Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vennétek fel hitelt a...

Ti vennétek fel hitelt a szüleiteknek ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Szüleimnek olyan hitelek vannak a nevükön amit nem ők fizetnek, csak a nevüket adták hozzá. Viszont most van valami új adóságrendező rendelet amit nem is értek, de a lényeg, hogy apum nem vehette volna fel a nyugdíját ha azonnal nincs kifizetve minden. Anyu megkért, hogy vegyek fel 1 millió amiből letudják fizetni amit kell. Én magától érthetőnek tartottam, hogy segítek nekik, de néhány ismerős ferde szemnel néz rám, mert, hogy így pár évre adóságba vertem magam, de most komolyan mondtam volna nemet és néztem volna végig, hogy kb éhenhalnak?!
2016. okt. 16. 08:50
1 2 3 4
 11/35 anonim válasza:
100%

Persze hogy, nem. Hitelt nem, de más megoldást keresnék.

Én akármennyire is szeretem a szüleim ők sem várnák el tőlem hogy ezért vegyek fel hitelt. (1-2 havi törlesztőt kifizetnék persze ha arról van szó, lenne is miből, de a szüleim nem vettek fel hitelt soha, de nem is kezeskedtek senkiért.)

2016. okt. 16. 09:27
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Valaki magyarázza már el, mi az az adósságrendező rendelet, ami miatt mindenki ki kell fizetni, hogy felvehesse a nyugdíját.

Én itt akadtam el.

Anyám idén ment nyugdíjba, még van hitel a nevén (ő vette fel nyílászáró cserére, közöm nincs hozzá), de ettől függetlenül szépen kapja a nyugdíjat, minden hónapban. Elvégre az elmúlt 40 évben azért fizetett járulékot, hogy erre jogosult legyen, mikor ledolgozta a magáét.

Most komolyan, ha valakinek van még a nyakán egy 3 millás hitel, (mindegy miért), és nem tudja helyből kicsengetni egyben, akkor nem kap nyugdíjat?! Mi vaaaan?!

Vagy én nem értem, mit jelent, ha valaki felveszi a nyugdíját.

Nem érint, még kb. 88 éven van a nyugdíjig, és nem értek hozzá, de talán egyszerűbb lenne válaszolni, ha tisztában lenné(n)k ezzel a részével.

Mert egyelőre nekem úgy tűnik, hogy a kérdező nevére kerül az a hitel, ami eddig a szülei nevén volt, és amire gyakorlatban a testvérének volt szüksége.

Ez meg így elég nagy szívás.

2016. okt. 16. 09:39
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

NEM. Saját magamnak se vennék fel hitelt, nemhogy másnak. A párom anyja akart felvetetni a párommal hitelt, mert már a harmadikat nem fizette... A párom kerek perec megmondta, hogy ha a sajátjait nem fizeti, akkor az övét se fogja.

Az én szüleimnek soha eszükbe se jutna, hogy én vegyek fel hitelt az ő h**yeségük miatt.

2016. okt. 16. 09:45
 14/35 anonim ***** válasza:
92%

Pénzt adnék nekik, ha van, de hitelt nem. Honnan tudjam, hogy tudom fizetni fél év múlva is?

Akkor már inkább kölcsönkérek valakitől nekik 1 milliót. Nem olyan borzalmas összeg ez, azt hittem tizenmilliókról van szó.

Nekem egyébként eszembe sem jutna bárkit banki hitelbe verni a saját baromságom miatt. Kölcsönkérnék, ha baj lenne, de más nevében hitelt SOHA!

2016. okt. 16. 09:54
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Őszintén a legbarátibb tanácsom, hogy ne vegyél fel.bár az utolsó mondatod múltidőben írtad, így gondolom felvettél😓 olyan értelemben vagyok érintett, hogy a párom csinálta ugyanezt hasonló indíttatásból, hogy ne halhanak éhen. Elhitették vele, hogy semmi baja nem fog származni ebből. 18 évesen kezdte, most 28 és most telt le neki. Egy kanyit nem fizettek bele. Így az életkezdéshez tudod hogy elvették a minimális esélyét is?. Persze hülye volt, naív mert hitt nekik. Nem tudod miért hiszitek azt, hogy nektek, gyerekként kell ezt megoldanotok? Mi ( a családom és én) volt h apám rokkantnyugdíjából tengődtünk (28ezer), de egyetlen egyszer sem jött szóba még csak érintőlegesen sem, hogy én javítsak a helyzeten. Persze ha keresőképes az ember jogos, hogy segít de ne ebben a formában

Látod a két szülőtípus közötti különbséget?

2016. okt. 16. 10:26
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazokat a kérdéseket akartam feltenni, mint a 12-es válaszoló, csak előbb végig akartam olvasni a válaszokat.

Szóval, nekem is ez a történet érthetetlen!

