Mit tegyek, ha a nagyszüleim pénzt akarnak adni, mert felvettek egyetemre? Nincs szívem elfogadni tőlük, de sétődést sem akarok. Ráadásul államilag támogatottra vettek fel.
Nagyon rendes vagy, ritka az ilyen!
Mondd azt, hogy maradjon naluk, most nincs szukseged semmire, de majd szolsz ha kell, mert csak elcseszned hulyesegre, v ilyesmi.. En is ezt szoktam, mindig bejon, de termeszetesen sosem kerek ..:)
Hát ez nagyban függ az összegtől. Ha egyébként nem nélkülöznek és csak néhány ezer forintról van szó, azt nem gáz elfogadni, sok kiadás van félév elején.
Nagyobb összeget azért már megértem, ha nem fogadnál el. Udvariasan el lehet utasítani, megmondod, hogy köszönöd szépen, de nincs semmi olyanra szükséged, amihez kellene a pénz, hülyeségekre pedig ne adjanak. :)
OFF (bocsi ezt muszáj) a 10.000 nem 4 hanem 5 számjegyű :D
ON nekem érdekes módon a nagyszüleim nem igazán szoktak pénzt adni,maximum 1-2 ezer ft-ot,viszont ezt teljesen megértem,hiszen egyáltalán nincsenek olyan helyzetben hogy többet adjanak...viszont a bácsikáméktól szülinap+névnap+ballagás alkalmából kaptam 50.000et...én elfogadtam,hiszen szeretetből adták,szerintem megbántottam volna őket azzal ha nem fogadom el...csak remélni tudom hogy egy nap viszonozni tudom majd ezt nekik :) szóval szerintem fogadd el nyugodtan,esetleg ha gondolod fordíthatnád a kapott pénzt egy közös, nagy, családi programra (pl állatkert, strandolás,színház stb) hiszen azt nem szabhatják meg hogy mire költöd a pénzt ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!