Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akit úgy neveltek hogy heti...

Akit úgy neveltek hogy heti 1x kell fürdeni, az. Majd a gyerekeit is úgy neveli nagy korában vagy átszokik?

Figyelt kérdés
2016. szept. 25. 21:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
Szerinted ezt el lehet igy donteni?
2016. szept. 25. 21:31
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
A bkv-n szagló, nyomokban emberszerű valamikre emlékeztető véglények alapján, nem.
2016. szept. 25. 21:40
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
Szerinted? Ha úgy érzi, hogy helyesen jár el, akkor mitől változna a véleménye, ha megszületnek a gyerekei?
2016. szept. 25. 21:40
 4/13 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk gyerekkoromban heti 1 fürdés volt. Faluhelyen éltünk, nem volt bevezetve a víz, így péntek esti műanyag kádas megoldás volt. Emellett persze minden reggel mosdótálas arcmosás, és napközben kézmosás. De abban az időben minden korombeli és környezetembeli gyereknél ez volt a szokás.

Most városban élünk és nem bírnánk ki egy napot sem fürdés nélkül. Másak a körülmények, könnyebb az élet, mert csak beszaladunk a fürdőbe és 10 perc alatt meg is van egy frissítő zuhany. Szóval nem, nemcsak heti 1 fürdés van a gyerekeknek sem.

2016. szept. 25. 21:41
 5/13 anonim ***** válasza:
73%

Pont falun nem értem, hogyan képes valaki ritkán mosdani. Én is éltem falun, dolgoztam is a kertben, utána sokszor kint első mosdás, hisz alaposan bepiszkolódik az ember, bent pedig (nekem) természetesen minden este mosdás, meleg vízzel, szappannal, teljes testre, a víz gázpalackos tűzhelyen és fatüzelésű kályhán is prímán megmelegszik, főleg, hogy kell vagy 1 liter forrón, s azt hűti le az ember sok hideggel. Prímán meg lehet mosdani, jó, hogy nem büdösen, piszkosan fekszünk a tiszta dunyhás ágyba...

Életem során előfordult, hogy kimaradt egy fürdés (persze csak akkor, ha még csak kint se voltam egész nap, csak bent üldögéltem s meg sem izzadtam semmitől - illetve többnapos partykon van ilyen), de néha eltűnődöm, hogy képes valaki napokig nem fürdeni. Az már nagyon rossz érzés, akármennyire is nyugiban van az ember, nem izzad, nem piszkolódik... Mégis, azért emberek vagyunk, nem maradunk habtiszták, aludni is jobb frissen fürödve...

Furcsa ez nekem.

Ami a kérdést illeti, sok dologban nem változnak az emberek, ők megszokták és kész, hallottunk már ilyen esetekről... De biztos van kivétel, ahol ráébresztik az embert, hogy ez nem jó vagy a picit kényelmesebb fürdési lehetőségek veszik rá (lavórban sem akkora macera ám, nagyon jólesik úgy is :D).

2016. szept. 25. 22:33
 6/13 anonim ***** válasza:
81%
El nem tudnám képzelni, hogy este fürdés nélkül bújjak be az ágyikómba... Nyáron, 30-40 fokban, heti egy fürdés... Nagyon igénytelen. Még ha vki így is nevelkedett, észreveheti h nem ez a normális.
2016. szept. 26. 00:17
 7/13 anonim ***** válasza:
84%

Nálam szüleim voltak ilyenek. Minden vasárnap volt fürdés. Senki nem szólt, hogy valami nem lenne ezzel oké. Egyszer volt, mikor általános iskolában megkaptam az egyik lánytól, hogy mennyire büdös vagyok. Nem foglalkoztam vele, mivel én nem éreztem.

Középiskolába is így mentem, igaz, ott azért már hetente kétszer minimum megfürödtem. Egyszer futottam bele, hogy a legjobb barátom mondta a szemembe, hogy használjak már dezodort, vagy fürödjek meg. Elpoénkodtam, de belül eléggé megalázó volt.

Anyám mindig olcsó tisztítószereket vett, így onnantól én kezdtem el magamra mosni. Erős illatú tusfürdővel csak átöblítettem a pólóimat (nem voltak koszosak, kevés volt belőlük stb.). Fürdőszoba híján pedig egy lavór volt a szobámban, és mindennap fürödtem utána.

Ma is előfordul, hogy egy-egy nap kimarad, de a ház tele van dezodorral, izzadásgátlóval, samponnal, tusfürdővel.

Volt, hogy egész nap itthon voltam, nem izzadtam le pl. télen. De olyan is volt, hogy túlóráztam és hazaérkezéstől kelésig volt 8 óra alvásra, és a fürdéssel spóroltam. Mindig vannak tiszta ruháim, így ilyenkor mindig tisztát vettem fel, ellőtte meg vizes ronggyal áttöröltem magam.

29/F

2016. szept. 26. 01:22
 8/13 anonim ***** válasza:
78%
Gyerekkoromban nálunk sem volt annyira fontos az ilyesmi sajnos. Anyám szegény vidéki családból jött, buta is volt. Nem volt számára fontos a mindennapi fürdés, de sosem volt büdös.Tizenéves koromig én sem foglalkoztam ezzel. De amint tini lettem, teljesen megváltoztam. Azóta nem tudnám elképzelni zuhany nélkül a reggelt, stb... Van gyerekem, és őt is minden nap megfürdetem, fogat mosatok vele napi kétszer.
2016. szept. 26. 08:59
 9/13 anonim ***** válasza:
67%
Lehet, de nem valószínű. Nagyszüleim eredetileg még heti egyszer fürödtek, és akkoriban ez volt az általános. De később, a háború után mikor gyárban dolgoztak, már minden műszak után lezuhanyoztak, anyámat meg már eleve a napi fürdéshez szoktatták. Nagypapámat már felnőtt koraban vette rá nagymamám a dezodor használatra. Szóval ezek a dolgok generációról-generációra változtak, persze van olyan család, ahol nem vagy még nem.
2016. szept. 26. 17:44
 10/13 anonim ***** válasza:
10%
en csak heti egyszer furdok de van hogy meg akkor se, nem szeretek furdeni mert mindig rosszul alszom utana furakat almodom es felebredek ejszaka, ha nem furdok jol alszom reggelig fel se ebredek nem almodom hulyesegeket, ez nem vicc eletemre eskuszom
2016. szept. 26. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!