Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vennétek fel hitelt a...

Ti vennétek fel hitelt a szüleiteknek ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Szüleimnek olyan hitelek vannak a nevükön amit nem ők fizetnek, csak a nevüket adták hozzá. Viszont most van valami új adóságrendező rendelet amit nem is értek, de a lényeg, hogy apum nem vehette volna fel a nyugdíját ha azonnal nincs kifizetve minden. Anyu megkért, hogy vegyek fel 1 millió amiből letudják fizetni amit kell. Én magától érthetőnek tartottam, hogy segítek nekik, de néhány ismerős ferde szemnel néz rám, mert, hogy így pár évre adóságba vertem magam, de most komolyan mondtam volna nemet és néztem volna végig, hogy kb éhenhalnak?!
2016. okt. 16. 08:50
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván van alapja a kérdező kirohanásának...de a lényegen nem változtat...a lényeg pedig. Ne vegyél fel hitelt mert meg fogod bánni, de amúgy ha a jó tanácsokat nem fogadod el akkor majd magadra vess. Igazából mi életünk nem lesz rosszabb ettől...csak a tied.
2016. okt. 16. 15:09
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Banki dolgozóként szeretnélek felvilágosítani, hogy ilyen banki eljárás nem létezik!

A tisztességgel fizető ügyfeleket nem szankcionálja a bank.

SOHA!

Sőt, továbbmegyek!

Ha valakinek előre nem látható nehézségei támadnak és azt megindokolva, írásban kérvényezi a hitel halasztását, még arra is kap lehetőséget, de jelentkeznie kell, nem csak simán nem fizetni.

Abban az esetben indíthat inkasszót a bank, ha már szó nélkül 3 hónapig nem érkezett utalás.

Ezt az eljárást viszont megelőzi egy terjedelmes /felszólító/levelezés.

Ha a többszöri felszólításra nem jelentkeztek a szüleid és a tartozásuk elérte, illetve meghaladta a 3 havi elmaradt befizetendő összeg a beérkező nyugdíj összegét, akkor bizony zárolták a beérkező pénzeket a saját követelésükre.

De ezt sem teszi a bank saját kútfőből, hanem előtte hivatalos formában felmondja a hitelt, illetve hiteleket.

Ahogy olvasom, ez történt nálatok is.

De nem kell, hogy higgy nekem, kérd a szüleidet, hogy mutassák meg neked a pontos befizetéseik bizonylatát.

Előre borítékolom, hogy nem fogják tudni neked ezeket bemutatni.

Ha mégis a bank követte el a hibát, (de nem valószínű) akkor forduljatok a Bankszövetséghez, ott orvosolják a problémát, még kártérítést is kérhettek.

2016. okt. 16. 15:32
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

tényleg átvertek a szüleid, több helyen is hibádzik a történet amit előadtak neked.

én kimaradnék ebből inkább a helyedben.

több kommentben írták már,hogy segíts nekik élelmiszerrel.így biztos lehetsz benne,hogy nem halnak éhen és jó helyre megy a pénzed. és nem leszel te sem eladósodva évekre..

2016. okt. 16. 17:53
 34/35 acelsziv ***** válasza:
100%
Nem csak, hogy átvernek, de még hihetetlenül naiv és buta is vagy. Nos akkor vedd csak fel azt a hitelt nekik aztán majd jön a következő kérdés úgy egy év múlva, hogy felvetették veled, jól átvertek, mert az a pénz is a bátyádnak ment és most nem tudsz lépni semerre még évekig.
2016. okt. 17. 09:26
 35/35 acelsziv ***** válasza:
100%

Amúgy ha az a banki ügyintéző a család barátja akkor ugyanúgy a bátyád barátja is nem? Mert itt az lehet, hogy a kedves bátyád nem fizetett, elrekkentete a felszólításokat és már az inkasszó megy. Aztán ezt valahogy meg is kellett magyarázni és felhívatta ezzel a "család barátja" illetővel apádékat egy jó mesével amit úgysem ellenőriznek, mert hát a barátunk nem ver át ugye... Talán be kéne menni a bankfiókba és elbeszélgetni a fiókvezetővel a történtekről és a hivatkozott "rendelet" valósságáról. Mert, ha kiderül, hogy egy banki dolgozó telefonon becsapta az ügyfelet annak bizony következményei vannak. Méghozzá büntetőjogi következményei.

De úgysem fogsz semmit tenni, mert te vakon bízol a szüleidben és a "család barátjá" -ban

2016. okt. 17. 09:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!