Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetünk a bűntudatkeltő...

Mit tehetünk a bűntudatkeltő szülőkkel?

Figyelt kérdés
Szüleimmel sose volt jó a kapcsolatunk, mert semmi sem tetszett nekik, amit csináltam. Tipikusan azok a szülők, akiktől összeugrik a gyomrod, ha 4-est kapsz. Ha ránéztem egy pasira, már k* voltam. Addig folyt ez, amíg belemenekültem egy több mint 10 évig tartó kapcsolatba, ahol igazán csak éltünk egymás mellett, külön szobában. Mindig megkaptam, hogy ők megmondták, te választottad stb. Lett végül egy párom, akiről nem beszéltem otthon, mert féltem, hogy belerondítanak az egészbe jó tanácsaikkal. Már összeköltözésnél tartottunk, amikor bemutattam (1 év után). Természetesen mindenki kiakadt azon, hogy nem meséltem róla. Először nagyon kedvesek voltak, de utána kezdődött előröl az egész. Beleszóltak, hogy milyenek a bútorok, mennyi ideig tart költözködni, hogy rakjuk a szekrénybe a cuccainkat, hogy képesek vagyunk sétálni munka után, nem festünk kifulladásig. Új párom azonban megelégelte és kiosztotta őket, hogy most már le lehet rólunk szállni, hogy ne bántsanak már, milyen szülői viselkedés ez, semmi sem jó stb. Innentől kezdve szüleim kijelentették, hogy a párom nem jöhet hozzánk. Semmilyen családi ünnepen (karácsony) nem vehet részt (természetesen nekem mennem kell), hozzánk nem jönnek. Meglátogattuk párom kórházban lévő anyukáját, nekem estek, hogy őt választottam, amikor elmentem a családjához, otthon kellett volna maradnom. Hiába mondtam, hogy egy család vagyunk, ő a párom stb...ebből az lett, hogy hálátlan vagyok, betegek lesznek miattam, egy szülőnek ez felfoghatatlan viselkedés. Apa felhív a munkahelyemen és ordít a telefonba, hogy bocsánatot kellene kérnem a párom nevében a családtól...stb. Egyfolytában egyben a gyomrom. Ha megcsörren a telefonom már ugrok. És igen, ideje felnőni, önálló család vagyunk, de akinek ilyen szülei vannak, az tudja, hogy ez nem ilyen egyszerű...amikor azt kapod vissza, hogy "szegény anyád miattad lesz beteg".
2016. okt. 3. 16:01
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Keresem! Sajnos eddig csak "előjegyezhető" stáuszban találtam. A mérgező szülők viszont otthon megvan. Páromtól tegnap megkaptam a "Szavakkal verve" c könyvet. Eredetileg párkapcsolaton belüli lelki erőszakról szól, de használható erre a szituációra is. Ez a könyv azt mondja, hogy ha bántanak, mondd, hogy "ezt hagyd abba" és lépj ki a szituációból, akár menj el stb
2016. okt. 5. 10:58
 22/25 Költőnő? ***** válasza:
100%
Letölthető PDF formátumban sztem az aca honlapján fenn van ez is. Ha nem vagy e olvasós akkor az antikvárium.hu-t javaslom.
2016. okt. 5. 11:44
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

En leulnek veluk beszelni, igaz irtad leblokkolsz neha. Azt is lehet, hogy leirod hogy mot mondanal nekik (nekem leirni konnyebb). Elmesz hozzajuk es megmondod nekik hogy akarsz veluk beszelni es felolvasod amit irtal. Ha kozbeszolnak akkor csak szepen megmondod nekik hogy ezt ki kell adnod magadbol. Ha szeretnenek teged az eletukben es a leendo unokaikat latni akkor valtoztatniuk kell (el sem tudom kepzeli hogy ha ilyen sztresszes lennel terhesen az hogy hatna a magzatra). Ha nem valtoztatnak akkor neked nincs tobb mondanivalod. Ha a parod nem mehet karacsonykor akkor te sem mesz, hiszen a parod is a csaladod. Elsem tudom kepzelni milyen lehet ilyen csalad, de az irasodbol latszik hogy szinte rettegsz minden beszelgetestol. Ez nem normalis es nem is egeszseges. Nekem a mamam volt ilyen, bar mi kimondottan utaltuk egymast ugyhogy nem azert szekallt mert nem telefonaltam. A vegen attol javult meg egy kicsit jobban a kapcsolatunk hogy elkoltoztem (egyutt laktunk). Nalam kb 15 ev utan szakadt el a cerna, es olyat mondtam amit nem kellett volna. De hasznalt mert rajott hogy igazam van, meg akkor is ha nem mondta ki. Egyik utolso veszekedesunk alkalmaval azt mondtam neki, hogy egyedul fog megdogleni es en ott fogok rohogni az agya mellett. Nem volt szep mondat, de ez kellett a bekehez.

Lehet a te szuleidnek is valami erosen sokkolo kell hogy eszhez terjenek. Ha meg igy se mukodik, akkor viszont latasra

2016. okt. 7. 01:46
 24/25 A kérdező kommentje:
Sajnos azóta is tart. Szüleimmel nem vitázunk. Évi pár látogatás haza, de inkább a kicsi miatt. Anya múltkor mondta, hogy milyen szépen rendeződött a kapcsolatunk...hát mondom én nem így érzem, hisz a párom azóta se jöhet velem semmilyen családi rendezvényre. Szóba került az esküvő, de anya csak húzta a száját, hogy ezt nekik meg kell emészteni. Szerintem nem hívom meg őket...
2018. jún. 11. 13:41
 25/25 anonim válasza:

Szia. Hogy alakult végül a kapcsolatod a szüleiddel?

Hasonló cipőben járok én is, érzelmi zsarolás, bűntudatkeltés....

Van ebből valaha kiút úgy, hogy ne sérüljön még jobban egyik fél sem?

Ha esetleg olvasnád ezt, szívesen fogadnám a tanácsodat.

2018. okt. 19. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!