Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szidják le egyes szülők...

Miért szidják le egyes szülők a gyerekeiket, akár egy négyes érdemjegy esetén is?

Figyelt kérdés
Sajnos mostanában tapasztalom ezt, hogy némely szülő mindenből 5-öst vár el, illetve kitűnő bizonyítványt. Hugomnak középiskolában volt egy osztálytársnője, aki egyke gyerek volt, a szülei megkövetelték, hogy csak 5-öst hozzon haza. Ellenkező esetben ebből vita, kiabálás volt. Én is kérdeztem a szüleimet, hogy tőlem meg hugomtól miért nem várták el a kitűnő eredményt.Mondták, hogy azért, mert minket így szeretnek. Rosszindulatú megjegyzésektől kíméljetek! Üdv.
2016. okt. 18. 14:08
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

20:

A képességeihez mért maximum és az egészséges gyermekkor egymásnak ellentmondó fogalmak. Szerintem a szó, amit keresel, az az optimum.

Egyébként ahol vért kell bárkinek is izzadnia a matek 3-asért, ott nem a képességekkel van a baj, hanem a tanárral, ha van korepetitor, akkor azzal is.

2016. okt. 19. 11:04
 22/24 anonim ***** válasza:

Mert görcsösen azt akarják, hogy bekerüljön az ember egyetemre, jó állása legyen. Csak akinek van némi esze, vagy hajlandó körbenézni a világban, és rendesen foglalkozni a gyerekével, az tudja, hogy a kitűnő jegyek nem jelentenek mindent. Meg hogy melyik tantárgyra érdemes ráfeküdni, melyikre nem, ha Józsika egy bizonyos egyetemre szeretne bekerülni. Vagy akár ha azt felmérik, hogy Józsikának lehet, jobb, ha nem egyetemre megy, hanem szakmunkásnak, mert ahhoz van érzéke.

Nálunk is feszt ment az ordítozás gyakran 4-es jegyek miatt is (nem évvégi, hanem évközbeni), de ha véletlen egyszer-egyszer hazahoztam egy hármast dolgozatra (hozzátenném, nem magolós tárgyakból, hanem mondjuk fizikából, ami nagyon nyögvenyelősen ment nekem), akkor olyan patália volt itthon, hogy sztem 5 utcával arrébb is lehetett hallani anyám üvöltését, hogy "És a másik hogy tudta 5ösre megírni? Nem tanulsz, lusta vagy, mész majd a McDonald'sba húst sütni, csalódtam benned... ha már ilyen kövér vagy, legalább lennél okos". A poén az egészben az, hogy öcsémet sokkal szarabb jegyekkel tutujgatták, hogy gyájdeügyesvagykicsifiam. Hát igen, nem fiúnak születtem, így engem lehet szekálni meg szapulni... ütni, verni, rúgni.

Ezzel csak azt érték el, hogy egyetem 2. évére teljesen kiégtem, nihilista lettem, mert addig semmi szabadidőm nem volt, nem tudtam magammal törődni, csak tanulás-tanulás-tanulás, beleuntam, idegösszeroppanásom lett, 1 évet csúsztam. De aztán összeszedtem magam. És az a durva, hogy így visszanézve is látom, hogy baromira nem volt szükségem arra, hogy 6 órát izzadjak és szenvedjek a fizika meg a kémia fölött, mert egyáltalán nem számítottak bele abba, hogy felvettek-e és hova. Helyette lehetett volna egy harmonikus fiatalkorom szabadidővel, barátokkal (mert ugye tiltottak mindenkitől, a szüleim viselkedése miatt meg engem cikiztek az osztálytársaim... hozzáteszem, jogosam), és nem csúszással kezdtem volna meg a dolgozó életemet.

2016. okt. 19. 14:30
 23/24 anonim ***** válasza:
Nem érdemes mindent ötösre megtanulni. Csak elveszi a szabadidőt.
2016. okt. 19. 18:56
 24/24 anonim ***** válasza:
Azért, mert sokakban az él, hogy csak az első hely, a kitűnő bizonyítvány, a legjobb eredmény számìt. A többi semmit nem ér. Szerintem ez hülyeség. Hiába várnánán el a gyerekektől, ha a 4-est is ig bìrja megugrani...
2016. okt. 20. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!