Nyugdíjas vagyok, van 2 hitelem, mindkettőt saját használatára vettem fel ingatlan vásárlásra és annak felújítására.

A két hitel összege jelenleg kb. 2millióFt. (6 éve vannak fizetve, még van 5 év, a havi törlesztők a nyugdíjam 50%-át teszik ki, rendjén vannak fizetve minden hónapban.

Szó nincs róla, hogy egyben ki kellene fizetnem ezeket, hogy megkapjam a nyugdíjam!!!

Egyébként, ha valakinek a nyugdíjához nyúl egy pénzintézet, akkor előtte bírósági határozat előzi meg, NEM FIZETŐ ADÓS esetében.

Akkor sem az egész nyugdíját (vagy egyéb jövedelmét) nyúlják le, hanem az összegből levonják a becsült rezsit és a maradék 33%-ig terhelik.

(Hitelelbíráló volt a munkám 32 évig!)

2016. okt. 16. 10:44
 17/35 anonim ***** válasza:
91%

Egyértelműen nem vennék fel hitelt.

Mert ha az eddigieket sem tudták fizetni, akkor szerinted kérdező, ezt fogják fizetni? Nem valószínű. Viszont mivel te fogod felvenni, így teljesen mindegy, hogy nekik vetted fel, a bank rajtad fogja követelni.

És te is kerülhetsz még olyan helyzetben, hogy hitelre lesz szükséged és emiatt nem fogsz kapni. Vagy olyan helyzetbe kerülsz, hogy nem fogod tudni fizetni és a te életedet fogja anyukádék miatt felvett hitel megkeseríteni és majd te ugyanezt az adósságot a saját gyerekedre teszed át.

Ők vették fel a hitelt, nekik kellett volna előre gondolkodni, hogy tudják majd fizetni vagy sem. Ők hibáztak, de ne te idd meg a levét! Mert te fogod, ha felveszed a hitelt!

Menjenek el dolgozni, ha kell, akkor két műszakba, vagy két munkahelyre és fizessék ki az adósságukat.

2016. okt. 16. 10:45
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ugyanitt fogsz tartani te is ennyi idosen, mint ok mert mar melyen belegettek az agyadba az o sajat "penzugyi kulturajukat", tehat hogy a megoldas a hitel. Pedig nem. Te pedig segithetsz mashogyan is. Ha attol felsz hogy ehen halnak, akkor mondjuk felevre atvallalhatod az elelmiszerkoltsegeket, vagy havonta magadra vallalhatsz egy nagybevasarlast vagy hitelreszletet.

"Viszont most van valami új adóságrendező rendelet amit nem is értek,..." - bar en az igazi problemat abban latom, hogy a szuleid epp most vagnak at azon a bizonyos palankon ugy, ahogyan csak nem szegyellik. Az apad nyugdijan valoszinuleg tiltas van a mar meglevo adossagok miatt, igy azok egyreszet veled akarjak kifizettetni, de szerinted a te hiteledet ki fogja majd visszafizetni? Ok biztos nem.

Jo embernek tunsz, es szomoru latni, hogy a sajat szuleid hasznaljak ezt ki, semmivel sem torodve.

2016. okt. 16. 11:12
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a szüleid máris átvertek téged.

Becsaptak,

mert egyszerűen nincs olyan, hogy valaki, bárki a teljes nyugdíját ne vehesse fel. Végrehajtás esetén is max. 30 %-ig terhelhető.

Felvetted már azt a hitelt? TE fizetted be a követeléskezelőnek, vagy csak odaadtad a szüleidnek?

Igazuk van az ismerőseidnek, készülhetsz a következő hitelfelvételre.

2016. okt. 16. 11:26
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

nagyon szép családod van. néhány hitelbe verték magukat és rántották magukkal az egész családot. most meg téged is vinnének magukkal.

felnőtt emberek, nem a te felelősséged,hogy mit csináltak.sokat elárul,hogy a hitelt is hitellel akarják megoldani..

nyilván ne haljanak éhen, segíts nekik bevásárolni vagy vinni főtt ételt.

de hitelt ne vegyél fel. oldják meg.

évekre eladósítod magad. 1 millió nem akkora nagy összeg, de több lesz jóval,mire visszafizeted. ha tegyük fel 1,5 millió a vége és havi 20 ezres részlettel törleszted az 6,5 év. ennyi ideig akarod nyögni ezt a szüleid baromságáért?

havi 20 nem akkora nagy összeg, de nem tudhatod mi lesz a jövőben.. munkanélküliség vagy akármi amikor alig tudod majd kifizetni a törlesztőt.. ne menj bele ha még nem tetted.

oldják meg. ha jól értem a bátyád vetette fel a szüleiddel. neki kéne megoldani és fizetni a hiteleket, nem a szüleidnek. érdekes, mindig a rendes gyereken csapódik a másik gyerek hülyesége.

2016. okt. 16. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!