Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti is ezt tennétek anyukám...

Ti is ezt tennétek anyukám helyében?

Figyelt kérdés

Anyukám kb. fél éve összejött társkeresőn egy pasival, aki kb. 100 km-re lakik tőlünk. Ezzel nem is lenne gond, de máris esküvőt akarnak, összeköltözni, gyereket stb.

Tudom, nem szép, de beléptem anyukám facebookjába, és írta az egyik ismerősének, hogy én itt maradok (nagyszüleimmel élünk együtt), ő pedig elmegy.

Szerintetek jogos, hogy kiakadtam? Mit gondoltok erről?

14/L

2016. szept. 30. 23:20
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Hozzátenném, hogy erről a nagyszüleim nem tudnak semmit.

Lemaradt az elejéről, hogy apukámmal több éve már nem alkotnak egy párt, de ez szerintem lejött a leírásból. :)

2016. szept. 30. 23:22
 2/14 anonim ***** válasza:
89%

Hagyjuk, hogy tényleg nem szép, hogy belenézel más facebookjába, de ez semmi anyád tervéhez képest. Jogos, hogy kiakadtál, hogyne, az ember az eleve csonka családban leledző saját lányát nem hagyja el, hogy pasizzon...

Persze nem tudjuk a körülményeket, de sok fantázia kell olyan szitu elképzeléséhez, amiben ez érthető.

2016. szept. 30. 23:26
 3/14 anonim ***** válasza:
72%

Amit a fészen egymásnak írogatnak az emberek, annak nem sok köze van a valósághoz.

De ha kiakadsz azon, amit olvastál, az bizony jogos. Kár, hogy nem az ismerőse akadt ki rajta, felnőtt fejjel elmagyarázhatta volna anyukádnak, mi is az az anyaság.

2016. szept. 30. 23:30
 4/14 anonim ***** válasza:
79%
Én egy kicsit nehezen hiszem, hogy ez így igaz, hogy gyereket akarnak, a meglévőt meg lepasszolni. Mindez hétvégén éjjel....
2016. szept. 30. 23:31
 5/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, bár ne lenne igaz, én is meglepődtem azon, hogy valóban komolyan gondolja a költözési szándékát. Mindezt arra fogta, hogy a suli miatt maradok.
2016. szept. 30. 23:44
 6/14 anonim ***** válasza:
24%
Ugyanez történt velem, egy éve élek egyedül. Sajnos előbb utóbb le fog lépni anyukád, de én a sok fájdalom és csalódás után nem tudok mit mondani, csak hogy ilyen az élet, egy nagy pofáraesés, még gyermekként is.. el kell fogadni
2016. okt. 1. 04:11
 7/14 anonim ***** válasza:
15%
Tehát ha jól érzem, akkor anyukád végre nincs egyedül, talált egy társat, akivel össze akarja kötni az életét. A tiéd nem akarja megbolygatni a költözéssel. Te simán turkálsz a privát életében, persze ha ő tenné, akkor még te lennél felháborodva és akkor meg azért írnál ki kérdést, de ez mellékes. Szóval ahelyett, hogy megbeszélnéd vele, inkább egy sokkal ocsmányabb módját választottad a kamasz hisztidnek. Gratulálok.
2016. okt. 1. 05:14
 8/14 anonim ***** válasza:
9%
Anyukád mondta hogy te maradsz, vagy te akarsz maradni? Mert nem világos. Egyébként nem volt szép hogy anyukád nevében azt ittad: Téged ott akar hagyni. Minek kell befeketíteni?
2016. okt. 1. 07:07
 9/14 anonim ***** válasza:
59%
Anyádnak teljesen elment a józan esze,úgy látszik ennyire ki van éhezve, hogy már gondolkodni sem tud, pedig ilyen idős korára, és ennyi tapasztalattal már nem kellene viszkető muffos tiniként viselkednie. Fél év ismeretség, valószínűleg csak néhány találkozás, és semmi tényleges együttélés után ilyesmibe beleugrani? Gondolom, nemcsak te lennél lepasszolva, hanem a munkáját is otthagyná, és odaköltözne egy vadidegen pasihoz?! Mert az, vadidegen. Az, hogy találkozgatnak, lefekszenek egymással még lófütty, amíg nem éltél együtt legalább pár hónapot valakivel, nem ismered, messziről jött ember meg azt mond, amit akar...Ezt neki kellene a legjobban tudnia, és nem felborítani a teljes életét, na meg a tiedet pár hónapnyi randizgatás miatt. A gyereke az első, érted vállalt felelősséget 14 éve, amikor megszült, és nem a nagyszüleid voltak ott, amikor megcsináltak. A minimum az lenne, hogy megbeszéli veled az ilyesmit, vagy úgy viselkednie a kapcsolatban, hogy ő a röghöz kötött, már elkötelezett fél, és a pasi költözzön, ha már akkora a szerelem. 14 éves vagy, nem 17, hogy mindjárt kirepülnél...
2016. okt. 1. 07:08
 10/14 anonim ***** válasza:
44%

Nekem is volt olyan osztálytársam, aki 120 km-re lakott az anyjától, bár munka miatt. Áprilisban a nagyszülőkhöz költöztek, a lány még akkor váltott osztályt, nagyon jó volt neki az utolsó 3 hónap...

Szeptember végén megkapta ezt az állást, a lány is azt mondta, hogy ő 3 héttel iskolakezdés után nem megy sehová. Az anya elköltözött, minden 2. hétvégén találkoznak, túlélték.

Ezt csak úgy leírtam egyébként, nem releváns, mert a kérdés kamu, nem úgy fogalmazol, ahogy egy 14 éves tenné.

2016. okt. 1. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!