Szülők! Szerintetek nagy dolgot kérek? 17/F
30-as:
Sőt, az is lehet, hogy használtan vették a laptopot.
Műszaki cikkek használtan meghökkentően olcsók tudnak lenni.
Jómagam a nyáron 40e Ft-ért vettem egy használt (de nem leharcolt) laptopot szoftverekkel.
Két és fél hónap fallabdázás ára. Négyhavi anyai fallabda-támogatás ára.
Jaj szokásos gyakorikérdések. Ha egy gyerek itt fagyira kér 150 forintot, már akkor is jönnek azok, akik már 6 évesen a szénbányában dolgoztak ovi után, meg ők fizették a ruhájukat, kajájukat és minden költségüket 8 évesen, 10 évesen már a rezsibe is beszálltak és 12 évesen költöztek el otthonról. Természetesen én is ilyen gyerek voltam. Na de akkor szálljunk ki a gyakoris fostengerből és nézzük a realitásokat.
- Sportolni kéred a pénzt. A sport egészséges, a gyerekem egészsége pedig nekem fontos lenne. (Aki a futást írta, hogy inkább csináld azt, azzal is közölném, hogy egy olyan futócipő, ami nem vágja szét a gyereked ízületeit pár hónap alatt, olyan 20 ezer forint körül kezdődik és időnként cserélni is kell.)
- Akár mennyire is megy a vinnyogás, két átlagosan kereső szülőnek 16 ezer forint nem olyan kiadás, amit lehetetlen lenne előteremteni. Egy dohányos családban egy hét alatt több megy el cigarettára, mint amennyit a kérdező egy havi sportra kérne.
Mindazonáltal nem tudjuk, hogy a te szüleid hogy keresnek és milyen kiadásaik vannak, szóval nem fogjuk neked megmondani a tutit, hogy szemétség-e ha nem adnak. Rengeteg olyan család van, ahol tényleg nem telne erre, meg rengeteg olyan is, ahol kisujjból ki lehetne rázni ennek a többszörösét is, viszont szerintem legtöbb az olyan családból van, ahol a rossz gazdálkodás és a káros, felesleges hobbik miatt nem engedhetnének meg maguknak ilyet.
32-es és 33-as vagyok.
Látom, lepontoztak a kiskamaszok :)
Semmi baj, gyerekek, ettől még ez így van: ha kell valami, dolgozz meg érte. A szülődnek nem kötelessége mindent finanszírozgatni, hanem megteheti, ha akarja.
Ha valami kell, 17 évesen, akkor dolgozz meg érte. Munka. Fárasztó. Ez van.
Mondom ezt olyan szülőként, aki mindent megad a gyerekének. A gyereknek, amelyik heti 20 órát önkéntesmunkázik. Egy tohonya hisztigép semmit nem kapna. Amiatt szégyellném magam helyette is.
30-as vagyok
Teljesen egyet értek 34#-es válaszolóval,tökk jó h a kérdező elvan foglalva h ki mit kap karácsonyra...vajon a dolgok mögé lát akkor?!
Másik milyen érdekes h mennyien le kettünk pontozva akik nem értenek egyet a kérdezővel
"Ha rendesen tanulna, nem úgy, hogy pl. irodalomból jó a kettes, mert informatikus akarok lenni, akkor kapna ösztöndíjat. "
Középiskolában tudtommal nincs ösztöndíj. Nekem legalábbis sose volt, meg öcsémnek sincs most, pedig nagyon jó tanuló.
nem lehet, hogy az a "nem állunk rosszul anyagilag" csak a látszat? én szüleim sem álltak rosszul anyagilag, látszatra, de a házfelújítás bizony sok pénzt elvitt és össze kellett húzniuk a nadrágszíjat, hogy meglegyen a kaja, rezsi, törlesztés, némi spórolás, autóba benzin, ha menni kell (többnyire buszoztunk). első blikkre átlag polgároknak tűntünk, de sajnos nálunk se tellett ilyen fuxos telefon/laptop stb-re. szüleim évek kemény spórolása árán tudtak feljönni arra a szintre, ahol most vannak. most vannak azon a szinten, hogy telik rá, 50 év elmúltával.
valószínű, hogy ki vannak centizve a tieid is, és az a 16e ft pont kell a rezsire, hogy fenn tudják tartani a jelenlegi életszínvonalatokat (kényelem, net, meleg, ruha, suli, stb).
ha nagyon szeretnéd azt az edzést, melózz. jobbat nem tehetsz. vagy lemondasz a vágyaidról és elmész vm olcsóbb sportra.
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!