Utcara raknatok e azt a gyereket, aki 19 evesen nem tiszteli az anyjat? Gúnyolódasoktól kimeljetek!
Hany anya van koztetek aki kamaszokat nevel??
Konnyu leugatni a kerdezot de varjatok csak jon meg kutyara der
Nos,én nem hordtam le a kérdezőt. Mindössze annyit mertem kijelenti,hogy nem tudom elképzelni azt,hogy olyat tegyen a gyerekem,hogy kitegyem az utcára.
Le lettem pontozva csak nem értem miért?
Ezek szerint teljesen elfogadott és természetes az a gondolat,hogy ha "rosszul sikerült" a gyerek kidobom.
Én a kutyámtól sem válnék meg ha nem tudnám megnevelni nemhogy a gyerekemtől.
De én kérek elnézést.
A másik pedig...a mai világban nincs aki megfegyelmezze a gyereket? Hát az anya mégis mire van? ( ha jelen helyzetben apa nincs ugye)
Engem is édesanyám nevelt fel,a tanárok minket sem fenyíthettek már fizikálisan mégsem sikerültem félre.
Érdekes dolgok ezek.
Utcára rakhatod, de ne tedd!
Én nem hibáztatlak, mert sajnos -vagy nem sajnos- de a gyerek természete nem csak a neveléstől függ.
Te kiteheted a szíved-lelked, mutathatsz bármilyen jó példát, sajnos a gyerek nem mindig lesz olyan amilyennek szeretnénk látni.
De azért hatni biztos lehet rá!
Pl. ha így beszél veled, akkor ne főzz, a vacsora vajas kenyér legyen.
A harmadik alkalomnál már talán el kezd gondolkozni.
Légy kitartó és következetes, bár tudom ez rettentő nehéz egy anyának, még akkor is ha őrülten mérges a gyerekére.
Torolj meg minden tiszteletlenséget addig míg úgy nem viselkedik veled ahogy azt te elvárod.
Szerintem próbálj meg ultimátumot kötni vele, pl hogy a következő x hónapban vagy rendesen bejár vagy mehet munkát keresni mert tovább nem fizeted a ruha/kaja/stb-t, ha úgy dönt ő a valaki és itthon döglik és ugyanúgy visszapofázik mehet isten hírével pl az apjához vagy ahova akar de a házad nem ingyen hotel.
Aki szidja a kérdezőt látszik nem volt kamasz gyereke, így visszatekintve elég enyhe eset voltam (a kiskori 1-2 atyai pofon megadta azt a határt hogy csak olyanon veszekedjek anyámmal ami jogos) de még nekem is volt pár olyan kirohanásom amit megnézném hogy viselne az a válaszoló aki azt akarja hogy a kérdező ebben a helyzetben is tartsa a másik orcát.
Nem. Magamba néznék, mit k-rtam el, és azon dolgoznék.
Ezzel csak rontanék a helyzeten szerintem, még jobban magam ellen fordítanám. De ha ez a cél...
persze, lehet valakinél bejön ez a taktika, más meg kikészül, öngyilkos lesz miatta.
Akkor majd jó érzés lesz, hogy nahhvégre meg akartad mutatni neki...
Latom sok ertelmetlen valaszt kaptal. Megprobalok ertelmeset adni. Mivel latom jogilag nem teheted ki megertem hogy valtozast akarsz. Szerintem vegyel otthonra annyi etelt hogy ha akar o is tudjon maganak kesziteni meg wc papirt meg ilyeneket. De. Ne fozz csak magadra. Vidd magaddal az etelt a munkahelyedre vagy rakd fel a mirelittbe (agoy olvastam onnan lusta fozni). Ne moss ra. Csak magadra. Es a legnehezebb resz-> egyszer higgadtan kozold vele hogy szeretned ha legalabb onmagat ellatna ugy h te mindent biztositasz itthon szamara. Jarjon iskolaba mert nem fogod eleted vegeig eltartani. Es szedje ossze magat mert ezt nem viseled el tovabb. Tudom h nehez de nagyon fontos h ha o kiabal akkor se kiabalj. Ne lassa h kiborulsz. Kemenyitsd meg magad amig vele beszelsz. Higgadtan mondj el neki minden mast amit gondolsz. Akar azt h sajnalod hogy latnia kellett az apja viselkedeset stb. Amit akarsz. Utana pedig ne szolj hozza. Addig ne szolj hozza amig nem latod hogy valamit csinal. Ha mar egyszer foz. Vagy mos vagy elmegy orara az mar jo. Nezd levegonek egyszeruen. Keruld ki. Ne nezz ra. Az h lehet hogy valtozni fog az etekbe is telhet. Szoval csak akkor kezdd el ha vegig tdod csinalni kulonben az egesz folyamat elveszti a hangsulyt es nem nErsz vissza semmit. Csak gyengenek fog gondolni.
