A szüleim nem akarják elfogadni, hogy 19 évesen lassan 20 el akarok menni egy randira?
Szóval az ilyen témákat nem lehetett felhozni sosem ittho, mint például menstruáció, smink, szőrtelenítés, fiúzás stb. A barátnőimet, akiknek van bartjuk leprostizzák és azt mondják szégyent hoznak a családjukra. Nem tudom mi lesz így, sosem fogadják el majd, hogy barátom vagy esetleg gyerekem legyen később. Nem tudom mit hisznek, ők döntik el, hogy ki lesz férjem. Anyám 40 évesen ment hozzá apához, addig nem is volt egyáltalán kapcsolata.
Ugy érzem, ha pár éven belül nem menekülök el, sosem lesz normális életem. Mindenben irányítani akarnak, sehova sem mehetek el, mert iszonyatos patáliát csapnak. Hozzánk meg nem hívhatok senkit, mert olyan lerobbant a ház és ők idegeneket nem engednek ide.
Sajnos elkezdtem az egyetemet
Ők úgy élnek/éltek egymás mellett, mint a testvérek, a 20 év alatt soha még meg sem öleltek egymást vagy egy puszi, nem is aludtak soha egy ágyban.
Mintha egy másik dimenzióban élnének, annyira nem normálisan látják a világot.
Ők nem fogják fel, hiába próbáltam már mondani. Egyszerűen nem értik meg, hogy felnőttem és már nem egyszer fordult elő, hogy lerïbāncozták már a saját lányukat.
Ha azt nem értették meg, hogy betétet kell venni vagy melltartót hordani. Volt olyan, hogy apa széthintett 3 doboz tampont a szobámban, hogy ez miket használ és még büszke is volt magára. Tehetek én róla, ha már egyszer volt eszük gyereket csinálni. Csúnyán hangzik ez, de nem tehetek róla, hogy lány vagyok.
egyetemre jársz?
ha van lehetőséged menj át levelezőre. ha nincs, akkor bizony szelektálni kell: a kevésbé fontos előadásokra ne járj be. vállalj el valamilyen diákmunkát, amit hetente több nap is lehet végezni. spórolj, tegyél félre.
és lépj le. gondolom tudod,hogy egyetemisták sokszor úgy élnek,hogy egy albérletben 5-6 ember is. és akkor csak szobát kell bérelni,nem egész albit. ez megyeszékhelyen is kb 15-20 ezer. + kaja,rezsi,kozmetikumok,tanszerek.
vállalj annyi nap munkát amennyit csak bírsz. ha nagyon muszáj vegyél fel kevés diákhitelt is.
a lényeg,hogy költözz el otthonról. sulit ne hagyd ott, főleg ha keresett szakra jársz, lesz vele munkád biztosan diploma után.
költözz el.
egy nagyon egészségtelen légkörben élsz. mindenképp el kéne onnan szabadulnod, mert már így is biztosan kihatott a személyiségedre. de csak még rosszabb lesz.
és járj el majd ismerkedni, randizz nyugodtan. ne legyen lelkiismeret furdalásod. teljesen normális,ha ennyi idősen van az embernek kapcsolata. a szüleid idióták, nem te.
szóval próbálj lelépni minél hamarabb. gondolom 60 körül vannak a szüleid(ha 40 évesen jöttek össze), úgyhogy márnem igen fognak változni.
ne maradj otthon, ha nem akarsz te is ilyen sorsra jutni. mert magukkal rántanak simán, te is olyan lennél mint ők(40 évig no kapcsolat, alap dolgok is tabu témák stb...). nem egészséges
akár az is megoldás,hogyha következő félévben passzívra mész.keresel egy teljes munkaidős állást és elköltözöl. de szeptembertől menj vissza suliba, tényleg ne hagyd abba a tanulást.sokan csinálják munka mellett
Menekülj!!!
Próbálj levelezőre menni és mellette dolgozni, így tudsz legalább egy szobát bérelni. Ez nem normális,nagyon sajnállak!
Anya 60, apa 65 éves. Nem is szerették soha egymást, csak gondolom volt, aki végre elvette anyát feleségül és nem maradt az anyja nyakán. A mama nem volt ilyen egyáltalán, sőt ő 21 évesen szülte az első gyerekét, majdnem annyi idősen, mint most én.
Tényleg megpróbálok félrerakosgatni, de most is téli kabátot kell vennem. A kajára se adnak mostanában pénzt, úgyhogy azt is én fizetem. Anya mintha nem is lenne nő, hogy minden nőies dolog szégyen vagy ellenez.
Mindig is sokkal nehezebb volt nekem, mint a többi hasonló gyereknek.
De most írtuk le, hogy kérd át magad levelezőre, úgy sokkal többet tudsz majd dolgozni és több pénzed is jut mindenre. Pár hónap alatt össze lehet gyűjteni egy szobára valót, még ha Pesten is laksz, talán szerencséd lesz és nem horribilis áron fogsz tudni szobát bérelni.
Az most teljesen irreleváns, hogy a szüleid mit és hogyan és miért csinálnak/csináltak úgy, ahogy, a lényeg itt most te magad vagy és az, hogy akarsz - e ebből kilépni vagy nem.
14. hsz-odat olvasva azt mondom: apád perverz! :-(((((
És ennek semmi köze ahhoz, hogy idősek. Nemhogy apám, de nagyapám se nyúlt volna a lányának ilyen intim holmijaihoz.
Most már késő, de próbálhattál volna olyan egyetemet választani, hogy másik városban tanulj. Akkor legalább H-P között normális életed lenne. Akkor talán, ha nem jut kolesz, az albérletet is fizették volna. Így, ha most elköltöznél, ez nyilván föl sem merülne.
Sajnos nagyon hülye voltam.
De pont ők erőktették a közelebbi egyetemet, én be sem akartam írni ezt. Mindig Budapestre akartam menni, de ők beszéltek le a pénz miatt, meghogy akkor menjek inkább közmunkásnak. Ez se zajlott normális, ők választottak, én meg hagytam magam megzsarolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!