdezte,hogy milyen jegye(ke)t kaptam,mire mondtam,hogy egy 3-ast kémiából,de nagyon jól tudják,hogy nekem kicsit sem megy a kémia.(Nem mellesleg 3 pont kellett volna a négyeshez.) Anyám és a testvérem "csak" elkezdtek röhögni ezen,apám döbbenten néz,nem mintha ő jobb tanuló lett volna ennyi idős korában az én sulimnál egy GYENGÉBB iskolában,majd gúnyos hangon ezt mondta nekem: 'Nem fogod semmire vinni,k***a lesz belőled.'
Csak halkan megjegyzem,hogy ő közmunkázik,és segélyeken él.
Már úgy a sírás kerülgetett,mire apám mondja,hogy miért nézek úgy rá,örüljek,hogy eltartanak engem,és nem adnak gyerekvárosba.
Most akkor én vagyok a piszok disznó,hogy kiakadok ezen?Mit tudnék tenni,hogy legalább egy KICSIT is szeressenek?
Szerintem undorító dolog, ha a szülő így beszél a gyerekével.(természetesen fordítva is)
Ahogyan előttem írták, majd ha te leszel felnőtt, majd próbálj arra törekedni, hogy ne folytasd a szüleid példáját, és majd ha akarnak tőled valamit mond azt, hogy "Bocsi, de egy k***a nem segít a közmunkás apjának, aki mindig jobbnak gondolta magát mindenkinél"
Ugyanezt csinálja a sógoron a keresztfiammal. "Úgysem viszed semmire" " Az utcára fogsz kerülni"
A vicc hogy ő maga még az általános iskolát sem fejezte be.
Jó ha tudod, hogy az ilyen alakok csak megpróbálják elvenni az önbizalmadat, hogy ne vihesd többre mit ők. Azt mondom kapcsolj rá a tanulásra, hogy pár év múlva az orruk alá dörgölhesd hogy te nem közmunkából élsz.
Ami a kémiát illeti: Senki sem jó mindenből. Arra koncentrálj hogy milyen tantárgyak fekszenek neked, ezek alapján próbáld meg kitalálni milyen célod van, milyen munkát szeretnél később. Nagyon drukkolok neked hogy megtaláld a saját utad, amit nem érzel majd tehernek, sőt szeretni is tudod. Addig meg fel a fejjel! Ne hagyd hogy elvegyék az önbecsülésedet, hiszen biztosan te is jó vagy valamiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!