Hogyan lehet feldolgozni egy szülő halálát?
Kedves Kérdező!!
Az első és legfontosabb, hogy tudd, az élet tényleg megy tovább!! Sokat fog segíteni az idő, ahogy már előttem írták. Persze mindig ott marad a fájdalom, de elviselhető lesz. Ne haragudj, de sztem neked most, mint férfiembernek erősnek kell lenni, mert édesanyád is rosszabbul lesz, ha csak a fájdalmat látja!!
Az, hogy mennyire jó ember volt, nagy ajándék volt és még most is nektek. Azt szokták mondani, hogy Isten azokat veszi magához korán, akiket nagyon kedvel!! Ha hiszel Istenben, akkor támaszkodj arra a felismerése, hogy az elszakadás nem véges, hanem majd odafent találkoztok egyszer.
A másik hogyha ennyire megviselt és nem tudod feldolgozni, meg még plusz depressziós is vagy, sztem keress fel egy pszichológust, aki ezzel foglalkozik! Tehát segít a veszteséget feldolgozni!
Próbálok erős lenni, de nekem is támaszra lenne szükségem, csak ahogyan írtam is, pl. barátaim sincsenek, akik segítenének átvészelni, a rokonok is inkább fizikailag/érzelmileg távoliak, úgyhogy tényleg ketten maradtunk, pedig mindig hármasban terveztünk szinte mindent. Féltettük egymást, szerintem az átlagnál jobban ragaszkodtunk egymáshoz, és valahol én is mindig ebben a hármasságban gondolkodtam. Sosem volt olyan, hogy valaki közülünk egyedül lett volna hetekig-hónapokig a családtól, max. pár napig, vagy ha elutaztunk, akkor is rendszerint együtt, ha lehetett. A másik dolog az, hogy mindent megtettünk egymásért, édesapám is nagyon szeretett minket, mi is őt, még ha nem is tudtuk mindig kimutatni. És a ház körül is mindent elvégzett, amit tudott, nekünk sok mindenre nem volt gondunk, engem is kímélni akart valószínűleg. Most teljesen szétszakadt a család, nem lehet elmondani, mekkora tragédia, ha szoros kötelékek bomlanak fel. És azt sem tudom elfogadni, hogy akkor kellett meghalnia, amikor már teljesen a családjának élhetett volna, és élveznie kellett volna a megérdemelt pihenést, mert rengeteget dolgozott életében.
Egyébként meg vagyok keresztelve, régebben én is jártam templomba, de már nincs hitem, most meg főképp nincs. Hittem Istenben, rengeteget könyörögtem hozzá, hogy csak egy kicsit tegye jobbá az életemet, adjon barátokat, párkapcsolatot, segítsen a betegségem legyőzésében, de nem hallgatott meg, csak pakolta rám a terheket. Most pedig elvette az egyik legfontosabb embert az életünkből, holott még nagy szükségünk lett volna rá. Őszintén szólva én nem hiszek a jóságos Isten teóriájában, elég csak szétnézni a világban, és azzal sem értek egyet, hogy elveszi, akit szeret, mert akkor viszont azoknak árt, akik itt maradnak, tehát akkor őket nem szereti, mert ha szeretné őket is, akkor nem okozna nekik ekkora kárt. Vagyis szerintem akkor vagy nem létezik Isten, vagy gonosz, vagy megválogatja, hogy kiket szeret, pedig azt mondják, hogy ő mindenkit szeret, és jóságos, és mindenki az ő gyereke. Viszont egy jóságos atya nem teszi tönkre a gyerekei életét, azaz szerintem minden hazugság, amit állítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!