Pazichologiat tanultam, ez nem minden embertipuson jon be. De neha motivaloan hat a hirtelen stilus valtas es az h hirtelen ur keletkezik az eleteben. Akar a veszekedes hianya vagy a tiszta ruha. A frisztraltsaga raveheti arra hogy csinaljon valamit.
Sok oka lehet, hogy egy gyerek (aki már jogilag nem gyerek) miért ilyen. Nem könnyű.
Én azt javaslom, hogy keresd föl a helyi nevelési tanácsadót, vagy más hasonló intézményt, ami van felétek, és beszélj egy pszichológussal, mondd el a helyzetet.
És akkor majd ő elmondja, hogy mit érdemes csinálni.
Hátha a gyerek is hajlandó vele beszélni, de ha egyelőre nem (erőszakkal nem érdemes senkit pszichológushoz elrángatni, mert akkor nem használ), de már az is segíthet, ha csak te beszélsz vele és esetleg neked ad egy pszichés megerősítést, vagy segít megérteni, hogy a gyerek hogy működik és hogyan lehet vele jobban kommunikálni.
Az is lehet, hogy van neki mondjuk egy figyelemzavara (ADHD), amit sokaknál jól lehet gyógyszerrel kezelni.
Aki azt mondja, hogy te vagy a hibás, amiért ilyen, arra ne hallgass! Mert ilyen nincs. Minden szülő hibázik, de olyan nincs, hogy ő tehet mindenről.
Mondom, sok oka lehet, hogy ilyen. Ha nem volt otthon felhőtlen a légkör, akkor valószínűleg nem tudott ő sem ideálisan fejlődni. Először induljunk ki abból, hogy ezeket nem szándékosan csinálja, hanem valamilyen fajta éretlenségből.
Sajnállak, kedves, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Sajnos nem csak a fiúgyermekeknél áll fenn ez a viselkedés, a lányoknál is.
Hiába normális a szülő, mutat(na) jó példát, ha a kölyök nem vevő rá, mivel manapság egyre jobban elQrvulnak. Pofátlanok, követelőzőek, nekik "mindenhez joguk van", csak azt felejtik el, hogy a bejelentett lakást (szülőknél) ki is lehet jelenteni. Ez egy nyomtatvány és a polgármesteri hivatalnál intézhető. Amennyiben a "gyermek" már nagykorú (mint esetedben 19 éves) nem vagy kötelezhető az eltartására, hacsak nem egyetemista nappali tagozaton.
Nagyon nagy a mellényük a mai fiataloknak, egyre inkább "mamaszállónak" tekintik a szülői otthont, ahol ingyenesen lakhatnak és parancsolgathatnak a "személyzetnek", anyunak jelen esetben. NE HAGYD MAGAD! Az, hogy megszülted, nem jogosítja fel arra, hogy rajtad élősködjön, szívja a véredet!!! Én jelen helyzetben elzavartam a házaspárt (amelynek egyik tagja a gyerekem), megmondtam, ha nem költöznek el kettő napon belül, eladjuk a lakást, és nuku öröklés, mivel elmegyünk vidékre és lássatok csodát, elköltöztek.
Hát ennyi. Gondolkodjon mindenki, hogy egy bizonyos életkor után már nem számít az a szlogen; ha megszülted tartsd el még a saját károdra is. NEM és NEM!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!