Szülők! Szerintetek nagy dolgot kérek? 17/F
Na akkor nezzuk csak.
Egesz nyaron dolgoztam,illetve ev kozben is gyujtok penzt(csak felig vagyok magyar szarmazasu,a masik anyanyelvembol szoktam nyelvorakat adni egy keves penzert). Emellett szulinapra,nevnapra,karacsonyra mindig penzt kerek. Ebbol tartom el a macskamat,megyek szorakozni,illetve altalaban ruhakat is ebbol vasarolok(a szuleimtol ritkan kapok,vagy ha tonkremegy valami). Sportolast megoldom ugy,hogy itthon tornazok es minden masodik nap megyek futni.
Szoval,nekem is eleg meredeknek tunik havi 16 ezret kerni csak a hobbidra.... Attol meg,hogy soha semmit nem kertel,ami 15 ezernel tobbe kerult,es nem a legmarkasabb ruhakban jarsz,tuti,hogy forditanak rad penzt a szuleid. Ezt az osszeget megnovelni 16 ezerrel azert nem kis keres.
Nekem az a véleményem, ha megtehetik szüleid, megengedhetik maguknak, akkor támogatniuk kellene (tehát ha nem a kajától veszik el azt a pénzt) Én pl így leszek vele, ha a kislányom felnő. Most is mindent megkap, ha kell a saját igényeim rovására, mert szerintem ez így helyes.
Ismerek olyat, aki bár tehetné, nem támogatja ugyanígy mindenben a gyereket, mert ő szegényen nőtt fel, csak felnőtt korára ütött be a jóság (nem önerőből, jól nősült, és bár az asszony révén van a jóság, mégis ő otthon a "megmondó ember", undorító). De szerencsére a gyereke nem elveszett, és bár jó a viszonyuk, megvan benne kicsit a "bekaphatod fater, csakazért is megcsinálom" hozzáállás.
Mint írtam, én ezt nem tudom megérteni. Amit csak lehet megadok a lányomnak, és soha nem fogok érte viszonzást várni. Sokan ezzel nem értenek egyet, de én úgy vagyok vele, hogy én akartam gyereket, nem ő akart lenni, így nekem már csak ezért is kötelességem a lehetőségeimhez mérten maximálisan támogatni, ameddig csak élek (és úgy élni, hogy akkor se legyen lenullázva, ha én megpusztulok). Ha már én összegüriztem egy hátteret, akkor neki ne kelljen végigszenvednie ugyanazt, legyen neki egyszerűbb, csak tanulja meg, hogy ezt a hátteret később nem szabad felélni. Ez meg megint csak ésszerű nevelés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!