Most megyek 10. be, mit érdemes tanulni, ha állatorvosira akarok menni, lehetőleg államilag támogatottra?
Russzul tudod. Nem csak a kémiát választhatod a bosz mellé, hanem a fizikát is. Na persze ugye itt az a kérdés, hogy most azt jobban tudod e vagy sem. Mert ha valamennyire jobban megy a fizika, akkor érdemesebb abból egy emelt érettségit csinálni, nálunk is sokan ezt tették.
Igazából itt a nyelvvizsga nem számít, mert a két emelt érettségiddel (már ha eléred az 50-50%-ot) azzal kapsz +100 pontot.
Alapvetően erre a két variációra kell nagyon tanulnod:
biosz+kémia
vagy
biosz+fizika
Illetve a többire is tanulj mert azok is pontot jelentenek.
Szia, én is most megyek 10-be, és állatorvos akarok lenni. Jól tudod, CSAK BIOLÓGIA ÉS KÉMIA emeltet fogadják el. Ezzel már a pluszpontokat el is használtad, mivel 100 a max és egy emelt 50 pont. Ezenkívül a két emelt százalékai (pl. Biosz 90% kémia 80% az 170 pont) + a kötelező érettségik százalékainak átlagának megfelelő pont+ az év végi eredmények 11-12- ben.
hozott jegyek max 100 pont
kötelező tantárgyak átlaga max 100 pont
2 db emelt max 200 pont
pluszpontok max 100 pont
így jön ki az 500 pont
mj: a nyelvvizsga, oktv, stb is a pluszpontokhoz számít, de max 100 pluszpontod lehet!
Kössz mindenkinek, főleg neked 2. :)
Magyarázd már el nekem, hogy a (hozott jegyek max 100 pont) melyik jegyek számítanak, illetve a (kötelező tantárgyak átlaga max 100 pont) mit jelent. Valamint a két emeltre automatikusan jár a plusz pont? Nem baj, hogy ez alapkövetelmény?
Szia! A két emeltre azt hiszem 50% fölött adják meg a pontot (de a százalék nem biztos, lehet, hogy 40).
A jegyekből a 11 év végi és a 12.-es jegyek számítanak (Magyar nyelv, irodalom, matematika, történelem, nyelv, természettudományos tárgy)
Az érettségi pontokat az alapján számolják, hogy pl.:
magyar 90%
nyelv 100%
matematika 80%
történelem 90%
ezeknek az átlaga 90%, tehát 90 pontot kap.
Hú akkor én se leszek állatorvos xD nem megy nekem ennyire, hogy így elérjek 430 pontot... önköltségesre meg nem megyek, évi 2,5 milla, ha annyim lenne soha nem dolgoznák... kémiatanárunk új, de már útálom a kémiát, biosz mondjuk jófej, de abból is kéne egy jó 70-80%-os... Magyar érettségim megint nem tudom milyen lesz, a nyelv meg főleg, nem vagyok én nyelvzseni... Mondjuk matek ok, mert az eddig szinte mindenem 90% körüli, mindig 5 voltam, töri is úgyszintén, de a magyar meg a nyelv, meg a kémia... (magyarból 8. évvégén nem vtam 5, amúgy végig, kémiából mindig 5, de most új tanár, itt ennek vége xD angolból 4-5 vtam...)
úgyhogy vagy összeszedem magam, vagy ink választok mást :D
Állatorvosira nem volt választható a fizika SOHA. Szóval nem most vezették be azt, hogy csak kémia lehet. Minek lenne válaszható felvételi tárgy, ha nem tanítják az egyetemen?
Elég egy középfokú nyelvvizsga, pluszpontot nem kapsz érte, de kell a diplomához. A két emelt szintű érettségivel megszerzed a maximum pluszpontot (100). Ahhoz, hogy bekerülj állatorvosira ezekből legalább 70%-ot kell teljesítened. (Amúgy 45%-tól jár a +50 pont)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!