Mit tehetünk a bűntudatkeltő szülőkkel?
Olvasd el a "Mérgező szülők" című könyvet, sokat fog segíteni.
A telefont egyszerűen nyomd ki, ha elkezd nem normálisan beszélni az apád. Próbáld meg csak egyszer, csodálatosan felszabadító érzés (nekem megvolt). :)
Ünnepségekre pedig ne menj. Mi az, hogy neked kötelező menni? Mit tesznek, ha nem mész, odavitetnek rendőrséggel? :D Előre mondd meg, hogy ezentúl párod nélkül egyetlen egyszer sem mész hozzájuk, döntsék el, mit szeretnének. És ha ott vagytok és elkezdik a műsort, egyszerűen elköszöntök és eljöttök.
Nehéz nagyon leválni az ilyen szülőktől, de hidd el, lehetséges. Sok sikert hozzá, és szabad életet kívánok!
A mérgező szülők mellett még javaslom az Alkoholbetegek felnőtt gyermekeit is Woititz-tól. Noha eredetileg alholista családokban felnőtt fiatal felnőtteknek szánták, azóta bebizonyosodott, hogy más rendellenesen működő családokban is szinte koppra ugyanazok a dependens személyiségjegyek alakulnak ki.
A leválás nem lesz egyszerű és sajnos fájdalommal fog járni és konfliktussal.
Ők pontosan tudják hol vannak rajtad azok a bizonyos kapcsolók, amik azonnal bűntudathoz vezetnek majd. A bűntudat pedig az engedelmesség előszobája.
A függetlenségi törekvések mindig ellenállásba fognak ütközni, hisz nem azt szokták meg. Jönnek majd a mi csak jót akarunk, a nem erre neveltünk, nem ezért áldoztunk fel mindent című mondatok. Esetleg könnyek, zsarolás, tipikus, ezekre készülj.
Meg lehet próbálkozni esetleg őszinteséggel is, de az általában újabb konfliktus forrás. Én mondjuk már kimondtam apránként, amik gyermekkorom óta tátongó sebek voltak bennem. Nyilván nem értették vagy nem akarták. Nem haragszom már rájuk, mit számít már. A magam módján igyekeztem megbocsátani és elengedni ezt.
Következetesség. Az én szüleim már korosodnak, lassan dementálódnak is, hát minek vitatkozzam. Megváltozni nem fognak már.
Hozz szabályokat, állíts fel korlátokat és dönts. Megéri , de kemény lesz.
Bármivel fenyegessenek is majd; tényleges veszítenivalód nincs. A gyermeki önfeledt lelked lett volna, de azt kérés nélkül elvették ők.
Annyira igaz! Felhivtak es buntudatbol mondtam h nem tudok hazamenni, de ha van kedvük, jöjjenek fel. Ezzel sikerult elérnem h a hétvégén az egyik napot kulon töltöm a paromtol (o nem johet) es meg hallgathatom a veszekedést. Most azt gyakorlom, hogy "ha ez a téma, akkor hazamegyek". Tiszta hülye vagyok :( Raadasul napok ota ezen pörgök. Ugy voltam vele, higy feljonnek, találkozunk es ki van pipálva. Gyanítom h a realitás az, hogy vasarnap ugy kell majd osszevakarni.
Apa nekem azt mondta, amikor oszinten elmondtam mindent, hogy miert nem szoltam korabban, hogy ez mar nekem sok, ne bantsanak. Mondtam, hogy hat most szólok. Ket nap múlva meg mar ordibált velem.
Tudom, hogy nehez lesz. Tobb nap kell, mire ujra tudok aludni es nem remegek. Nagyon ritkán tudom elengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!