Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebbe mennyi joguk van beleszólni?

Ebbe mennyi joguk van beleszólni?

Figyelt kérdés

Amióta diákmunkázok, saját magamnak veszek mindent és nem kérek szüleimtől semmire egyáltalán. Mostanában több ruhát vettem magamnak (viszonylag drágákat) és szüleim kioktattak, hogy nem vagyok normális, olyan leszek lassan mint egy lány, többet figyelek a kinézetemre stb. Értem, hogy ezt miért mondják ezeket és ezzel nem degradálni akarom őket, csak ők meg azt nem értik, hogy én így érzem magam jobban.

Másrészről voltak nagy veszekedéseink azzal kapcsolatban is, hogy nem igaz, hogy ennyi kapcsolatom volt és nem sikerült hosszabb ideig együtt maradni senkivel. Tény, ebben igazuk van, de ez is a saját döntésem volt. Az szintén tény, hogy valamivel több mint 10 lánnyal jártam már, de mindegyikükről derültek ki olyan dolgok, amiket nem szívleltem. Az pedig már más téma volt, hogy nem ismerik a kopogás szót és ki tudja hányszor fordult már elő, hogy tök random benyitottak vagy akkot amikor lefeküdtünk az aktuális barátnőmmel vagy szimplán akkor amikor csak úgy együtt voltunk.

Harmadrészről azt is hangoztatják, hogy sokat járok bulizni és sokszor későn jövök haza, nem leszek elég kipihent a sulihoz másnapra. Ez is igaz, legalábbis az a része, hogg sokar járok el, de ők meg azt nem értik, hogy vannak olyan típusok akik otthonülősek és vannak akik nem. Nos én inkább jobban szeretek eljárkálni, mint semmit nem csinálni otthon. A reggeli keléssel nincs gond, max elátkozom az ébresztőmet meg elmondom hogy nincs sok kedvem felkelni, de végül mindig összejön és sosem késtem még el. Ez egyébként nem megy a tanulás rovására. Kiskorom óta gimnasztikázok, minden nap megyek és ha éppen úgy tartja kedvem, hogy haverjaimmal bulizunk, akkor nem sokat vagyok otthon, mivel suli után már gimnasztikázni megyek, onnan pedig haverjaimmal megyek el, de ilyen hétköznap egyszer vagy nagyon max kétszer fordul elő.

A lényeg, hogy szinte mindenben a nemtetszésüket fejezték ki, amit mint említettem részben meg is értek, de nekik is el kéne fogadniuk hogy megvan a saját életem amit nem feltétlenül a saját szabályaik szerint élek.

18/F

2016. okt. 17. 20:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem a bulizást lehetne hétvégére hagyni, amikor nincs másnap suli. Azért mégiscsak a tanulás most a legfontosabb. Mégiscsak otthon laksz, a szüleid abban szeretnének segíteni, hogy tanulhass. Nem abban, hogy állandóan bulizz.

A 10 barátnő is sok. De hát, ez van, így alakult.

Nem fognak szigorúan a szüleid. Szóval amiket mondtak, abban szerintem igazuk van.

De hát te is leírtad, hogy igazuk van valamennyire.

Értem, hogy meg vannak a saját szabályaid és már nem vagy kisgyerek, de azért mégiscsak otthon élsz, tanulsz. Hétvégén is bulizhatsz. Ez szerintem jó kompromisszum lenne. Hiszen nem a bulizástól tiltanak, csak az a bajuk, hogy másnap suli van.

2016. okt. 17. 20:52
 2/15 anonim ***** válasza:
7%
Olyant, hogy kiskorom óta gimnasztikázok, valóban sportoló nem mondana... gyúrok, edzek, tornászom, súlyt emelek, akármi. De mi az, hogy gimnasztikázom?
2016. okt. 17. 20:57
 3/15 anonim ***** válasza:
6%
Szép dolog, hogy a ruháidat magadnak veszed, de a drága cuccok mellett az is eszedbe jutott, hogy adj a szüleidnek is belőle?
2016. okt. 17. 20:59
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
de mikor van időd dolgozni?
2016. okt. 17. 21:26
 5/15 A kérdező kommentje:

Nyilván, nekem az is fontos, hogy jól sikerüljön az érettségim, mert már nem állok messze tőle. Megvannak az elképzeléseim a jövővel kapcsolatban, biztosra tudom, hogy mit szeretnék csinálni. Az már más kérdés hogy összejön-e :D De törekszem rá, hogy elérjem amit szeretnék, valamint nyáron az angol nyelvvizsgámat is letettem, most pedig majd németből is készülök.

4: hétvégén :)

2016. okt. 17. 21:37
 6/15 anonim ***** válasza:
ja, hétvégi melóval viszonylag drágára nem futja.
2016. okt. 17. 21:40
 7/15 A kérdező kommentje:

Itt most nem apple meg converse márkájú dolgokra kell gondolni :D

Valamint miután 16 éves korom óta folyamatosan csinálom (nyáron gyakrabban), ezért így tudod összejön :) És most itt nem olyan hű de nagyon drága dolgokra kell gondolni. Vannak amiket 10-15 ezer között vettem, de afelett nem nagyon, szóval mosr nem arra kell gondolni hogy mekkora nagy pénzkidobást rendeztem.

Remélem kimerítő választ kaptam :)

2016. okt. 17. 21:57
 8/15 A kérdező kommentje:
*adtam
2016. okt. 17. 21:58
 9/15 anonim ***** válasza:

Szerintem az nem tetszik nekik, hogy amit te magadnak keresel pénzt, azt elköltöd ruhákra, elbulizod meg lógsz a haverokkal, csajozol, de ettől függetlenül az otthoni konyhából eszel, a hűtőből is az őáltaluk vett dolgokból nassolsz, stb..

Az ő szemükben csak elherdálod a pénzedet felesleges vagy hanyagolható dolgokra, amiben annyival igazuk van, hogy ha eddig megvoltál drága ruhák nélkül, akkor azzal, hogy dolgozol ugyanúgy meglehetnél, és akkor tudnál spórolni, de te inkább feljebb vitted az igényeidet, és nem azt mutatod ezzel, hogy azért dolgozol, hogy el tudd magad látni, hanem azért, hogy mégtöbbet elkölts.

Valahogyan meg kellene nekik mutatnod, hogy nem azért dolgozol, hogy mindet elköltsd, elbulizz, hanem azért, hogy magadról is gondoskodj valamilyen szinten.

Például ha néhanapján bevásárolsz haza a konyhára, ami hiányzik, vagy ha valamit enni akarsz, akkor megveszed hozzá a dolgokat.

Mert így azt látják, hogy pénzed az már van, de még mindig a fejükre vagy nőve.

2016. okt. 17. 22:05
 10/15 anonim ***** válasza:
43%
Szóval elszorod az egészet, míg ők eltartanak. Aztán esnél egy jó nagyot az arcodra, ha innentől lakhatnál, ahol akarnál, mer tők is inkább elszórakozzák a kaja- meg rezsiköltséged.
2016. okt. 17. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!