Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nem akarják engedni,...

Szüleim nem akarják engedni, hogy vegetáriánus legyek?

Figyelt kérdés
Már régóta nem szeretek húst enni, sajnálom az állatokat, nem szerintem nincs jó íze a húsnak, így szeretném mellőzni a húst az életemből. Szüleim kényszerítenek arra, hogy egyek húst, hogy tudnám megértetni velük, hogy én nem szeretem és vegetáriánus vagyok?
2016. szept. 23. 12:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha majd egy darabig nem eszel húst, akkor megszokják.
2016. szept. 23. 15:24
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nehéz kérdés. Megértem, hogy nem akarsz húst enni, mert én sem szeretem nagyon, de az is igaz, hogy azért nem lehet ész nélkül tolni a dolgot. Nem nehéz egészséges vega étrendet tartani, főleg ha a tejtermék/tojás frontot nem akarod elhagyni, de plusz munka kiszolgálni a igényeidet még úgy is, mert nem eheted mindig csak a húsos ételek köretét.

Ha meg akarod őket győzni, akkor első körben nézz utána annak, hogy miben kéne máshogy táplálkoznod, ahhoz képest, hogy simán lehagyod a húst. Gondold végig, hogy ezt hogy lehetne összehangolni a családod étrendjével. Gondold végig, hogy tudnál-e segíteni nekik. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de segítenél a bevásárlásban, vagy talán főzhetnél néha te is, hogy visszahozd anyudnak az erre fordítandó extra időt.

Persze, ha teljesen vaskalaposak, akkor sosem mennek bele, de akkor sem értem, hogy hogy kényszerítenek húsevésre? Megtömnek?

2016. szept. 23. 16:21
 13/19 anonim ***** válasza:

Több opció is van (bár az életkorodat nem tudom)

1. Töltsd le nekik a WHO azon kiadványát, ahol részletesen elmagyarázzák, hogy már csecsemőkortól fogva elfogadható, egészséges étrend a vegetáriánus az ember számára, mindezt forrásokkal, részletes információkkal alátámasztva

2. Kérd meg, hogy nézzenek meg veled egy dokumentumfilmet ennek az étrendnek az ideológiájáról valamint táplálkozástani pozitívumairól

3. Ha nem kezelnek egyenlő partnerként ebben a kérdésben, és ráderőltetik az akaratukat, akkor egyszerűen bojkottáld őket: ne fogyassz a húsételekből, főzz magadnak

4. Próbáld meg nekik normális hangnemben elmagyarázni, hogy számodra nagyon fontos ez, és rosszul esik, hogy nem veszik figyelembe a véleményed.

2016. szept. 25. 12:57
 14/19 anonim válasza:

Hány éves vagy? Ha már közel jársz a felnőttkorhoz, akkor ne add meg magad, akárhogy gondoskodnak rólad egyébként. Az evés magánügy, főleg a te esetedben, hiszen vegának lenni egyértelműen pozitív dolog, akármilyen szemszögből nézzük is.

Csak annyit kérek, írd meg, hány éves vagy. Akkor tudom még jobban kialakítani a neked szóló tanácsomat.

2017. febr. 18. 04:41
 15/19 anonim válasza:
Én 12 éves vagyok és vegetáriánus. Nekem az anyukám azt mondta hogy lehetek vegetáriánus. Viszont az apukám először nem akarta megengedni. Ő amolyan hús mániás és azt mondta hogy egy embernek húsra van szügsége. Úgy győztem meg hogy mutattam neki táblázatokat hogy a zöldségekben is megvan minden fontos!
2017. márc. 13. 20:30
 16/19 anonim ***** válasza:
55%
Utolsónak, illetve az 5-ös válaszolónak üzenem, hogy igenis van olyan szerves tápanyag amit csakis kizárólag állati eredetű forrásból lehet bevinni a szervezetbe. Ne mondjátok, hogy ti (elméletileg) intelligens emberek, beveszitek hogy mindent be lehet vinni növényekből(és gombákból, bár ezt senki sem említette eddig).
2017. szept. 18. 01:53
 17/19 anonim ***** válasza:
71%
Ja és utolsónak még annyit, hogy attól még apád nem húsmániás, hogy azt mondja hogy az embernek húsra van szüksége. Ő csak tanult, és tudja hogy az ember mindenevő. És a tévhittel ellentétben a mindenevőnek igenis szüksége van mind a növényi, mind az állati fehérjére, tápanyagokra.
2017. szept. 18. 01:57
 18/19 anonim ***** válasza:

Utolsó: tanult, csak olyasmit ami nem igaz.

A te teóriád szerint vegánként már rég meg kellett volna halnom, ehhez képest tökéletes a vérképem és két egészséges gyermeket hoztam így a világra. Mint emberek milliói a földön.

Vegetáriánusok esetében kb. egy milliárdról beszélhetünk.

Szóval bocsi, de te vagy a hülye. De nagyon.

2017. szept. 18. 20:36
 19/19 nagyepf_MacGyver válasza:
Ha 18 elmultal akkor jol beszolhatsz a szuloknek es szarhatsz ra hogy nem engednek valamit :)
2019. febr. 17. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!